Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Είναι πραγματικότητα: ανθρώπινο δέρμα που δεν το διαπερνούν οι σφαίρες

Τελικά οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας όπου οι υπεράνθρωποι δέχονται βροχή από σφαίρες και εκείνοι ζουν κανονικά αφού οι σφαίρες δεν τρυπούν το σώμα τους, γίνονται πραγματικότητα. 

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Βρετανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Ενέργειας λόγω σκανδάλου

Ο υπουργός Ενέργειας της Βρετανίας Κρις Χιουν παραιτήθηκε πριν από λίγο μετά την ανακοίνωση του ανώτατου εισαγγελέα της Αγγλίας ότι θα απαγγείλει κατηγορίες εις βάρος του, επειδή η πρώην σύζυγός του ανέλαβε την ευθύνη για μια οδική παράβαση (παραβίαση του ορίου ταχύτητας) την οποία διέπραξε ο ίδιος.

Grow: το ποδήλατο που μεγαλώνει μαζί με το παιδί (video)

Ο χαρακτηρισμός ενός προϊόντος ως αειφόρου εξαρτάται εν πολλοίς από τη διάρκεια χρήσης του. Τόσο τεχνικά όσο και αισθητικά.

Ευρώπη: περισσότεροι από 200 νεκροί από το κρύο

Περισσότερους από 200 νεκρούςέχει αφήσει πίσω του το κύμα ψύχους που πλήττει την ευρωπαϊκή Ήπειρο.

Τι ζητούν οι θανατοποινίτες πριν την εκτέλεση!

H θανατική ποινή στις ΗΠΑ, δεν αναμένεται να καταργηθεί σύντομα. Όμως οι καταδικασμένοι σε θάνατο διατηρούν ακόμα το δικαίωμα της τελευταίας επιθυμίας κάνοντας πολλές φορές ιδιαίτερα περίεργες επιλογές.

Μέγαρα: Μετατρέπουν τον ΟΣΕ σε ....Δημοτική Βιβλιοθήκη !

Την επικείμενη υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Μεγαρέων και της θυγατρικής εταιρείας του ΟΣΕ «ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε.» με σκοπό την ανάπλαση του σταθμού των Μεγάρων ανακοίνωσε η διοίκηση του δήμου Μεγαρέων.

Οι ‘Ελληνες του Ντάνφορθ, Τορόντο

Η δημοσιογράφος, Ξένη Μουχίμογλου, μάς ταξίδεψε, μέσα από τις πολιτιστικές σελίδες της «Ν» σε ονειρικούς τόπους. Τώρα μας ταξιδεύει στον Ελληνισμό του Καναδά!

Εκατομμύρια για τους πίνακες Έλληνα Αβορίγινα καλλιτέχνη

Ένας Έλληνας, ο Γιάννης Ιωάννου, μπήκε στη φυλετική κοινωνία των ιθαγενών της Αυστραλίας (των Αβοριγίνων), έζησε μαζί τους τρία και πλέον χρόνια και έγινε καθολικά αποδεκτός από τους φύλαρχους και τα μέλη των φυλών στην έρημο της κεντρικής Αυστραλίας.

Εκδήλωση στο Σίδνεϊ αφιερωμένη στον Θ. Αγγελόπουλο

Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα της ΝΝΟ την Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012, στο οίκημά της στο προάστιο Λακέμπα, στις 5 μ.μ., διοργανώνει εκδήλωση η οποία θα είναι αφιερωμένη στον μεγαλύτερο Έλληνα σκηνοθέτη Θ. Αγγελόπουλο ο οποίος έφυγε απ’ την ζωή πριν λίγες μέρες.

Φρίκη: κοιμόταν 3 ημέρες με τον νεκρό πατέρα του που τον ροκάνιζαν τα ποντίκια!!!

Εχθές ήρθε στο φως της δημοσιότητας η είδηση για το θάνατο ενός γέροντα ο οποίος βρέθηκε στο Σκόπελο της Γέρας νεκρός από συγχωριανό του μέσα στο σπίτι του. Είχε μάλιστα αποκαλυφθεί ότι η πιθανότερη εκδοχή του θανάτου του ενδεχομένως να ήταν από το κρύο λόγω των τελευταίων πολικώνθερμοκρασιών....

12 τόνους πατάτες θα μοιράσουν αύριο στη Θεσσαλονίκη οι αγρότες του Νευροκοπίου!

1.700 συσκευασίες των 6 κιλών θα μοιράσουν στους πολίτες και 300 εξάκιλες συσκευασίες θα διαθέσουν στο κοινωνικό παντοπωλείο της συμπρωτεύουσας.

Γραμμή επικοινωνίας για γυναίκες θύματα βίας...15900 SOS

Μια νέα υπηρεσία που παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη σε γυναίκες θύματα βίας εγκαινίασε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων μέσω της τηλεφωνικής γραμμής SOS 15900.

«Έξω οι λαθρομετανάστες από την Ελλάδα», λένε οι Αλβανοί!

Τον επαναπατρισμό των λαθρομεταναστών ζητά ο πρόεδρος των Αλβανών που ζουν στα Τρίκαλα, Βάιος Ντίμπρα!

Υπέρ της Γερμανίας η απόφαση της Χάγης για το Δίστομο. Απορρίφθηκαν οι ελληνικές θέσεις!

Η Ιταλία παραβίασε την ασυλία της Γερμανίας αναφέρει η απόφαση. Απορρίφθηκαν οι ελληνικές θέσεις για αποζημιώσεις

Τούρκοι κομάντο απήγαγαν Ελληνοκύπριους

Χθες το μεσημέρι κοντά στη Δερύνεια, στην περιοχή Πέργαμος της Κύπρου, γνωστή και ως νεκρή ζώνη, Τούρκοι κομάντο -και όχι Τουρκοκύπριοι αστυνομικοί όπως έχει γίνει σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν- απήγαγαν δύο Ελληνοκύπριους.

Η διασπορά του 2012. Έφυγε από την Ελλάδα για να ζήσει την οικογένειά του...

“Μου στέρησαν τα όνειρα μου” δηλώνει ο Μόδεστος Λατσίνογλου οποίος στα τέλη του 2011 αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Ελλάδα, αφήνοντας πίσω την γυναίκα του και το παιδί του, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στην Αυστραλία.

Η Google ανακοίνωσε ότι θα λογοκρίνει τους bloggers!

Μήπως η λογοκρισία στο διαδίκτυο έχει ήδη ξεκινήσει και δεν το έχουμε αντιληφθεί;

Πρόστιμο 500.000 ευρώ για το Google Maps επειδή χαλάει... την πιάτσα!

Πρόστιμο ύψους 500.000 ευρώ υποχρεούται να πληρώσει η Google μετά από απόφαση Γαλλικού δικαστηρίου επειδή παρείχε το Google Maps δωρεάν!

Υπέρ της Γερμανίας το Δικαστήριο της Χάγης για το Δίστομο

Με ψήφους 12 υπέρ και τρεις κατά η Χάγη δικαίωσε τη Γερμανία στη διαμάχη της με την Ιταλία για τις αποφάσεις σχετικά με το Δίστομο.

H κωμικός Έλεν Κάρις σατιρίζει του ελληνοαμερικανούς στο σόου «Οι ελληνίδες κορασίδες κυριαρχούν»

Με τον τίτλο «Οι ελληνίδες κορασίδες κυριαρχούν» η γνωστή Ελληνοαμερικανίδα κωμικός, Έλεν Κάρις, παρουσίασε στην κοινότητα της Νέας Υόρκης την νέα της τηλεοπτική παραγωγή. 

Ένα απίστευτο σπίτι που χωράει στην τσέπη σας(video)

Γνωρίζαμε τις σκηνές και τα τροχόσπιτα... Ποτέ όμως δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ένα σπίτι που να χωράει στην τσέπη μας...

Δείτε πως εκλαμβάνει ο εγκέφαλος μας, τις εικόνες γύρω του(video)

Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε είναι μέρος ενός πειράματος που έκαναν στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ σχετικά με το πως αντιλαμβάνεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος τις εικόνες και τα ερεθίσματα που δέχεται κάθε δευτερόλεπτο.

Η Μισέλ Ομπάμα έκανε πους απς ζωντανά σε εκπομπή!(video)

Τις αθλητικές της ικανότητες έδειξε ηΜισέλ Ομπάμα στον αέρα της εκπομπής της Έλεν Ντε Τζενέρις.

Βόμβα Πούτιν: «Η Ελλάδα στερήθηκε τεχνητά της δυνατότητας να εξυγιανθεί»

Η Ελλάδα στερήθηκε τεχνητά της δυνατότητας να εξυγιάνει την οικονομία της, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν μιλώντας στο οικονομικό Φόρουμ "Ρωσία 2012".

Επίθεση στη Ντόρα: «Εσύ και η οικογένειά σου καταστρέψατε την Ελλάδα» (video)

Φαίνεται πως δεν έχουν σκοπό να αφήσουν σε ησυχία την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, καθώς για ακόμη μια φορά αποδοκιμάστηκε από πολίτες και συγκεκριμένα από μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού, που κατά την είσοδο της πολιτικού στο δημαρχιακό Μέγαρο  στην περιοχή, φώναζαν: "Να φύγετε, δεν σας θέλουμε εδώ. Εσείς και η οικογένειά σας καταστρέψατε τη χώρα μας".

Το ηφαίστειο της Σαντορίνης στις σελίδες του «Spiegel»

Αναφέρει πως ο πλανήτης μπαίνει σε μια νέα φάση ηφαιστειακής διέγερσης .

Επαναλαμβάνονται οι έρευνες - Τουλάχιστον 100 οι αγνοούμενοι

Επαναλαμβάνονται σήμερα το πρωί οι έρευνες για τους τουλάχιστον εκατό ανθρώπους που αγνοούνται μετά το ναυάγιο οχηματαγωγού ανοικτά της Παπούα-Νέας Γουινέας, ανακοίνωσε η Αρχή Ναυτικής Ασφάλειας της χώρας (NMSA).

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Τα σχολικά συσσίτια του Υπ. Παιδείας στα γερμανικά ΜΜΕ

Έντονα σχολιάζουν σήμερα τα γερμανικά ΜΜΕ το νέο πρόγραμμα σιτισμού των μαθητών που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας.

Ηγουμενίτσα: 10χρονος ....Εξπέρ του Διαδικτύου !

Παιδί… θαύμα αποδεικνύεται ένας 10χρονος στην Ηγουμενίτσα, ο οποίος λειτουργεί ήδη μεγάλο φόρουμ στο διαδίκτυο!

Αστεροειδής στο μέγεθος λεωφορείου πέρασε «ξυστά» από τη Γη

Ένας μικρός αστεροειδής στο μέγεθος αστικού λεωφορείου «έξυσε» τον πλανήτη μας την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου περνώντας ανάμεσα στη γήινη ατμόσφαιρα και τη Σελήνη, χωρίς ωστόσο να αποτελέσει ορατή απειλή.

Νέα σύσκεψη πολιτικών αρχηγών

Οργισμένος από την συμπεριφορά του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, που δημιούργησε κυβερνητική κρίση, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος καλεί για το μεσημέρι της Πέμπτης -εκτός μεγάλου απροόπτου- σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα δεχθούν τα μέτρα της τρόικα ή όχι.

Στο τραπέζι νέα μέτρα ύψους 4,4 δισ. ευρώ

Νέα μέτρα ύψους 4,4 δισ. ευρώ, δηλαδή 2% του ΑΕΠ, καλείται να λάβει η κυβέρνηση έως το τέλος της εβδομάδας προκειμένου να κλείσουν οι «μαύρες» τρύπες στον προϋπολογισμό του 2011 αλλά και του 2012, που προκλήθηκαν από την βαθιά ύφεση.

Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Κερκυραίος Σπύρος Γιαννιώτης

Μεγάλη επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα αποτελεί η πρώτη θέση που κατέκτησε στα 10 χιλιόμετρα ανοικτής θαλάσσης στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου μαραθώνιας κολύμβησης της FINA ο Κερκυραίος Σπύρος Γιαννιώτης στην Πραία ντε Σάντος της Βραζιλίας. 

Χίος: Έκλεψαν το πετρέλαιο...από το νηπιαγωγείο Νεοχωρίου !

Χωρίς πετρέλαιο άφησαν άγνωστοι τα νήπια στο νηπιαγωγείο Νεοχωρίου, αφού έκλεψαν πάνω από μισό τόνο πετρέλαιο!

«Χουνέρι» στη ΔΕΗ ετοιμάζουν οι πολίτες για τις αυξήσεις και τα χαράτσια!(video)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο και μια αφίσα που καλούν τους πολίτες να κατεβάσουν τους διακόπτες του ρεύματος σήμερα το βράδυ, αντιδρώντας στις αυξήσεις και τα χαράτσια της ΔΕΗ.

Εξηγήσεις από τον Ομπάμα ζητούν οι ομογενείς των ΗΠΑ

Επίθεση κατά του Φίλιπ Ρίκερ, αναπληρωτή υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, εξαπολύει η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ, με επιστολή της προς τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ζητώντας εξηγήσεις για την συμπεριφορά του κ. Ρίκερ ο οποίος εμφανίζεται να παίρνει ξεκάθαρα τις θέσεις των Σκοπίων.

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Η καλύτερη δουλειά στον κόσμο... δοκιμαστής νεροτσουλήθρας!

Ο Tommy Lynch ταξιδεύει πάνω από 27.000 μίλια το χρόνο για τη δουλειά του, τον έλεγχο νεροτσουλήθρων σε θέρετρα διακοπών.

Ελέφαντας βρίσκει την όρασή του με φακούς επαφής (video)

Την όρασή του βρήκε ξανά ένας ασιατικός ελέφαντας που φόρεσε φακούς επαφής, στον ζωολογικό κήπο του Άμστερνταμ.

Έλληνας Μητροπολίτης, hi-tech και "παπα-ροκάς"

Μικρός ήθελε να γίνει αρχαιολόγος και συγγραφέας. Οι γονείς του τον προόριζαν για γιατρό ή δικηγόρο. Εκείνον πάντως, τον ενδιέφερε η υποκριτική και η ροκ μουσική, πριν τον κερδίσει η Εκκλησία...

Τα πέντε πιο παράξενα έθιμα της Ελλάδας

Διαβάστε τα πιο παράξενα έθιμα ανά την Ελλάδα!

Διάθεση τυριού σε άπορους Τρικαλινούς

Με διανομή τυριού φέτας, συνεχίστηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, η δωρεάν διανομή τροφίμων σε ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη.

Κάθε χρόνο 280-300 παιδιά διαγιγνώσκονται με καρκίνο

Κάθε χρόνο περίπου 250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο νοσούν από καρκίνο, από τα οποία μόνο ποσοστό 20% έχει δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα. 

Albrecht Ritschl: Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος αμαρτωλός του 20ου αιώνα

Για το ελληνικό χρέος μίλησε Γερμανός καθηγητής Ιστορίας-Οικονομίας στο Spiegel σε σκληρή γλώσσα για τη Γερμανία.Ο Γερμανός καθηγητής της Ιστορίας της Οικονομίας Albrecht Ritschl (LSE) τα λέει έξω από τα δόντια για το ελληνικό χρέος στο έξαλλα ανθελληνικό Spiegel, ο δημοσιογράφος του οποίου δεν πιστεύει στα αυτιά του. 

Ροδόπη: Οι περισσότεροι κάτοικοι καίνε ξύλα για να ζεσταθούν....

Για μείωση σε ποσοστό 70% του τζίρου τους κάνουν λόγο οι Βενζινοπώλες της Ροδόπης, για όλα τα καύσιμα, σε σχέση με πέρυσι, με πρώτο στη λίστα το πετρέλαιο θέρμανσης.

Τα ξένα media παραμιλάνε για τα πανέμορφα μάτια της κόρης του Michael Jackson

... και δεν έχουν και άδικο!

Βαγόνια στον ωκεανό(φωτογραφίες)

Μπορεί να φαίνονται εξωπραγματικές, αλλά οι παρακάτω φωτογραφίες είναι αληθινές.

Αγοράζουμε "ελληνικό λάδι" συσκευασμένο από τη Γερμανία

Μπορεί η Γερμανία να μην έχει κλάδο ελαίας ούτε για δείγμα, όμως η Ελλάδα μέσα στο 2010 ξόδεψε 1,5 εκατ. ευρώ για να εισαγάγει γερμανικό ελαιόλαδο. 

Στο "κόκκινο" οι επιχειρήσεις

Ζοφερή είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα οικονομικά αποτελέσματα στις περισσότερες εμπορικές επιχειρήσεις, εξαιτίας της πρωτοφανούς ύφεσης που βιώνει η εγχώρια αγορά και της παρατεταμένης καθίζησης της κατανάλωσης. 

Είναι μόλις 10 ετών και μιλάει 10 γλώσσες!

Είναι μόλις 10 ετών και μπορεί να μιλήσει άπταιστα 10 γλώσσες, μεταξύ αυτών την γλώσσα Kazak και εκείνη της Ουγκάντα.