Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Fitch: Η Eλλάδα θα χρεοκοπήσει αλλά δεν θα βγει από την ευρωζώνη

Την άποψη ότι το κόστος διάσπασης της Ευρωζώνης είναι πολύ μεγάλο διατυπώνουν οι αναλυτές της Fitch Ratings σε έκθεση που δημοσιοποίησαν την Τρίτη με τίτλο «Η οικονομική κρίση στην ζώνη του ευρώ - Πώς τελειώνει;».

Ο οίκος αξιολόγησης αναφέρεται στα προβλήματα οικονομικής διακυβέρνησης της ζώνης του ευρώ, ωστόσο σημειώνει πως οι ανησυχίες σχετικά με τον κίνδυνο διάσπασης της Ευρωζώνης είναι σε μεγάλο βαθμό υπερβολικές. Σύμφωνα με τον David Riley, επικεφαλής αναλυτή της Fitch, πέραν από την οικονομική διακυβέρνηση υπάρχει ένας «τρίτος δρόμος» ο οποίος συνεπάγεται:

Η Μέρκελ δεν επιθυμεί την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ


«Δεν επιθυμούμε την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε ξεκάθαρα η Άγκελα Μέρκελ λίγες ώρες πριν από τη συνάντησή της στο Βερολίνο, με τον τούρκο πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιούλ.
Μιλώντας τη Δευτέρα το βράδυ στο Άλσφελντ, είπε πάντως ότι η Γερμανία δεν επιθυμεί να χάσει τη Τουρκία από σημαντικό εταίρο.

Οι απαιτήσεις της τρόικας από το βήμα του "Economist"

Τρεις αυστηρές συστάσεις που αφορούν τον δημόσιο τομέα έκανε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα Μπομπ Τράα από το βήμα του συνεδρίου του «Economist», δίνοντας έτσι το στίγμα των απαιτήσεων της τρόικας: Αμεση περιστολή δαπανών με καταργήσεις δημόσιων οργανισμών και μείωση του προσωπικού.

«Διαφωνώ με όσους λένε ότι το πρόγραμμα της Ελλάδας δεν πάει καλά. Τα αποτελέσματα, όπως, για παράδειγμα, η μείωση του ελλείμματος, είναι εντυπωσιακά και η Ελλάδα αξίζει εύσημα για τα επιτεύγματά της» υπογράμμισε ο κ. Τράα που ορίστηκε ως ομιλητής του Ταμείου στο συνέδριο αντικαθιστώντας τον Πολ Τόμσεν ύστερα από την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο κέντρο της Άγκυρας.


Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, η έκρηξη προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό που ήταν τοποθετημένος σε ένα αυτοκίνητο. Όπως είπε στους δημοσιογράφους, «ένα όχημα πήρε φωτιά. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε βόμβα στο εσωτερικό του».

Το facebook ως ... εργοδότης



Συνολικά 182.000 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν χάρη στις εφαρμογές που σχεδιάστηκαν για την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Facebook», ενώ ενίσχυσαν με δισεκατομμύρια δολάρια την αμερικανική οικονομία, σύμφωνα με πανεπιστημιακή έρευνα που  δημοσιεύθηκε.

ΕΛΣΤΑΤ: Ραγδαίες εξελίξεις!


Με κάθε συγκλονιστική λεπτομέρεια, περιγράφει μέλος του Δ.Σ. την «πραξικοπηματική» ένταξη των ΔΕΚΟ στη διαδικασία αναθεώρησης του ελλείμματός τους με φανερή μόνο την πρωτοβουλία του Ανδρέα Γεωργίου.

Στη Βουλη τα μέλη της ΕΛΣΤΑΤ


Θα κληθούν και τα 7 μέλη του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), συμπεριλαμβανομένων κιόσων τελούν υπό παύση των καθηκόντων τους, σε συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής με θέμα τον τρόπο λειτουργίας της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία είχε κληθεί μόνο ο Πρόεδρος της Αρχής κ. Αν. Γεωργίου.

Κέρκυρα: Τ α πρώτα προβλήματα από την κακοκαιρία


Στο σκοτάδι βυθίστηκαν πολλές περιοχές του νησιού ενώ χωρίς ρεύμα έμεινε το αεροδρόμιο για περίπου μία ώρα, ενώ ήταν γεμάτο κόσμο.

Διώχνουν τους Έλληνες και εισάγουν μετανάστες


Με την έξοδο από τη χώρα χιλιάδων Ελλήνων και την ταυτόχρονη είσοδο ισάριθμών αν όχι περισσότερων παράνομων μεταναστών φαίνεται πως σκοπεύει η κυβέρνηση να «αντιμετωπίσει» το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας στη χώρα.