Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Μποστάνια vs δενδρυλλίων!




Αυτό είναι κάτι καινούριο αλλά θα το δούμε εντός των ημερών και νομίζω θα εκπλαγούμε... (αν λάβει βέβαια το φως της δημοσιότητας) σύμφωνα με νομοσχέδιο το οποίο συνταχθηκε τον Απρίλιο του έτους που διανύουμε από το 2013 δεν θα μπορεί να καλλιεργεί κανείς  τίποτα στο σπίτι του για οικιακή χρήση!

Το θέμα προκύπτει από τον κώδικα διατροφής και τις επιταγές της Ευρωπαϊκής ένωσης. Στην Ελλάδα ψηφίστηκε από "επιτροπή", κατά τον προσφιλή τρόπο, προκειμένου να διατηρείται η ανωνυμία. Από την  1 Απριλίου 2006 και για τα επόμενα 5 χρονιά δόθηκε περιθώριο να κατοχυρωθούν φυτικά προϊόντα. Κατοχυρώθηκαν λοιπόν ΜΟΝΟ 183 , από την πληθώρα προϊόντων που παράγει η Ελλάδα μας. Μονό αυτά τα προϊόντα αποτελούν εμπορεύσιμο είδος και  κατά "ναπολεόντειο" τρόπο το εμπόριο άλλων φυτικών προϊόντων που δεν περιλαμβάνει η λίστα είναι παράνομο, επομένως δε θα υπάρχει στα ράφια των καταστημάτων. Αν υπάρξει κατανάλωση κάποιου φυτικού προϊόντος στο σπίτι, που δεν περιλαμβάνεται στη λίστα και ως εκ τούτου δεν έχει περάσει από έλεγχο φαρμακοβιομηχανίας, ο καταναλωτής μπορεί να έχει πρόβλημα με το νόμο.. Ναι, μπορεί να μηνυθεί π.χ. μια μητέρα για το τσάι που έφτιαξε στο παιδί κ αυτό έπαθε ενδεχομένως μια άσχετη αρρώστια.
Αν δηλαδή μέχρι τώρα προσπαθούσατε να μειώσετε τα καθημερινά σας έξοδα φυτέυοντας στο λιγοστό μέρος ποθ μπορεί να είχατε στο σπίτι σας, ντοματιές, πιπεριές ή οτιδήποτε άλλο.. ΑΠΛΑ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ!
Αξίζει ακόμα να σημειωθούν οι ενέργειες του πρωθυπουργού μας Γ.Α.Π. που δε χάνει ευκαιρία να δίνει πρώτος το καλό παράδειγμα και  να αποδεικνύει για ποιους δουλεύει. Πριν λίγους μήνες υπέγραψε την εισαγωγή μεταλλαγμένο σπόρο πατάτας, ειδικώς για τη χωρά μας και όχι για τα κράτη της ευρωπαϊκής ένωσης. Έρευνες γνωστών έδειξαν πως ο μεταλλαγμένος αυτός σπόρος πατάτας προκαλεί γεννετικές μεταλλάξεις.
Στον αντίποδα αυτού βέβαια ο κ. Καστανίδης ετοιμάζει το νομοσχέδιο που αφορά στην αποποινικοποίηση των ελαφρών ναρκωτικών... ήταν μάλιστα, όπως μας πληροφορούν αρμόδιοι του υπουργείου, προεκλογική δέσμευση!
Εμείς θα πούμε ίσως η μόνη που τηρήθηκε. Και έτσι δεν θα μείνει και αχρησιμοποίητος και ο χώρος που καλλιεργούσατε ντομάτες για παράδειγμα! Μπορείτε να καλλιεργείσετε δενδρύλλια και θα είστε και νόμιμοι! Αφήστε που μπορεί να βγάλετε και χρήματα!
Αυτή η κυβέρνηση πράττει και σκέφτεται μόνο για εσας!

Μια κυβέρνηση "σωστών" αποφάσεων για τον ... πολιτη!




- Μείωση 20% των μισθών των νέων!
- Απαγορεύονται τα μποστάνια - επιτρέπονται τα δενδρύλλια!
- Πρόγραμμα ενίσχυστης του ομοφυλλοφυλικού τουρισμού στην Ελλάδα!

Θέλετε να δούμε μαζί, μερικές, όχι όλες( γιατί δεν θα σταματήσουμε να γράφουμε) από τις εφυέστατες αποφάσεις αυτής της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργείων της; Ενδεικτικά θα παραθέσουμε τις πιο πρόσφατες. Και είμαι σίγουρη ότι όλοι θα καταλάβετε ότι αυτή η κυβέρνηση κυρίως χαρακτηρίζεται απο ειλικρίνεια αλλά και από αμέριστο ενδιαφέρον για τον Έλληνα πολίτη και τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει!

Μείωση 20% κάτω της συλλογικής σύμβασης στους νέους


Όσοι πιάσατε δουλειά πιάσατε... όσοι επθυμείτε, ίσως δεν θα έπρεπε να προσπαθήσετε καν... γιατί ακόμα και αν μετά από πάρα πολλές, άπειρες προσπάθειες τα καταφέρετε  η κυβέρνηση έχει  καταφέρει ο εργοδότης σας να σας φέρεται με τον χειρότερο δυνατό τρόπο!
 Ας δούμε τι μας ανακοίνωσε μέσα στην εβδομάδα η  κυρία Υπουργός οικοομικών κ. Κατσέλη!
Το υπουργείο Εργασίας θα φέρει ρύθμιση σύμφωνα με την οποία οι νέοι κάτω των 25 ετών θα παίρνουν μισθό που θα είναι 20% κάτω από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση -δηλαδή θα διαμορφώνεται στα 591,6 ευρώ. (εδώ να συμπληρώσουμε βέβαια ότι ακόμα και τώρα οι συλλογικές συμβάσεις δεν τηρούνται... πόσο μάλλον τώρα που εργασιακό εκβιασμός νομιμοποιείται!)

Επίσης, η διαυθέτηση του χρόνου εργασίας με διευθυντικό δικαίωμα θα αυξηθεί στους 6 μήνες και η διάρκεια των συμβάσεων ορισμένου χρόνου από 2 στα 3 χρόνια.

Ακόμη, το μεσοπρόθεσμο σχέδιο περιλαμβάνει αύξηση εισφορών και μείωση επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ. Οι περικοπές στις υψηλές συντάξεις θα ξεκινούν από το 6% και μπορεί να ξεπερνούν το 20%. Τα πρώτα μέτρα θα εφαρμοστούν τον Ιούλιο.
Να προσθέσουμε την αύξηση του ΦΠΑ νομίζω τη θυμάστε όλοι... τη ζείτε καθημερινά καθώς σας αδειάζει τις τσέπες!


- Απαγορεύονται τα μποστάνια - επιτρέπονται τα δενδρύλλια!

Αυτό είναι κάτι καινούριο αλλά θα το δούμε εντός των ημερών και νομίζω θα εκπλαγούμε... (αν λάβει βέβαια το φως της δημοσιότητας) σύμφωνα με νομοσχέδιο το οποίο συνταχθηκε τον Απρίλιο του έτους που διανύουμε από το 2013 δεν θα μπορεί να καλλιεργεί κανείς  τίποτα στο σπίτι του για οικιακή χρήση!

Το θέμα προκύπτει από τον κώδικα διατροφής και τις επιταγές της Ευρωπαϊκής ένωσης. Στην Ελλάδα ψηφίστηκε από "επιτροπή", κατά τον προσφιλή τρόπο, προκειμένου να διατηρείται η ανωνυμία. Απ' τις 1 Απριλίου 2006 και για τα επόμενα 5 χρονιά δόθηκε περιθώριο να κατοχυρωθούν φυτικά προϊόντα. Κατοχυρώθηκαν λοιπόν ΜΟΝΟ 183 , από την πληθώρα προϊόντων που παράγει η Ελλάδα μας. Μονό αυτά τα προϊόντα αποτελούν εμπορεύσιμο είδος κ κατά "ναπολεόντειο" νομό το εμπόριο άλλων φυτικών προϊόντων που δεν περιλαμβάνει η λίστα είναι παράνομο, επομένως δε θα υπάρχει στα ράφια των καταστημάτων. Αν υπάρξει κατανάλωση κάποιου φυτικού προϊόντος στο σπίτι, που δεν περιλαμβάνεται στη λίστα και ως εκ τούτου δεν έχει περάσει από έλεγχο φαρμακοβιομηχανίας, ο καταναλωτής μπορεί να έχει πρόβλημα με το νόμο.. Ναι, μπορεί να μηνυθεί π.χ. μια μητέρα για το τσάι που έφτιαξε στο παιδί κ αυτό έπαθε ενδεχομένως μια άσχετη αρρώστια.
Αν δηλαδή μέχρι τώρα προσπαθούσατε να μειώσετε τα καθημερινά σας έξοδα φυτέυοντας στο λιγοστό μέρος ποθ μπορεί να είχατε στο σπίτι σας, ντοματιές, πιπεριές ή οτιδήποτε άλλο.. ΑΠΛΑ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ!
Αξίζει ακόμα να σημειωθούν οι ενέργειες του πρωθυπουργού μας Γ.Α.Π. που δε χάνει ευκαιρία να δίνει πρώτος το καλό παράδειγμα κ να αποδεικνύει για ποιους δουλεύει. Πριν λίγους μήνες υπέγραψε την εισαγωγή μεταλλαγμένο σπόρο πατάτας, ειδικώς για τη χωρά μας και όχι για τα κράτη της ευρωπαϊκής ένωσης. Έρευνες γνωστών έδειξαν πως ο μεταλλαγμένος αυτός σπόρος πατάτας προκαλεί γεννητικές μεταλλάξεις.
Στον αντίποδα αυτού βέβαια ο κ. Καστανίδης ετοιμάζει το νομοσχέδιο που αφορά στην αποποινικοποίηση των ελαφρών ναρκωτικών... ήταν μάλιστα, όπως μας πληροφορούν αρμόδιοι του υπουργείου, προεκλογική δέσμευση!
Εμείς θα πούμε ίσως η μόνη που τηρήθηκε. Και έτσι δεν θα μείνει και αχρησιμοποίητος και ο χώρος που καλλιεργούσατε ντομάτες! Μπορείτε να καλλιεργείσετε δενδρύλλια και θα είστε και νόμιμοι!

Ροζ... τουρισμός με χορηγό το υπουργείο Πολιτισμού

Λεφτά υπάρχουν! Και το υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε να διαθέσει μέρος...

τους για την εβδομάδα ομοφυλοφίλων στην Αθήνα! Όλα αυτά στο πλαίσιο της ενίσχυσης του τουρισμού στην Ελλάδα. Να  πως πριν με παρεξηγείσετε ότι δεν είμαστε ρατσιστές όμως γιατί όπως γίνεται μια καμπάνια τόσων ημερών για την ενίσχυση αυτού του είδους τουρισμού δεν γίνονται και κάποιες για τον οικογενειακό τουρισμο, τον χειμερινό τουρισμό ή τον αγροτουρισμό.
 Από τις 27 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου η πρωτεύουσα ντύθηκε σε ροζ αποχρώσεις, καθώς σε κεντρικά σημεία διοργανώθηκαν πολλές εκδηλώσεις, όπως η –κλασική– ετήσια παρέλαση ομοφυλοφίλων, παραστάσεις, προβολή ταινιών με γκέι θεματολογία, πολλά γκέι πάρτι, κ.ά. Όλα αυτά έγιναν στο πλαίσιο της Athens Rainbow Week (Εβδομάδα Ουράνιου Τόξου στην Αθήνα), το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού.
Για πρώτη φορά αυτές οι εκδηλώσεις παίρνουν τη μορφή πολυήμερου φεστιβάλ και, κυρίως, για πρώτη φορά διοργανώνονται υπό την αιγίδα –και με χρήματα– του υπουργείου Πολιτισμού. Τα αεροπορικά εισιτήρια και η φιλοξενία πολλών προσκεκλημένων θα καλυφθούν από το υπουργείο Πολιτισμού.
Πληροφορίες θέλουν το φεστιβάλ αυτό κόστισε περίπου 2 εκ. ευρώ.

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Η "μούτζα" απέκτησε λήμμα στο Wikipedia!


  Όπως χρειάστηκε η κινηματογραφική αποφυγή παπουτσιού από τον Τζόρτζ Μπους για να μάθουμε κάποιοι ποσο προσβλητικό είναι για έναν μουσουλμάνο να του πετάξεις το παπούτσι σου... έτσι χρειάστηκε και το αυθόρμητο κίνημα των αγανακτισμένων για να μάθει ο κόσμος τι ακριβώς είναι η "μούτζα"!

Η καταδίωξη βουλευτών συνεχίζεται! (video)

Αυτή τη φορά ότι περιστατικό έλαβε χώρα στην Κέρκυρα όπου πραγματοποιούνταν η συνεδρίαση της επιτροπής για τη μετανάστευση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου της Ευρώπης.

Το νησί των Φαιάκων λοιπόν μπορεί να φιλοξένησε 65 βουλευτες και ευρωβουλευτές... οι αγανακτισμένοι Φαίακες όμως δεν τους άφησαν αν ευχαριστηθούν τους αστακούς και τους σολωμούς του γεύματός τους κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τους λαθρομετανάστες.

Η πρόσβαση των διαμαρτυρόμενων πολιτών στον ΠΟΙΑΘ απαγορεύτηκε, ωστόσο, έχουν ανέβει στα τείχη και φωνάζουν συνθήματα όπως «να φύγουν οι κλέφτες» και «δώστε πίσω τα κλεμμένα».Αγανακτισμένοι Κέρκυρα

Γάμος με ... ipad!

Μετά το ηλεκτρονικό άναμα κεριών.... ήρθε και ο γάμος με ... i pad!Δείτε τον gadget-άκια παπά!

Πολλά σχόλια προκάλεσε ο Παπάς της φωτόγραφίας καθώς τέλεσε το μυστήριο του γάμου διαβάζοντας τα λόγια της τελετής όχι μέσα από το Ευαγγέλιο αλλά μέσα από ένα i- pad!

Πιστοί και προσκλεκλημένοι όπως φαντάζεστε διχάστηκαν και πολλά ειναι τα σχόλια που ακούστηκαν ... όλα δείχνουν όμως ότι η τεχνολογία αντικατέστησε μόνο τα βιβλία με τους ψαλμούς και όχι το Ιερό Ευαγγέλιο... 
 Εγώ απορώ βέβαια... έκατσε ο παπάς και πληκτρολόγησε όλο το Ευαγγέλιο... ή υπάρχει  εφαρμογή στο i-pad  που μπορείς να γράψεις με πνεύματα και οξίες. Μήπως μπορώ να κατεβάσω το Ευαγγέλιο μέσω διαδικτύου μήπως τύχει και χρειαστεί να κάνω κ εγώ κανένα μυστήριο;!

Βέβαια αναμένουμε και για το τι αλλο θα δούμε!