Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

«Μας πήραν στο ψιλό» και οι Σλοβάκοι-Δείτε την προκλητική διαφήμιση!


Με «όχημα» μία διαφήμιση μπίρας, οι Σλοβάκοι, οι οποίοι θέτουν επανειλημμένα εμπόδια στο δανεισμό της Ελλάδας, κάνουν πλάκα με την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, υποδηλώνοντας ουσιαστικά την πρόθεση τους να μην μας στηρίξουν.

Κοιτάσματα 1δις στο Θρακικό Πέλαγος!


Oι εκτιμήσεις βασίζονται σε σεισμικές έρευνες του 1993 και 1997, αλλά και μελέτη της εταιρίας Ρόμπινσον στη λεκάνη του Θρακικού Πελάγους.

Καναδάς: Ραδιοφωνικός σταθμός χαρίζει μωρά!


Μετά τα ταξίδια και τις ηλεκτρικές συσκευές, να κάτι που δεν είχαμε ξαναδεί! Κερδίστε μωρά παίρνοντας μέρος σε διαγωνισμό!

Μορς: "Εμείς δεν ζητήσαμε κατάργηση συλλογικών συμβάσεων"


Συνέντευξη στην «Καθημερινή» του επικεφαλής της τρόικας, εκπροσώπου της Κομισιόν Ματίας Μορς, όπου και δηλώνει ότι η τρόικα δεν ζήτησε την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων αλλά και οτι το θέμα στο δημόσιο δεν μπορεί να λυθεί με οριζόντιες περικοπές αλλά με ουσιαστική μεταρρύθμιση!Η εδώ κυβέρνηση κανει τα πάντα αντίθετα!

Η απασχόληση στον δημόσιο τομέα πρέπει να μειωθεί,όχι όμως με οριζόντιες περικοπές όπως έγινε έως σήμερα αλλά με ουσιαστική μεταρρύθμιση, αφού εντοπισθούν οι τομείς και οι υπηρεσίες που είναι περιττές, και με ανακατανομή των ανθρώπινων πόρων, επισημαίνει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο επικεφαλής της τρόικας εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ματίας Μορς. Ο κ. Μορς υποστηρίζει επίσης ότι η τρόικα δεν ζήτησε την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
Ωστόσο, επισημαίνει ότι οι κατώτατες αμοιβές στην Ελλάδα είναι υψηλότερες σε σχέση με άλλα κράτη της Ευρωζώνης που έχουν το ίδιο επίπεδο οικονομικής ευημερίας και οι κοινωνικοί εταίροι θα πρέπει να εξετάσουν αν αυτό δημιουργεί εμπόδια στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Ως προς το χρέος, ο κ. Μορς επισημαίνει ότι η βιωσιμότητά του εκτιμάται πρωτίστως με βάση τη δυνατότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει μια συγκεκριμένη οικονομική πολιτική.

Επιστολή των αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης για αγώνα κατά της Τρόικα


Έκκληση – κάλεσμα σε κοινό αγώνα με στόχο την απεμπλοκή από το Μνημόνιο, την εκδίωξη της τρόικας και την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας απευθύνουν 13 αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης στις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις «που ελπίζουν σε ένα διαφορετικό μέλλον από το ζοφερό του Μνημονίου».

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Ιστορία, όπως και οι ίδιοι τονίζουν, απευθύνονται στους Έλληνες πατριώτες καλώντας τους να απεγκλωβιστούν από την καταστροφική πολιτική των δύο κομμάτων εξουσίας και με αγωνιστική συνεργασία να συγκροτήσουν μια κυβέρνηση που θα φέρει τον λαό στην εξουσία.
Την έκκληση συνυπογράφουν οι αγωνιστές:
Βαρδινογιάννης Βαρδής, Γλέζος Μανώλης, Γουργιώτης Νίκος, Δαμιανάκου Βούλα,Θανασέκου Βάσω, Θεοδωράκης Μίκης, Καλλίνος Θόδωρος, Καραγιώργη Μαρία, ΚατερίνηςΠαναγιώτης, Μπενά Ελένη, Μπενάς Τάκης, Μπιτσάκης Ευτύχης, Τσαπόγας Γιώργος.
Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα μπροστά σε πρωτοφανείς και δραματικές εξελίξεις. Διακυβεύεται το παρόν και το μέλλον της ως ανεξάρτητης και βιώσιμης χώρας. Κατά συνέπεια το πρόβλημά της είναι σήμερα πρόβλημα επιβίωσης. Πρόβλημα εθνικό και όχι απλώς πρόβλημα χρέους. Η απαίτηση των δανειστών να οδηγηθεί η χώρα σε συντεταγμένη χρεωκοπία με στόχο την αδιάκοπη πληρωμή των τόκων και των χρεωλυσίων και με συνέπεια τη στάση πληρωμών στο εσωτερικό, σε συνδυασμό με την απαίτηση να τους δοθεί ως αντιπαροχή ο δημόσιος πλούτος, υποθηκεύει την ανεξαρτησία της χώρας και την επιβίωση του ελληνικού λαού.
Εμείς, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, αναλογιζόμενοι τις ιστορικές στιγμές που περνάει η χώρα μας, συναντηθήκαμε στην Αθήνα και συμφωνήσαμε ότι, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται σήμερα υπό στρατιωτική κατοχή, εντούτοις, 70 χρόνια μετά την ίδρυση του ΕΑΜ,βρίσκεται ξανά μπροστά σε αντίστοιχου ιστορικού μεγέθους τραγωδία.
Σήμερα διακυβευέται η εθνική ανεξαρτησία, καταπατάται το Σύνταγμα και υποθηκεύεται η επιβίωση μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού.
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Ιστορία, απέναντι σε εκείνους που θυσιάστηκαν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι, αλλά και απέναντι στον εαυτό μας, απευθυνόμαστε στις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που ελπίζουν σε ένα διαφορετικό μέλλον από το ζοφερό του Μνημονίου και καλούμε σε κοινόν αγώνα με στόχο:
* την άμεση απεμπλοκή της χώρας από το Μνημόνιο και την εκδίωξη της τρόικας,
* την ανάκτηση και την κατοχύρωση της εθνικής κυριαρχίας,
* την αναδιανομή του πλούτου υπέρ αυτών που τον δημιουργούν και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας,
* τον ριζικό γεωπολιτικό αναπροσανατολισμό της χώρας μας,
Κατά συνέπεια: Καλούμε τους Έλληνες πατριώτες να απεγκλωβιστούν από τον δογματισμό και την καταστροφική πολιτική των δύο κομμάτων εξουσίας, τα οποία είναι δέσμια της πολιτικής μας εξάρτησης και των συμφερόντων του ελληνικού και του ξένου κεφαλαίου.
Καλούμε τους Έλληνες πατριώτες που συναισθάνονται την ευθύνη και την ανάγκη για κοινό αγώνα για τη σωτηρία της ελληνικής κοινωνίας από τη λαίλαπα της τρόικας και του Μνημονίου σε αγωνιστική συνεργασία με άμεσο στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης του Μνημονίου και την αλλαγή των συσχετισμών και πολιτικών δυνάμεων, ώστε η λαϊκή πλειοψηφία να επιβάλει την αλλαγή της διακυβέρνησης και της πορείας της χώρας.
Καλούμε σε αγώνα για μια κυβέρνηση σωτηρίας της πατρίδας. Για μια κυβέρνηση που θα φέρει τον λαό στην εξουσία.
 tsantiri.gr

"Έπεσαν ... ψιλές" στην ΚΕΔΚΕ


Όταν ο Σίμος Δανιηλίδης, ο πρώτος δήμαρχος που έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας των δήμων, ζήτησε από τους εργαζόμενους να βγουν από την αίθουσα, τα πνεύματα οξύνθηκαν!

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Παρενόχληση επιβατηγού πλοίου στην Κω από τουρκική ακταιωρό


Τουρκική ακταιωρός της Ακτοφυλακής (Νο. 101) παρενόχλησε ελληνικό επιβατηγό πλοίο το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Κάλυμνος-Μαστιχάρι Κώ θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή των επιβαινόντων.


Το ταχύπλοο σκάφος Kalymnos Dolphin εκτελούσε το μεσημεριανό δρομολόγιο όταν 10 λεπτά πριν από την άφιξη του στο Μαστιχάρι (ώρα 11.50) σε απόσταση 1-2 μίλια πριν από το λιμάνι στο Μαστιχάρι, το ελληνικό πλοίο παρενοχλήθηκε από την τουρκική ακταιωρό η οποία κατευθυνόταν από το Μποντρούμ προς το Αιγαίο.
Το τουρκικό σκάφος παρά το γεγονός ότι εντόπισε το ελληνικό επιβατηγό να πλέει κάθετα στην πορεία του δεν ελάττωσε την ταχύτητα του και κινείτο με πλήρη ταχύτητα θέτοντας τη ζωή των επιβαινόντων σε κίνδυνο.
Επί του πλοίου επέβαιναν και πολλοί αλλοδαποί τουρίστες οι οποίοι ταξίδευαν για την Κω προκειμένου να αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο του νησιού. Ο Έλληνας καπετάνιος του πλοίου αναγκάστηκε να σταματήσει τις μηχανές για να μην εμβολιστεί από το τουρκικό πλοίο.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Γερμανία: Ο αυτοκράτορας των ... χρεοκοπιών !


Για τη χρεοκοπία, τα δάνεια και τη στάση πληρωμώνμίλησε στο περιοδικό Spiegel ο έγκριτος Γερμανός καθηγητής Οικονομίας Άλμπερτ Ριτσλ. Όχι όμως της Ελλάδας, αλλά… της Γερμανίας, χαρίζοντας μάλιστα στη χώρα του τον τίτλο του «αυτοκράτορα» των χρεοκοπιών!

Χαρακτηρίζοντας τη στάση «λεφτά θα πάρετε μόνο αν κάνετε ό,τι σας λέμε» της Γερμανίας ως αδικαιολόγητη και (εμμέσως) ανήθικη, ο Γερμανός καθηγητής εξηγεί ότι η χώρα του χρωστάει τη σημερινή οικονομική της ανεξαρτησία στις ΗΠΑ που παραιτήθηκαν από το δικαίωμα τους για τεράστια χρηματικά ποσά μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Επιπλέον», όπως τονίζει «φρόντισαν να μη θέσει κανείς από τους συμμάχους αξιώσεις για αποζημίωση […] μεταξύ αυτών και οι Έλληνες».
Ο κ. Ριτσλ αναφέρει ότι το χρέος της Ελλάδας είναι μηδαμινό μπροστά στα γερμανικά χρέητης δεκαετίας του ’30, τα οποία «ισοδυναμούν με το κόστος της κρίσης του 2008» και υπογραμμίζει ότι σε μία παγκόσμια λίστα βασιλιάδων της χρεοκοπίας η θέση της Γερμανίας θα ήταν «αυτοκρατορική»!
Συνεχίζοντας να εκπλήσσει τον δημοσιογράφο του περιοδικού, ο Γερμανός τονίζει στη συνέχεια ότι η Γερμανία (η ενσάρκωση της σταθερότητας) έχει χρεοκοπήσει «τουλάχιστον 3 φορές τα τελευταία 100 χρόνια» εξηγώντας ότι το «κούρεμα» των ΗΠΑ τη δεκαετία του ’30 ήταν τόσο μεγάλο που ισοδυναμεί «με ένα Afro-look που μετατρέπεται σε φαλάκρα, την ώρα που οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δούλευαν σαν τα σκυλιά για να ορθοποδήσουν από τις καταστροφές του πολέμου»!
Παράλληλα, κάνει λόγο για στάση πληρωμών το 1990 από τη Γερμανία όταν ο καγκελάριος Κολαρνήθηκε να υλοποιήσει τη Συμφωνία του Λονδίνου για αποζημιώσεις μετά την επανένωση των Γερμανιών: «Η Ελλάδα είναι από τα κράτη που δεν πήραν ούτε δεκάρα».
Χωρίς να μασάει τα λόγια του, ο Γερμανός καθηγητής παραδέχεται ότι «το οικονομικό μας θαύμα πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά και μόνο επειδή δεν αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε αποζημιώσεις». Με κάπως χιουμοριστικό αλλά πλήρως ενδεικτικό τρόπο, αναφέρει ότι «αν η Γερμανία αναγκαστεί να πληρώσει, θα μας πάρουν και τα σώβρακα»!
Τέλος, προσθέτει ότι θα έπρεπε να είναι ευγνώμονες οι Γερμανοί και να εξυγιάνουν την Ελλάδα με τα λεφτά τους: «Αν παίξουμε το παιχνίδι των ΜΜΕ, παριστάνοντας τον χοντρό Εμίλ που καπνίζει το πούρο του και αρνείται να πληρώσει, κάποιοι θα μας στείλουν τους παλιούς λογαριασμούς»…

Απέχουν οι δικηγόροι


Σε πανελλαδική αποχή κατεβαίνουν οι δικηγόροι από μεθαύριο, Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου, έως και τις 19 Οκτωβρίου, ύστερα από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

Το συντονιστικό των δικηγόρων συνήλθε εκτάκτως, μετά την άκαρπη συνάντηση, που είχαν τα μέλη του με την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης

Διακοπή συντάξεων στους δικαιούχους κάτω των 60;


Νέο «μαχαίρι» ετοιμάζει η Τρόικα για τους συνταξιούχους ρίχνοτας στο τραπέζι των συζητήσεων την περασμένη εβδομάδα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ.Κουτρουμάνη το εφιαλτικό σενάριο για διακοπή των συντάξεων στους δικαιούχους κάτω των 60 ετών. 

Αν και το «μαχαίρι» έφτασε στο κόκκαλο όσον αφορά στις περικοπές των συντάξεων (είτε άμεσες με μειώσεις είτε έμμεσες με έκτακτες εισφορές) η τρόικα φαίνεται να «βλέπει» ότι οι πρέπει όχι να περικοπούν αλλά να διακοπούν οριεμένες συντάξεις.http://www.newpost.gr/js/tinymce-3.4/themes/advanced/img/trans.gif

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα πρότεινε στον υφυπουργό το ενδεχόμενο της παντελούς διακοπής των συντάξεων σε όσους θα θελήσουν να βγούν στην σύνταξη πριν την συμπλήρωση των 60 χρόνων της ηλικίας τους. Φυσικά, οι τροικανοί «βλέπουν» τη διακοπή των συντάξεων να εφαρμόζεται μόνον σε περίπτωση που τα 31 σκληρά μέτρα του 2013-2014 που συμφώνησε την περασμένη Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με στόχο τα έσοδα της τάξης των 6 δισ., δεν ευδοκιμήσουν τελικά και οι ρυθμοί ανάπτυξης της χώρας δεν αυξηθούν. 

Ωστόσο, το ζήτημα που προκύπτει αφορά στους συνταξιούχους κάτω των 60 που έχουν βγεί ήδη σε σύνταξη και κινδυνέυουν με αυτό το μέτρο να βρεθούν εν μία νυκτί κυριολεκτικά στον αέρα. Αν και η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει την «αναβολή» των πρόωρων συντάξεων, δηλαδή των δικαιούχων που βγήκαν στη σύνταξη μέχρι τα 55 έτη, αυτή τη φορά το επιτελείο της τρόικας  ξεκαθάρισε ότι θα διακοπεί τελείως και αμετεκλήτως η παροχή σύνταξης στους κάτω των 60 ετών εργαζομένων. 

Υπενθυμίζουμε ότι κατά την προηγούμενη συνάντηση του κ. Κουτρουμάνη με τους τροικανούς έφερε επισήμως δυσάρεστα νέα για τους εργαζόμενους με τον κ. υπουργό να επιχειρεί να προβάλλει αντιστάσεις δηλώνοντας ότι η μείωση του κατώτατου μισθού και το “σπάσιμο” της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας δεν είναι δυνατό να εφαρμοστεί έτσι απλά ή μόνο και μόνο γιατί το απαιτεί η τρόικα. Ωστόσο, άγνωστο παραμένει το τι ειπώθηκε από την ελληνική πλευρά για την κατάργηση των συντάξεων.
newpost.gr

Αποδοκίμασαν τον Κουκουλόπουλο

Ήταν σειρά του ... Πάρη!

Στην έρευνα και πάλι το Πίρι Ρέϊς

Ξεκινά σήμερα, για την νέα φάση των ερευνών του, στην Ανατολική Μεσόγειο, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος "Πιρί Ρεΐς", σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων "IHA".

Το πρακτορείο μετέδωσε δηλώσεις του αναπληρωτή καθηγητή Ντερμάν Ντοντουρούρ, ο οποίος είναι στέλεχος του Ινστιτούτου Θαλάσσιων Επιστημών του πανεπιστημίου 9ης Σεπτεμβρίου της Σμύρνης.

Ο κ. Ντοντουρούρ αναφέρει ότι κατά τις προηγούμενες έρευνες, ερευνήθηκε το ένα τρίτο της ονομαζόμενης, από τουρκικής πλευράς, "περιοχής G", σε μία γραμμή 250 χιλιομέτρων και ότι στόχος τούτη τη φορά, είναι να ερευνηθεί το υπόλοιπο τμήμα της ίδιας περιοχής, εντός είκοσι ημερών.

"Μπορεί να μας δυσκολέψουν οι άνεμοι, επειδή βρισκόμαστε στο μέσο του Φθινοπώρου, πράγμα που μπορεί να επιδράσει στην ποιότητα των ερευνών", είπε και αναφερόμενος στις προηγούμενες έρευνες δήλωσε ότι το "Πιρί Ρεΐς" παρακολουθούνταν συνεχώς από ένα πλοίο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού. "Πού και πού βλέπαμε και μαχητικά αεροσκάφη", συμπλήρωσε.


Ψάχνουν χρηματοδότηση για ανθελληνική ταινία! (video)


«Εξπρές του μεσονυχτιού» αλά ελληνικά, ετοιμάζουν Σκοπιανοί, με στόχο πλήξουν την εικόνα της Ελλάδας και των Ελλήνων στο εξωτερικό μέσω … Χόλιγουντ!

Το σενάριο  της ταινίας έχει ολοκληρωθεί, όπως και ένα χαρακτηριστικό τίζερ που προβάλλεται στο διαδίκτυο, και πλέον αναζητείται αγωνιωδώς χρηματοδότης προκειμένου να αρχίσουν τα γυρίσματα.

  «Η άλλη Ελλάδα» είναι ο τίτλος του σεναρίου, με τη χώρα μας να παρουσιάζεται ως «κατακτητής» της Μακεδονίας από όπου «εκδίωξε» τους Μακεδόνες, που δεν θεωρούνται Έλληνες αλλά Σκοπιανοί.

Κεντρικός ήρωας της ταινίας, δεν είναι κάποιος νεαρός φοιτητής που συλλαμβάνεται για εμπόριο χασίς, όπως στο «Εξπρές του μεσονυχτίου», αλλά ένας Αμερικανοσκοπιανός  πεζοναύτης, που συλλαμβάνεται και βασανίζεται στον Κορυδαλλό, επειδή έχει στο στήθος του τατουάζ, την αμερικανική σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας (sic).

Η πρωτοβουλία  ανήκει στον πρόεδρο της οργάνωσης  «Παγκόσμιο Μακεδονικό Κογκρέσο»  κ Τόντορ Πέτροφ, έναν από τους πλέον σκληροπυρηνικούς Σκοπιανούς και πιστό υποστηρικτή του πρωθυπουργού κ.Νίκολα Γκρούεφσκι.

«Θέλουμε  να κάνουμε μια  ταινία για να αποδείξουμε  τον φασιστικό  χαρακτήρα της  Ελλάδας, σε όλο τον  κόσμο. Το τελευταίο  διάστημα κάναμε πολλές επαφές στα Σκόπια και στο εξωτερικό με στόχο να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση, προκειμένου να υλοποιήσουμε το σενάριο που έχουμε ήδη στα χέρια μας» γράφει στην ιστοσελίδα της οργάνωσης του ο κ.Πέτροφ, αποκαλύπτοντας το ξαφνικό ενδιαφέρον του για την 7η Τέχνη : «Πιστεύω πως μέσα από αυτήν την ταινία θα βοηθήσουμε σημαντικά την προσπάθεια της πατρίδας μας, στο αγώνα της κατά των απαιτήσεων της Ελλάδας να μην ονομάζεται «Μακεδονία». Οι απλοί πολίτες στις ΗΠΑ και αλλού, θα μάθουν μέσα από την ταινία για τον παραλογισμό και την απαίτηση της Αθήνας να αλλάξει το όνομα ενός κυρίαρχου κράτους και έθνους, για την ελληνική κατοχή της Μακεδονίας και την γενοκτονία που εφάρμοσαν κατά των Μακεδόνων από το 1913 έως σήμερα» καταλήγει, αναφέροντας πως το σενάριο της ταινίας το έγραψε ένας εκ των σεναριογράφων των ταινιών Ράμπο, χωρίς όμως να αποκαλύψει  το όνομα του.

Αρρωστημένο σενάριο

Κεντρικός ηρώας  τής ταινίας, είναι ο Αμερικανός πεζοναύτης Nick Stoyan, σκοπιανής καταγωγής, που μετατίθεται στις αμερικανικές δυνάμεις στο Κόσσοβο και πριν αναλάβει υπηρεσία έρχεται στην Ελλάδα για να επισκεφθεί το σπίτι του πατέρα του στην Έδεσσα, από όπου «εκδιώχθηκε» το 1913 από τους Έλληνες, για να μεταναστεύσει στη συνέχεια στις ΗΠΑ.

Έξω από την  Αθήνα, στο δρόμο για την Θεσσαλονίκη, θα καυγαδίσει με ομάδα … νεοναζί, που σταμάτησαν ένα φορτηγό με σκοπιανές πινακίδες και επιχείρησαν να σβήσουν το αυτοκόλλητο με το πρόθεμα «ΜΚ».

Στο σημείο θα φτάσει περιπολικό, όπου οι αστυνομικοί μετά υπόδειξη των νεοναζί, θα συλλάβουν και θα οδηγήσουν στις φυλακές Κορυδαλλού τον ήρωα, που απεγνωσμένα ζητάει να έρθει σε επαφή με την αμερινακική πρεσβεία.

Εξαιτίας  του τατουάζ που έχει στο στήθος, με την αμερικανική σημαία και τον ήλιο της Βεργίνας, ο πεζοναύτης οδηγείται στην απομόνωση όπου βασανίζεται, κατόπιν «άνωθεν εντολών» προκειμένου να ομολογήσει από πού κατάγεται και γιατί  θέλησε να επισκεφθεί την Έδεσσα.

Τελικά, μετά από πολλά βασανιστήρια και πολύ πόνο και αίμα, ο Stoyan ως άλλος Ράμπο, θα καταφέρει να δραπετεύσει από τον Κορυδαλλό και να έρθει σε επικοινωνία με τον διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στο Κόσοβο, που θα στείλει μυστικά ελικόπτερο στην Ελλάδα, για να τον παραλάβει.

Επιστρέφοντας για το Κόσοβο, ο Stoyan θα παρακαλέσει τον πιλότο να πετάξει επάνω από την Έδεσσα, προκειμένου να δει το σπίτι του πατέρα του. Πετώντας χαμηλά και δίπλα από τους φημισμένους καταρράκτες, ο ήρωας θα ανοίξει την πόρτα του ελικοπτέρου, φωνάζοντας «Να το σπίτι του πατέρα μου. Εδώ είναι ο τόπος μας. Η πατρίδα μας». 

Ο ήρωας επιστρέφει τελικά στο Κόσοβο και το περιστατικό, θα προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο ΗΠΑ - Ελλάδας, σύμφωνα πάντα με το σενάριο.

Μπορεί η ταινία να έχει «κολλήσει» στη χρηματοδότηση, αλλά ήδη στο διαδίκτυο προβάλλεται τίζερ από τη σκηνή του βασανισμού του ήρωα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σκληροπυρηνικοί … 

Βασικό αίτημα της οργάνωσης «Παγκόσμιο Μακεδονικό Κογκρέσο» είναι η αναγνώριση της ανύπαρκτης Σκοπιανής μειονότητας στη χώρα μας, η απόδοση ελληνικής ιθαγένειας σε όσους εγκατέλειψαν την Ελλάδα μετά τον εμφύλιο και η επιστροφή των υποτιθέμενων των περιουσιών τους. 

Παράλληλα τάσσεται κατά της αλλαγής της ονομασίας των Σκοπίων, ζητώντας να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις των δύο χωρών στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

Ο οργάνωση έχει φανατικά μέλη και συγκαταλέγεται στους υποστηρικτές της εθνικιστικής κυβέρνησης Γκρουέφσκι και της πολιτικής «αρχαιομακεδονοποίησης» του σλαβικού πληθυσμού της χώρας.


ΕΙΠΑΝ
Νίνα Γκατζούλη
Συντονίστρια Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου 

«Όταν πριν από  μερικά χρόνια η κυβέρνηση Γκρουέφσκι ξεκίνησε να υλοποιεί το σχέδιο «αρχαιομακεδονοποίησης»  των Σκοπίων με τοποθετήσεις  μνημείων και αγαλμάτων, στην Ελλάδα κάποιοι επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το θέμα, κάνοντας λόγο για «ανέκδοτα». 

Το άγαλμα όμως του Μεγάλου Αλεξάνδρου ορθώνεται κανονικότατα στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων 

Σήμερα που  οι Σκοπιανοί ετοιμάζονται για το γύρισμα ταινίας με αυτό το αρρωστημένο σενάριο, που η Ελλάδα παρουσιάζεται ως μη δημοκρατική χώρα, με τις αρχές να συνεργάζονται με τους νεοναζί και στις φυλακές να γίνονται βασανιστήρια κρατουμένων, ας μη βιαστούν κάποιοι να κάνουν πάλι λόγο για σκοπιανό «ανέκδοτο» γιατί θα διαψευστούν για μία ακόμη φορά».



Βάσω: «Άι στο διάολο ρε μ@λ@κ@» – Κεφαλογιάννης: «Φύγε μην σε πλακώσω»


Αυτός χωρίς καμία υπερβολή είναι διάλογος βουλετών του ελληνικού κοινοβουλίου! Μία εκ των δύο ΓΥΝΑΙΚΑ!

Καυγάς εκτός ορίων ξέσπασε μεταξύ της Βάσως Παπανδρέου και του Μανώλη Κεφαλογιάννη μόλις τελείωσε η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Οι αναφορές του για τις ευθύνες της ΝΔ προκάλεσαν ηχηρή αντίδραση του κ.Κεφαλογιάννη και ο καυγάς άναψε. 
Ο επίμαχος διάλογος:
Mανώλης Κεφαλογιάννης: Θα γίνετε ποτέ προεδρος στη επιτροπή;
Βάσω Παπανδρέου: Με τραμπούκους σαν εσένα δεν μπορώ να γίνω. Κανείς δεν σας ακούσει και δεν σας παίρνει στα σοβαρά.
Μανώλης Κεφαλογιάννης: Έχετε απωλέσει τη σοβαρότητά σας και αν δεν μπορείτε να φύγετε από το έδρανο του προέδρου και να προεδρεύσει άλλος. Να είστε σοβαρή και όχι η Βάσω Παπανδρέου.
Βάσω Παπανδρέου: Ο κ. Κεφαλογιάννης αυτοχαρακτηρίζεται τραμπούκος.
Μανώλης Κεφαλογιάννης: Να σταματήσετε να φέρεστε ανοήτως, είστε η χειρότερη πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών υποθέσεων.
Βάσω Παπανδρέου: Δεν με ενδιαφέρουν οι χαρακτηρισμοί του κ.Κεφαλογιάννη.
Μανώλης Κεφαλογιάννης: Ούτε εμένα με ενδιαφέρει η ύπαρξή σας, δεν σας υπολογίζω καθόλου και δεν με ενδιαφέρει αν υπάρχετε.
Μάλιστα λίγο αργότερα, ο κ. Κεφαλογιάννης επετέθη εκ νέου στην κ. Παπανδρέου και της είπε: «Δεν είναι δυνατόν να λέει η πρόεδρος σε μένα «δεν πας στο διάολο ρε μ…». Φράση που αν και δεν ακούστηκε, τουλάχιστον από μικροφώνου, να έχει πει η κ. Παπανδρέου η ίδια επιβεβαιώνει ότι την είπε ως απάντηση στη φράση του κ. Κεφαλογιάννη: «Φύγε, μην σε πλακώσω».
Η συνεδριαση διεκόπη για 10 λεπτα και όταν άρχισε ξανά η κ. Παπανδρεου τόνισε ότι δεν θα ξαναανεχτεί απειλές και τσαμπουκάδες από τον κ. Κεφαλογιάννη.

Έσπρωξαν τους τυφλούς για να μην μπουν στο υπουργείο οι συνοδοί τους!


 Ένταση σημειώθηκε μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών από τον... υπερβάλλοντα ζήλο μερικών αστυνομικών! 



Μέλη της ομοσπονδίας τυφλών συγκεντρώθηκαν μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών για να διαμαρτυρηθούν για τις μειώσεις των συντάξεών τους και το «κόψιμο» επιδομάτων που έπαιρναν. 

Ζήτησαν συνάντηση με μέλος του υπουργείου. Και όταν τριμελής αντιπροσωπεία πέρασε μέσα, οι αστυνομικοί που βρίσκονταν εκεί για να... τηρήσουν την τάξη, έκριναν πρέπον και σωστό να μην αφήσουν τους συνοδούς τους να περάσουν.

Και δε σταμάτησαν εκεί! Έσπρωξαν τους συγκεντρωμένους και προκάλεσαν, άνευ λόγου και αιτίας ένταση. 

Και αφού την προκάλεσαν, τελικά άφησαν τους συνοδούς να περάσουν για να γίνει η συνάντηση. Αλλά το ότι τα μέλη της επιτροπής δε μπορούσαν να περάσουν στο υπουργείο χωρίς συνοδεία, δεν το σκέφτηκαν...΄






Είμαστε και κουβαρντάδες...


Υπουργός έβγαλε την τρόικα για φαγητό και έκανε λογαριασμό 750 ευρώ!



Αντιμέτωπο με ένα ακόμα δείγμα "υπουργικής" σπατάλης βρέθηκε αντιμέτωπο το κλιμάκιοτης τρόικας, με τη γερμανική εφημερίδα Welt να αναφέρεται σε περιστατικό με Έλληνα υπουργό που τους έβγαλε για φαγητό.
"Οι τρεις ανώτεροι αξιωματούχοι είχαν πάει για φαγητό με ένα μέλος της ελληνικής κυβέρνησης. Ήταν πολύ γενναιόδωρος. Ο λογαριασμός έφθασε τα 750 ευρώ. Ο υπουργός άφησε φιλοδώρημα 50 ευρώ και ζήτησε να του σταλεί στο γραφείο ο λογαριασμός" υπογραμμίζει η εφημερίδα χωρίς να κατονομάζει τον υπουργό.
Η τρόικα, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, δεν ξαναβγήκε με τον συγκεκριμένο άνθρωπο και προτίμησε να πηγαίνει για φαγητό σε μία απλή ταβέρνα με πιο "προσγειωμένους" λογαριασμούς.
Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Κεντρικόν, Νίκος Κουτουζής, αναγνωρίζει τους επικεφαλής της τρόικας και περιγράφει στην εφημερίδα ότι συνήθως ένα γεύμα και των τριών τους κοστίζει μόλις 40 ευρώ, ενώ αφήνουν φιλοδώρημα 1-2 ευρώ.
Οι σωματοφύλακες των τροϊκανών
Το δημοσίευμα της Welt αναφέρεται στο έργο των αξιωματούχων να εξακριβώσουν εάν η Αθήνα τηρεί τις δεσμεύσεις της, κάτι το οποίο, όπως σημειώνεται, μπορεί να γίνει μόνο συνοδεία σωματοφυλάκων.
Από την αρχή της άφιξής τους στην Ελλάδα, όπως επισημαίνεται, είχαν αντιμετωπίσει λεκτικές επιθέσεις από τους Έλληνες.
Τα πράγματα σύμφωνα με τη Welt έχουν αγριέψει με αποτέλεσμα οι επικεφαλής της τρόικας να επιβάλλεται να κινούνται συνοδεία σωματοφυλάκων.
"Ο κόσμος αναγνωρίζει τα πρόσωπα τους στην Αθήνα και σε πολλά μέρη της Ευρώπης. Οι καθημερινές τους βόλτες έχουν σταματήσει και κινούνται με τα τρία τους αυτοκίνητα", σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.
"Κάποιες στιγμές οι άνθρωποι εξωτερικεύουν την απογοήτευση τους με πολύ δυσάρεστο τρόπο. Αυτή είναι μία από τις άσχημες πτυχές της εργασίας μου. Και η ένταση που το νιώθω είναι πρωτόγνωρη", εξομολογείται ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα, Πολ Τόμσεν.

Τ. Μακ Γκρέιντι:''Αγοράζω την Ελλάδα με την πιστωτική μου κάρτα''


Δεν μας έφταναν όσα προβλήματα έχουμε, έχουμε και τον κάθε νεόπλουτο να μας κοροϊδεύει!

Τρέισι ΜακΓκρέιντι τον λένε και λέει πως μπορεί να μας αγοράσει με την πιστωτική κάρτα του.

 Ο «Τ-Mac» βρέθηκε προσφάτως για διακοπές στην Ελλάδα κι ένας «ακόλουθός» του στο Twitter τον ρώτησε πώς τα πέρασε κι αν χρησιμοποίησε την πιστωτική κάρτα του.

 Ο δις πρώτος σκόρερ του ΝΒΑ δεν έχασε την ευκαιρία κι ειρωνεύτηκε την κατάσταση στην Ελλάδα. «Θα μπορούσα να αγοράσω την Ελλάδα με την πιστωτική κάρτα μου», ήταν η απάντηση του αναίσθητου 32χρονου, ο οποίος θεώρησε σωστό να ειρωνευτεί τα προβλήματα ενός κράτους.

Χωρίς αποζημίωση οι τυχεροί της εφεδρείας


Οι εργαζόμενοι που θα υπαχθούν στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας δεν πρόκειται, τελικά, να λάβουν αποζημίωση, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης!

Οι έφεδροι δεν πρόκειται να πάρουν ούτε αποζημίωση απόλυσης, αφού σύμφωνα με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου (άρθρο 34) η καταβολή του 60% του μισθού τους έως και 24 μήνες (εντάσσονται και οι υπάλληλοι που μετά την εφεδρεία θα "βγουν" στη σύνταξη) συνυπολογίζεται στο ποσό της αποζημίωσης απόλυσης.


Το επίμαχο άρθρο του πολυνομοσχεδίου αναλυτικά: