Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Μαρτυρία – ντοκουμέντο: «Δε θα γίνετε Αργεντινή. Δυστυχώς για εσάς…»

Μια προφητική ματιά δίνει σε άρθρο-ανοικτή επιστολή προς τον Ελληνικό λαό ο Αργεντινός αναλυτής Adrian Salbuchi.

Ζήτησε να μην κατέβει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές!

Απίστευτο και όμως… πασοκικό! Συνέβη στονΕυάγγελο Βενιζέλο πριν από λίγες ημέρες. Αυτή την περίοδο ο υπουργός Οικονομικών έχει συναντήσεις με πολλά από τα κορυφαία στελέχη του κόμματος με τα οποία συζητά για την επόμενη ημέρα στην Ιπποκράτους.

Για πρώτη φορά Έλληνας καθηγητής μίλησε στην Πόλη για τη Βυζαντινή μουσική

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε στο Κρατικό Τουρκικό Μουσικό Κονσερβατόριο του Πολυτεχνείου της Κωνσταντινούπολης, σεμινάριο για την Βυζαντινή Μουσική, θέμα για το οποίο έδωσε διάλεξη για πρώτη φορά καθηγητής από Ελληνικό Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα σε Πανεπιστήμιο της γειτονικής χώρας.

Πάγκαλος: «Όταν δεν μπορείς να δώσεις όνομα, τότε μην το λες»

«Όταν δεν μπορείς να δώσεις όνομα, τότε μην το λες» ήταν το σχόλιο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θεόδωρου Πάγκαλου όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί στην υπόθεση του βουλευτή που έβγαλε ένα εκατομμύριο ευρώσε τράπεζα του εξωτερικού.

Ζωγραφίζοντας με χιονοπέδιλα στο χιόνι!(video)

Το χιόνι φαίνεται να έχει καλύψει τα πάντα στο ορεινό πέρασμα Rabbit’s Ear Pass στα Βραχώδη Όρη, δημιουργώντας μια εκπληκτική εικόνα αλλά και δίνοντας μια ιδέα… καλλιτεχνικού περιεχομένου στη σχεδιάστρια Sonja Hinrichsen.

Πινακίδες με "ΜΚ" στα Σκόπια

Την ένδειξη «ΜΚ» θα φέρουν οι πινακίδες κυκλοφορίας των Σκοπίων, οι οποίες άρχισαν να διατίθενται στους οδηγούς του κρατιδίου από σήμερα.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Συγκρούστηκε στα βράχια με 190χλμ!

Πρόκειται για ένα σοκαριστικό βίντεο. Ο Jeb Corliss είναι γνωστός για τις απίθανες ''πτήσεις'' που πραγματοποιεί, χάρη στην ειδική στολή του.

Νοσοκομείο μετέδωσε live εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς μέσω twitter (pics)

Είναι η πρώτη φορά που μεταδίδεται ζωντανά μέσω κοινωνικού δικτύου εγχείρηση και μάλιστα ανοιχτής καρδιάς.

Δραματική έκκληση τραυματισμένων δημοσιογράφων στη Συρία για βοήθεια(video)

Δύο δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν στην ίδια επίθεση με βομβαρδισμούς στη Συρία που σκοτώθηκαν η φημισμένη πολεμική αναταποκρίτρια Marie Colvin και ο Γάλλος φωτορεπόρτερ Rémi Ochlik.

«Θα αγοράσει η Apple την Ελλάδα;»

Μια ερώτηση που ξάφνιασε όλη την Γενική Συνέλευση της Apple έκανε ένας εκ των μετόχων της και ο διευθύνων σύμβουλος Tim Cook έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

Πέταξαν αυγά και κέρματα στον Νίκο Νικολόπουλο - Ματαιώθηκε η εκδήλωση

Με κέρματα, αυγά και... φτυσιές "υποδέχθηκαν" οι "αγανακτισμένοι" της Κάτω Αχαίας τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος είχε....

Αφού δεν έβαλε και πιστολάκι πάλι καλά...

Σε μία μάλλον άτυχη στιγμή «συνέλαβε» ο σκηνοθέτης την δημοσιογράφο που δεν γνώριζε ότι βρίσκεται στον αέρα.


Τι σημαίνει η λέξη "κούλουμα"

Η Καθαρά Δευτέρα σηματοδοτεί τη λήξη της αποκριάς και την έναρξη της νηστείας.

Έναρξη της Ευρωπαϊκής καμπάνιας αντι-BULLYING

Για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» η αντιμετώπιση του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού αποτελεί προτεραιότητα. Το πρόβλημα έχει ενταθεί ιδιαίτερα λόγω της κοινωνικό-οικονομικής κρίσης που διανύουμε. 

WASTE LAND: Οι ήρωες της χωματερής …


Εικόνες από τον μεγαλύτερο σκουπιδότοπο της Γης.  Η φετινή τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ έχει μια ιδιαιτερότητα για τους κατοίκους μιας από τις πιο φτωχές περιοχές του κόσμου.

Ρόδος: Κλείνουν τα Κινέζικα και επιστρέφουν....στην Κίνα !

Αναδουλειές έχουν ακόμη και τα κινέζικα καταστήματα, αφού πλέον ο κόσμος αδυνατεί ή διστάζει να ξοδέψει έστω και ένα ευρώ. 

Καρναβάλι και αποκριάτικοι χοροί σε Κόρφο και Σοφικό

Ο Δήμος Κορινθίων εν όψει των αποκριών, θα πραγματοποιήσει διάφορες εκδηλώσεις τόσο στην πόλη της Κορίνθου όσο και στην περιφέρεια του δήμου.

Επιστολή-σοκ μεγάλων βιομηχανιών: «Κλείνουμε εξαιτίας της ΔΕΗ!»

«Χωρίς θετική εξέλιξη είναι αδύνατο για τις επιχειρήσεις υψηλής τάσης να επωμιστούν όλο το βάρος των αυξήσεων… Η εγχώρια βιομηχανία προσβλέπει στην τετραμερή διαδικασία σαν την τελευταία δυνατότητα συναινετικής επίλυσης ενός χρόνιου προβλήματος που έχει εξελιχθεί σε εκρηκτικό. 

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πρόσκληση υποβολής συμμετοχών στην 9η διοργάνωση. 

Πολίτες πούλησαν 24 τόνους πατάτας χωρίς μεσάζοντες

Μια πρωτοβουλία, που αποδεικνύει ότι με φαντασία και αλληλεγγύη, πολλά μπορούν να αλλάξουν, ανέλαβε η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης του Ν. Πιερίας.

Δρ. Αντώνης Φώσκολος: «Μόνο η Κρήτη μπορεί να σώσει την οικονομία της Ελλάδας»

Λάβρος κατά του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη, είναι ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και ερευνητής της καναδικής κυβέρνησης, Δρ. Αντώνης Φώσκολος.

Έρχεται νέο χαράτσι στα ενοίκια

Διαβάστε τι προτείνει η επιτροπή για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, για τον φόρο στα ενοίκια. Παραδείγματα για το πώς επιβαρύνονται οι ιδιοκτήτες

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

«Τουρκικά εδάφη το Φαρμακονήσι και το Γαϊδουρονήσι»

Τουρκικά εδάφη από την εποχή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή, ισχυρίζεται πως είναι το Φαρμακονήσι και το Γαϊδουρονήσι, ο τούρκος βουλευτής του ΜΗΡ Ερκάν Ακτσάι ο οποίος «εγκαλεί» μάλιστα τον Αχμέτ Νταβούτογλου, επειδή δεν αμφισβητεί την...
κυριαρχία στις νησίδες.

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Ξενοδοχεία: Δεκάδες απειλούνται με λουκέτο μετά το κλείσιμο του ΟΕΕ

Η Εργατική Εστία ήταν ο μεγαλύτερος εσωτερικός tour operator αναφέρουν οι τουριστικοί φορείς της χώρας σε ανακοινώσεις τους και ζητούν να υπάρξει μέριμνα από την πολιτεία για να μην καταργηθούν τα προγράμματα των επιδοτούμενων διακοπών.

Πειραματόζωα οι Έλληνες ασθενείς με φάρμακα από τον Τρίτο Κόσμο

Επικίνδυνα αντίγραφα φαρμάκων που εισάγονται από χώρες του Τρίτου Κόσμου έχουν κατακλύσει το ΕΣΥ, λόγω της οικονομικής κρίσης, μετατρέποντας τους Έλληνες ασθενείς σε πειραματόζωα.

Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης

Η Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 2007 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Φεβρουαρίου.

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η υποβάθμιση των εδαφών στην Ευρώπη

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η διάβρωση των εδαφών στη γηραιά ήπειρο με την Ευρωπαϊκή Ένωση να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. 

Βρέθηκαν 800 δηλητηριώδεις κόμπρες σε παραλία!

Τις ανακάλυψε η αστυνομία σε παραλία νησιού στο Χονγκ Κονγκ.

Δεν θα πιστέψεις τι κάνει αυτή η κυρία στον Ομπάμα! (pic)

O πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Barack Obama έτυχε θερμότατης υποδοχής από τους υποστηρικτές του κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Σαν Φρανσίσκο.

Λίβυοι ασθενείς «αιμοδοτούν» τα ιδιωτικά νοσοκομεία!

Ο ιατρικός τουρισμός ανέκαθεν θεωρούνταν σημαντικό, αλλά αναξιοποίητο πλεονέκτημα της Ελλάδας. 

Λέσβος: Απίστευτη γκάφα σε τουριστικό φυλλάδιο

"Στο Μόλυβο ζούνε άνθρωποι απλοί, οι οποίοι στις μέρες μας στερούνται ηθικής" αναφέρει το... διαφημιστικό έντυπο!

Το κουτσομπολιό κάνει καλό στην υγεία

Όχι, δεν είναι κάποιο λογοπαίγνιο. Εννοούμε αυτό ακριβώς που διαβάσατε.

Όταν το ανθρώπινο σώμα γίνει καμβάς ζωγραφικής (pics)

H ζωγραφική πάνω στο σώμα δεν είναι καινούργια ιδέα.

Τα «γαλατικά χωριά» που λένε «όχι» στο ευρώ

Όλο και περισσότερα χωριά ή πόλεις, επιστρέφουν στα εθνικά τους νομίσματα ή «δημιουργούν» καινούρια, με τους κατοίκους να τα χρησιμοποιούν στις μεταξύ τους συναλλαγές. 

Καταλήψεις στα ταμεία είσπραξης των 5 ευρώ στα νοσοκομεία της Κρήτης

Χτυπούν το κράτος … εκεί που «πονάει», ...

Μια δημοσκόπηση για την κοινωνία

Έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καταγράφει την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Έλληνες μετά από τρία χρόνια κρίσης και άγριας λιτότητας. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, όχι μόνο στενάζει αλλά δε βλέπει και χαραμάδα αισιοδοξίας.

Τhe Australian: Πότε επιτέλους θα τελειώσει το μαρτύριο για τους Έλληνες;

Ένα βαθιά φιλελληνικό άρθρο δημοσιεύεται σήμερα στην ηλεκτρονική έκδοση της «The Australian».

Έλληνας πυρηνικός μετατρέπει το χαλάζι σε βροχή

Ο Έλληνας πυρηνικός επιστήμονας Γρηγόρης Λάμπρου, μπορεί να παρεμβαίνει στα φυσικά φαινόμενα αφού έχει την ικανότητα μέσω του υπολογιστή του να μετατρέπει το χαλάζι σε βροχή.

Oι Anonymous προειδοποιούν τα media. (video)

Ένα video που φέρεται να κυκλοφόρησε μέσω του διαδικτύου, από την ομάδα των Anonymous, προειδοποιεί για μαζική επίθεση στο χώρο... των media.

Κρυμμένος Θησαυρός στην Τρίπολη...

Ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης διοργανώνει το παιχνίδι του ΄΄ Κρυμμένου Θησαυρού ΄΄ για τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Τρίπολης, τοΣάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 11:00 το πρωί.

Διαδραστική έκθεση «έτσι βλέπω τον κόσμο»

Πόσο πραγματικό είναι το Σύμπαν που παρατηρούμε; Τι μας επιτρέπουν να αντιληφθούμε οι αισθήσεις μας; Πώς είναι το πραγματικό Σύμπαν; 

“Η ασπιρίνη όπλο κατά του καρκίνου” υποστιρίζει ομογενής ερευνήτρια

Η ταπεινή ασπιρίνη ίσως αποδειχθεί ως ένα από τα πιο ισχυρά όπλα κατά του καρκίνου. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μια ομογενής ερευνήτρια, από τη Μελβούρνη. 

Courtney Cox: Λατρεύω το ελληνικό φαγητό!

“Λατρεύω τα ντολμαδάκια… πεθαίνω! Όπως και με τη σπανακόπιτα!”

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Hurriyet: Αφήστε τους έξυπνους Έλληνες να πιουν το κώνειο του Σωκράτη

Την ώρα που η Ευρώπη κατακλύζεται από φιλελληνικά συνθήματα και εκδηλώσεις η μεγάλη τουρκική εφημερίδα "Hurriyet" φιλοξενεί στην ηλεκτρονική της έκδοση μια υβριστική για την Ελλάδα άποψη ενός Άγγλου δημοσιογράφου. Είναι ένα άρθρο με πραγματικά σκληρή κριτική και αρκετά ειρωνικό ύφος.

ΗΠΑ: Η AHEPA αναλαμβάνει δράσεις για την ανακούφιση των ελλήνων πολιτών

Προγράμματα παροχής βοήθειας, κυρίως φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού, με στόχο την ανακούφιση των ελλήνων πολιτών που μαστίζονται από την οικονομική κρίση, έχει δρομολογήσει η AHEPA, η οποία αριθμεί περισσότερα από τρία εκατομμύρια μέλη, έλληνες και φιλέλληνες, σε όλο τον κόσμο.

Αυστραλία: Η Πρωθυπουργός στο “Γλέντι” των Ελλήνων

Η Αυστραλή πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τόνι Αμποτ θα παραστούν στο ”Γλέντι” του μεγάλου Ελληνοαυστραλιανού Φεστιβάλ «Αντίποδες», το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου.

Έργο Έλληνα καλλιτέχνη σε μουσείο της Ουάσιγκτον

Ένας Έλληνας καλλιτέχνης παρουσίασε ένα πρωτότυπο έργο του στην Ουάσιγκτον. Πρόκειται για το Νίκο Φλώρο, ο οποίος κατασκεύασε με τέσσερις χιλιάδες κουτάκια αναψυκτικών,και τρία χρόνια εργασίας, προκειμένου να φτιάξει το γλυπτό νυφικό που φορούσε η Γκρέις Κέλι, όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα του Μονακό Ρενιέ.

Νεκρές πάνω από 470 θαλάσσιες χελώνες το 2011

Πάνω από 470 θαλάσσιες χελώνες εντοπίστηκαν νεκρές στις ελληνικές θάλασσες το 2011 με τις τάσεις των θανάτων να παρουσιάζονται ανοδικές, σύμφωνα με τον Συλλόγο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «Αρχέλων».

«Κλείνει την στρόφιγγα» το Ιράν σε Βρετανία - Γαλλία

Σταμάτησε το Ιράν τις πωλήσεις αργού πετρελαίου σε βρετανικές και γαλλικές εταιρείες, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Πετρελαίου.

Χανιά: 14χρονος συγκέντρωσε τρόφιμα για τους απόρους της πόλης !

O 14χρονος μαθητής της Α' γυμνασίου, έκανε πάρτι στο σπίτι του για την ονομαστική του εορτή και αποφάσισε να ζητήσει φέτος... ένα διαφορετικό δώρο από τους καλεσμένους αλλά και από τους γονείς του...