Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Ο Ελαφάνθρωπος έζησε στην Κίνα - Είναι το νέο είδος ανθρώπου;

Απολιθωμένα οστά και κρανία που βρέθηκαν σε δυο σπήλαια της Κίνας ανήκουν σε άγνωστο έως σήμερα ανθρώπινο είδος, τον Ελαφάνθρωπο, που έζησε πριν από 11.000 χρόνια.

WSJ: Παπαδήμος πρωθυπουργός και μετά τις εκλογές

Ερωτήματα αν μη τι άλλο προκαλεί δημοσίευμα της Wall Street Journal. Σύμφωνα με αυτό, η ελληνική εκδοχή του Μάριο Μόντι, δηλαδή ο νυν πρωθυπουργός, είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να συμβει στην Ελλάδα και πρέπει να μείνει και μετά τις εκλογές!

Πολίτες μαινόμενοι για το χαράτσι της ΔΕΗ - Γιαούρτια στο δήμαρχο της Ζακύνθου - Κατάληψη στην ΔΟΥ Κέρκυρας

Στην Ζάκυνθο, η απόφαση του δημάρχου να χρησιμοποιήσει αεροφωτογραφίες για τον υπολογισμό του τέλους ακινήτων, μετέτρεψε το δημοτικό συμβούλιο σε πεδίο μάχης (VIDEO)

Κρήτη:''Μάνα έρχομαι να σε βρω''-Άνεργος κρεμάστηκε με καλώδιο στο μπάνιο!

Συγκλονίζουν τα τελευταία λόγια του άνεργου μηχανοδηγού που αυτοκτόνησε - Τραγική φιγούρα ο πατέρας του, που βρήκε το παιδί του κρεμασμένο...

ΣΤΟΚ 4 τόνοι… γύψο σε αποθήκη του ΙΚΑ!

Τι να χρειάζονται άραγε οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ 4 τόνους γύψο; Ιδού το ερώτημα. Τόσες ήταν οι ποσότητες γύψου …καλλιτεχνίας όπως φαίνεται που διέθεταν οι κεντρικές αποθήκες του ιδρύματος άγνωστο για ποιο σκοπό.

Τρίκαλα: Την έβλεπαν να πετάει από το μπαλκόνι της, 8.000€!

Ο φόβος και μια αφηρημάδα δημιούργησαν μια ασυνήθιστη ιστορία, που είναι κεντρικό θέμα συζήτησης στην τοπική κοινωνία...

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ανάγκασαν ελληνίδα να περάσει από τεστ ελληνικών και αγγλικών για να την αφήσουν να ταξιδέψει!

Σε έναν απίστευτο εξευτελισμό καταγγέλει ότι υποβλήθηκε ελληνίδα που ζει στην Ιρλανδία από την αεροπορική εταιρεία Aer Lingus.

Κλείνουν τρία ιστορικά ελληνικά σχολεία στην Κωνσταντινούπολη

Τρία σχολεία της ελληνικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης πρόκειται να κλείσουν επίσημα, λόγω έλλειψης μαθητών.

Δεκτό το αίτημα Βρετανού ασθενή για υποβοηθούμενη ιατρικώς ευθανασία

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας έκανε, σήμερα Δευτέρα, αποδεκτή την προσφυγή ενός ασθενούς, που ζητά να του επιτραπεί να αναθέσει σε γιατρό τον τερματισμό της ζωή τους, όταν το θελήσει, χωρίς ωστόσο ο επιστήμονας να θεωρηθεί στη συνέχεια ως ένοχος φόνου, βάσει του νόμου.

Επιχειρηματίας ενδιαφέρεται να φέρει υδροπλάνα στο Ιόνιο

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της δεύτερης συνάντησης και της Επιτροπής Καθοδήγησης των Εταίρων του προγράμματος με τίτλο “Δημιουργία Δικτύου Υδροπλάνων στη Λεκάνη της Αδριατικής”, που πραγματοποιήθηκαν στην Πούλα της Κροατίας, με τους εταίρους να δεσμεύονται ότι στο προσεχές διάστημα θα εντείνουν τις προσπάθειές τους για επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης των ενοτήτων του έργου, ...

Όλο και περισσότεροι γονείς εγκαταλείπουν τα παιδιά τους

Τα περιστατικά εγκατάλειψης παιδιών στο Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών Η Αγία Σοφία, επειδή οι γονείς τους δεν μπορούν να τα μεγαλώσουν, ολοένα και πληθαίνουν.

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Έχει αλλεργία στο… κρύο

Ο φετινός χειμώνας ήταν πολύ βαρύς για την 12χρονη Abbie Tully από το Bournemouth της Μεγάλης Βρετανίας. 

Το πρωτοποριακό όχημα της Ryno

Μερικοί άνθρωποι έχουν το ταλέντο να κάνουν τις πιο απλές ερωτήσεις, αυτές που κανείς άλλος δεν σκέφτεται. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τον Tony Ozrelic. Γιατί χρειαζόμαστε δυο τροχούς, όταν μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας με έναν;

Ο Μασούτης διεκδικεί μια θέση στα ρεκόρ Guinness!

Η εταιρία Μασούτης, με την χορηγία της Gillette, διεκδικεί το ρεκόρ Guinness...στο ανδρικό ξύρισμα!

Έξι φορές ισόβια και 500 χρόνια στο «συνδικάτο του εγκλήματος»

Έξι φορές ισόβια και 500 χρόνια πρόσκαιρων καθείρξεων «μοίρασε» αργά χθες το βράδυ στους 18 καταδικασθέντες για την υπόθεση του αποκαλούμενου «συνδικάτου του εγκλήματος» στο οποίο αποδίδεται –μεταξύ άλλων-...η κινηματογραφική απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου με λύτρα 30 εκατομμύρια ευρώ, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

«Όμηροι» οι έμποροι του κέντρου από τις πορείες

Πάγιο είναι και το αίτημα του εμπορικού κόσμου να θεσπιστείεπιτέλους πλαίσιο κανόνων που θα διέπει τις διαδηλώσεις και τις πορείες, ένα αίτημα που αποκτά ξεχωριστή σημασία στον απόηχο των στοιχείων που έδωσε η Ελληνική Αστυνομία για τις....

«Τεχνάσματα» ακρίβειας σε βάρος των καταναλωτών

Ποικίλους τρόπους έχουν βρει οι πολυεθνικές αλυσίδες στη χώρα μας προκειμένου να αυξάνουν τις τιμές των προϊόντων και παράλληλα να αποφεύγουν τη φορολόγηση των κερδών τους.

Nα κρατήσουμε στην Ελλάδα & το Μαρούσι, το Κύπελλο του Σπύρου Λούη

Γ. Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου: «Είναι τεράστιες οι ευθύνες του κου Γερουλάνου, γιατί οι υπηρεσίες του Υπουργείου του αποφάσισαν ότι το Κύπελλο του Σπύρου Λούη δεν αποτελεί εθνικό κειμήλιο κι επέτρεψαν την έξοδο του από την Ελλάδα και τη δημοπράτηση του από τον Οίκο Christies»

Εκρηκτική κατεδάφιση κτιρίου 31 ορόφων! (VIDEO)

Το κτίριο των 31 ορόφων που βλέπετε στην εικόνα, ένα χρόνο μετά την κατασκευή του, αποφασίστηκε να κατεδαφιστεί αφού αντιμετώπιζε προβλήματα στατικότητας.

Με το "Aphrodisiac" η Ελλάδα στο Μπακού! (video)

H Ελευθερία Ελευθερίου που «μάγεψε» με το τραγούδι της με τίτλο «Aphrodisiac» είναι η φετινή εκπρόσωπος της χώρας μας στο διαγωνισμό της Eurovision. 

Πέθανε ο διακεκριμένος επιστήμονας, Άρτσι Καλοκαιρινός

Μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της ομογένειας της Αυστραλίας έσβησε, πλήρης ημερών. Πρόκειται για τον Αρτσι Καλοκαιρινό, που το 2000 είχε ανακηρυχτεί ''Έλληνας του Αιώνα'' από την ομογενειακή εφημερίδα Νέος Κόσμος.

Αλβανία: Ανθελληνικές αθλιότητες σε ποδοσφαιρικό αγώνα

Με επεισόδια και υβριστικά ανθελληνικά συνθήματα έληξε ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων των Αγίων Σαράντα και της Χιμάρας. 

Βρήκαν «χαμένο» έργο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι!


Φωτογραφίες και βίντεο από τις έρευνες στη Φλωρεντία

Απολύσεις βλέπουν οι εργοδότες στο επόμενο τρίμηνο, σύμφωνα με έρευνα

Αρνητικό το κλίμα για την απασχόληση, όπως προκύπτει από έρευνα της Manpower που δόθηκε σήμερα, Τρίτη. Σύμφωνα με τα στοιχεία, αν και η πλειονότητα των εργοδοτών δηλώνει πως σκοπεύει να διατηρήσει το προσωπικό που έχει, αυξημένο εμφανίζεται το ποσοστό της προοπτικής απολύσεων, στο σύνολο των εννέα τομέων οικονομικής δραστηριότητας, για τους επόμενους τρεις μήνες.

Νύφη... κατά συρροή!


Κρατήστε σημειώσεις αλλιώς θα μπερδευτείτε

Μια ληστεία ανά διήμερο και 14 κλοπές την ημέρα στην Πελοπόννησο

Καλπάζει η εγκληματικότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το 2011 γινόταν μία ληστεία κάθε δεύτερη μέρα, ενώ καθημερινά καταγγέλλονταν κατά μέσο όρο 14 κλοπές και ένας με δύο συνανθρώπους μας δολοφονούνταν κάθε μήνα. 

Η ελληνική χρεοκοπία "μόλυνε" και την Κύπρο...

Κατά μία βαθμίδα υποβάθμισε το αξιόχρεο της Κύπρου οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody's Investors Service, ως αποτέλεσμα των επιπτώσεων της ελληνικής κρίσης επί του τραπεζικού της συστήματος.

Τα δάκρυά της μπορούν να τη σκοτώσουν

Με το φόβο πως αν κλάψει μπορεί και να πεθάνει, ζει μία νεαρή γυναίκα στη Βρετανία, καθώς είναι αλλεργική στο… νερό.

Σαρωτικοί έλεγχοι για το κάπνισμα ελέω τρόικας!

Αναθερμαίνονται οι έλεγχοι για το κάπνισμα από το υπουργείο Υγείας προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα στα Ταμεία.

Τα αφροδισιακά της φύσης

Πολλές χιλιάδες χρόνια πριν κυκλοφορήσει στα φαρμακεία το γνωστό μπλε χαπάκι κατά της στυτικής δυσλειτουργίας -μία ακόμη απόδειξη της πανάρχαιας προσπάθειας του ανθρώπου να διατηρήσει την ερωτική του απόδοση- οι άνθρωποι ήταν πρόθυμοι να δοκιμάσουν βότανα, τροφές και ρίζες που υπόσχονταν ότι τονώνουν τη λίμπιντο ή βελτιώνουν την ερωτική απόδοση.

Οι ανοιξιάτικοι επισκέπτες της Πρέσπας

Με το άσπρο χρώμα της ελπίδας, ότι σύντομα θα τελειώσει ο φετινός βαρύς χειμώνας, «βάφτηκε» η Πρέσπα.

Ξύλο και «ιπτάμενες» καρέκλες στο τουρκικό κοινοβούλιο! (vid)

Ένα νομοσχέδιο για την Παιδεία ήταν η αιτία για να μετατραπεί το τουρκικό κοινοβούλιο σε ένα απέραντο ρινγκ!

Η Άννα μοίρασε κονδύλια του ΕΣΠΑ σε συνεργάτες της λίγο πριν αφήσει το Υπ. Παιδείας!

Πριν εγκαταλείψει το Υπουργείο Παιδείας η 'Αννα Διαμαντοπούλου διένειμε κονδύλια του ΕΣΠΑ σε... συνεργάτες της αποχαιρετώντας έτσι το μεγάλο έργο της στο Παιδείας


Ψάχνεις για parking; Οι φοιτητές του ΕΜΠ έχουν τη λύση!

Οι φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πανεπιστημίου για ακόμα μία φορά πρωτοτυπούν και προτείνουν κάτι καινοτόμο.

Guardian: Αφιέρωμα στους Έλληνες της κρίσης και της αλληλεγγύης!

Ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian με τίτλο ''Europe on the breadline'', στρέφει το βλέμμα του και στην χώρα μας, μετά τα ταξίδια του στην Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Νότιο Ιταλία.

Ντομάτα σε αστυνομικό πέταξε ο Σαρκοζί jr (video)

Ντομάτα πέταξε σε αστυνομικό της φρουράς του μεγάρου των Ηλυσίων, ο έφηβος γιος του Νικολά Σαρκοζί, βάζοντας σε μπελάδες τον πατέρα του μέσω προεκλογικής περιόδου.


Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Ντερτιλής: «Θα ξεψυχήσω μέσα στη φυλακή, αλλά μετάνοια δεν ζητώ»

Ο Νίκος Ντερτιλής, ο τελευταίος κρατούμενος εκ των πρωταιτίων της χούντας, εξακολουθεί να πιστεύει ότι στις 21 Απριλίου του 1967 «σώθηκε ο τόπος μας από βέβαιο αιματοκύλισμα».

Μισθοί πείνας στον ιδιωτικό τομέα

Ποιος μπορεί να ζήσει με 586,08 ευρώ μικτά (μισθός στον ιδιωτικό τομέα) ή με 359 (επίδομα ανεργίας); Δε μας λένε αυτοί που βγάζουν τις αποφάσεις να «θάψουν» ολόκληρες γενιές;

Ρόδος: Δάσκαλος χορού ασέλγησε σε 15χρονη!

Αρρωστημένες ορέξεις «ξύπνησε» η ανήλικη μαθήτριά του σε έναν 59χρονο δάσκαλο χορού, ο οποίος φέρεται να την αποπλάνησε, μετά την προπόνηση που έκαναν και όχι μόνο μία φορά! 

Ψαράς έπιασε τόνο 320... κιλών (video)

Περιμένει τώρα να δει αν έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ για τον μεγαλύτερο τόνο... Την ώρα που ψάρευε με το 6μετρο καΐκι του στις ακτές της Νέας Ζηλανδίας, ο Nathan Adams ένιωσε ένα τσίμπημα στο καλάμι του.

Γυμνή διαμαρτυρία με... ποδήλατα!(video)

Η γυμνή διαμαρτυρία φαίνεται πως είναι της μόδας τελευταία...

O Mπάτμαν ζει στη Σλοβακία! (vid)

Η Σλοβακία έχει τον δικό της, αληθινό «Σκοτεινό Ιππότη» αφού ο ο Ζόλταν Κόχαρι έχει υιοθετήσει τη μορφή του ήρωά του καθαρίζει τους δρόμους της πόλης, βοηθά τους ηλικιωμένους και καλεί την αστυνομία όταν βλέπει κάτι ύποπτο.

Μετεωρίτης έπεσε πάνω στο σπίτι τους!


Τον ουρανό σφοντύλι είδε στην κυριολεξία μια οικογένεια όταν ένας μετεωρίτης έπεσε στην οροφή του σπιτιού της…

«Μυρίζει» νέα μέτρα από την άφιξη Ράιχενμπαχ

Με τις βαλίτσες του γεμάτες νέα μέτρα, που θα πρέπει να φέρουν στα ταμεία 10,6 δισ. μέχρι το 2014, έφτασε στην Αθήνα ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πωλείται νησί στην…Κρήτη έναντι 180 εκατ. ευρώ!

Αγγελίες για… μικρούς επίγειους παραδείσους στο Αιγαίο προβάλλει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal σε σημερινό άρθρο της που αναφέρεται στην πώληση μικρών ελληνικών νησιών. 

Νίκος Καρβέλας: «Συμφωνώ με τον Καρατζαφέρη για τα όπλα»!

Σάλο έχει προκαλέσει άρθρο με την υπογραφή του Νίκου Καρβέλα, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Ofono.gr.

Είχε παιδί με τη μάνα … άφησε έγκυο και την κόρη!

«Μαλλιά κουβάρια» στα δικαστήρια – Άγριο ξύλο

Σόιμπλε: «Οι θυσίες των Ελλήνων δεν είναι υπερβολικές»

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ξαναχτύπησε, λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup που θα επικυρώσει και τυπικά τη νέα δανειακή σύμβαση προς τη χώρα μας καθώς δήλωσε ότι οι θυσίες, που ζητήθηκαν από τους Έλληνες για να μείνουν στο ευρώ, δεν είναι υπερβολικές. 

Παλεύουν για να μη χάσουν τα σπίτια τους στις εργατικές κατοικίες Κομοτηνής

Να μειωθεί το ύψος των δόσεων τους και να παγώσουν τα δάνεια τους για μία πενταετία, ζητά ο κάτοικος των εργατικών κατοικιών Κικιδίου, Λυσίμαχος Τσαγκαράκης, ο οποίος τους τελευταίους μήνες σταμάτησε, όπως είπε στην εφημερίδα «Χρόνος Κομοτηνής» να πληρώνει την τράπεζα. 

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από τη Τετάρτη οι γιατροί στο νοσοκομείο της Κω

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από τη Τετάρτη 14 Μαρτίου οι Νοσοκομειακοί γιατροί της Κω, με απόφαση Γενικής τους Συνέλευσης, για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων , εφημεριών κ.λ.π από το προηγούμενο Δεκέμβριο.