Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Φάλαινες: κινδυνεύουν από τα πλαστικά σκουπίδια στους ωκεανούς

Κάθε χρόνο οι άνθρωποι καταναλώνουν 70 εκατομμύρια τόνους αλιευμάτων.

«Με ανάγκασαν να παραιτηθώ»

Ο πρώην πρόεδρος των Μαλδίβων Μοχάμεντ Νασίντ δήλωσε σήμερα πως αστυνομικοί και αξιωματικοί του στρατού τον ανάγκασαν να παραιτηθεί, στη διάρκεια πραξικοπήματος.

Τρεις Ινδοί υπουργοί παραιτήθηκαν μετά από κατηγορίες ότι έβλεπαν πορνό στο Κοινοβούλιο

Τρεις υπουργοί στην Ινδία, στο νότιο κρατίδιο της Καρνατάκα, παραιτήθηκαν την Τετάρτη μετά από κατηγορίες ότι παρακολουθούσαν πορνογραφικό βίντεο σε κινητό, στη διάρκεια κοινοβουλευτικής συνεδρίασης.

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ: Θέλουν να αφήσουν άνεργες 10.000 οικογένειες!

Πρόσω ολοταχώς για την πώληση της κερδοφόρας βιομηχανίας γάλακτος "ΔΩΔΩΝΗ" έχει βάλει η κυβέρνηση, και η διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας (που κετέχει την πλειοψηφία των μετοχών) οδηγώντας στην ανεργία και τον οικονομικό μαρασμό 10.000 οικογένειες που άμεσα ή έμμεσα ζουν από την εταιρεία. 

Σκάνδαλο το ξεπούλημα του Αστέρα Βουλιαγμένης

Είναι δυνατόν ένα «φιλέτο»-σύμβολο του τουριστικού και ξενοδοχειακού χώρου στην Ελλάδα, στο οποίο κάποτε, όχι και πολύ παλιά, ξένα επενδυτικά κεφάλαια είχαν εκδηλώσει την πρόθεση να επενδύσουν έως και 5 δισ. ευρώ, τώρα να κινδυνεύει να… ξεπουληθεί για ούτε 250 εκατ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν στο 1/20;

Νάουσα: Ταινία οι «Γενίτσαροι και Μπούλες»

Μέσα από την κινηματογραφική «ματιά» του Παντελή Βούλγαρηθα «ζωντανέψει» το δρώμενο της Νάουσας «Γενίτσαροι και Μπούλες».

"Αποκλείστηκε" από το χιόνι η Μεθώνη....

Σχεδόν αποκλεισμένη είναι αυτή την ώρα η Μεθώνη Πιερίας, μετά τη συνεχή χιονόπτωση που ξεκίνησε από εχθές το βράδυ...... 

«Δωράκι» 100.000 ευρώ για το θωρακισμένο τζιπ του Τόμσεν

Τη στιγμή που στις εννιά από τις δέκα προτάσεις που χρησιμοποιεί ο κ. Τόμσεν, ο εκπροσώπος του ΔΝΤ και «ηγέτης» των αμείλικτων τροϊκάνών, η λέξη λιτότητα πρωταγωνιστεί, εκείνος αναπαύεται στα δερμάτινα καθίσματα ενός θωρακισμένου τζιπ το οποίο έχει απαλλαχθεί από φορολογικές επιβαρύνσεις που απαιτούνται να αποδοθούν κατά τον εκτελωνισμό του στην Ελλάδα. 

ΥΠΕΞ Σκοπίων στην «Washington Times»: «Ο αποκλεισμός από την Ελλάδα είναι παράλογος»

«Ο αποκλεισμός της FYROM, από την Ελλάδα, για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ είναι παράλογος», αυτό δήλωσε ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ποπόσκι, σε συνέντευξη του, στην αμερικανική εφημερίδα «Washington Times», όπως αναφέρει η σκοπιανή τηλεόραση ‘Αλφα ΤΒ’.

Liberation: Έλληνες βουλευτές – Δεν είναι τυχαίο που οι διαδηλωτές ουρλιάζουν «κλέφτες»

To άρθρο του βέλγου ανταποκριτή της γαλλικής Liberation Jean Quatremer, δημοσιεύεται στο προσωπικό του μπλογκ στο site της εφημερίδας και κάνει λόγο για τις υψηλές απολαβές των Ελλήνων βουλευτών.

«Οι Έλληνες παρακαλάνε για τουρκική υπηκοότητα»

Αισχρή προπαγάνδα του αντιπροέδρου του τουρκικού κόμματος ΑΚP.
«Όνειρο 120.000 Ελλήνων είναι να πάρουν τουρκική υπηκοότητα».

"Καταφύγιο" τα ιδρύματα για 2.500 παιδιά

Στα 2.500 ανέρχονται τα παιδιά που -κατά τις εκτιμήσεις του Συνηγόρου του Πολίτη- βρίσκουν σήμερα καταφύγιο σε δημόσια ιδρύματα παιδικής προστασίας ή σε ιδιωτικές δομές φροντίδας, όπως αυτές των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και της Εκκλησίας, μεσούσης της οικονομικής κρίσης.

Αχαία: "Πνίγηκε" η Αιγείρα....Μεγάλες Καταστροφές (ΒΙΝΤΕΟ)

Ώρα 6-9 μμ.: Ατελείωτο μποτιλιάρισμα στην Παλαιά Εθνική μεταξύ Αγίου Παντελεήμονα και Κραθίου... Διακοπή υδροδότησης...

Κρούγκμαν: Γιατί δεν υπάρχει φως στο τούνελ για την Ελλάδα


Το αδιέξοδο του προγράμματος λιτότητας που εφαρμόζει η τρόικα στην Ελλάδα, αποδεικνύει χρησιμοποιώντας την έκθεση του... ΔΝΤ, ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν.

Η λίμνη των Ναζί και των... εξωγήινων

Για εκατομμύρια χρόνια έμεινε ανεξερεύνητο μυστήριο. Ωστόσο αυτό πρόκειται να αλλάξει. Διαβάστε την ιστορία της λίμνης Βοστόκ (Vid)

Τουρκικός βανδαλισμός, σε βυζαντινό παλάτι

Διαβάστε πώς παρά τις καταγγελίες κτίστηκε ξενοδοχείο, σε ερείπια βυζαντινού παλατιού. Δούλευαν νύχτα, έχοντας καλύψει το οικόπεδο!

Μαθητές τα έψαλαν στη Διαμαντοπούλου

Επεισόδιο μεταξύ της υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου και τριών μαθητών σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο υπουργείο Παιδείας, παρουσία και του Δημάρχου Αθήνας, Γ. Καμίνη.

Spiegel: Δεν υπάρχει διάσωση, μόνο χρεοκοπία για την Ελλάδα

Φαρσοκωμωδία χαρακτηρίζει τη διάσωση το γερμανικό περιοδικό Spiegel, προβάλλοντας ως μόνη λύση για την Ελλάδα την χρεοκοπία.

Πέντε χιλιάδες δάνεια προς ρύθμιση καθημερινά

Σχεδόν 90.000 δάνεια και πιστωτικές κάρτες ρυθμίζονται σχεδόν κάθε μήνα. Διαβάστε αναλυτικά τα στοιχεία που αποδεικνύουν πως η ρύθμιση είναι "μονόδρομος" για χιλιάδες δανειολήπτες.

Ομογενειακό ίδρυμα των ΗΠΑ συνδράμει ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες στη χώρα μας προσφέρει το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης, το οποίο ιδρύθηκε πρόσφατα στην Νέα Υόρκη.

Χρήση πληροφοριών από βασανιστήρια επιτρέπει ο Καναδάς

Σε μια αμφιλεγόμενη ενέργεια προχωρούν οι καναδικές αρχές επιτρέποντας τη χρήση πληροφοριών που αποσπάστηκαν μετά από βασανισμό. 

Μέρκελ: Δεν φταίω αν η Ελλάδα οδηγηθεί εκτός ευρώ

«Δεν θα έχω καμία ανάμειξη, εάν η Ελλάδα οδηγηθεί σε έξοδο από το ευρώ», δήλωσε το βράδυ της Τρίτης η Γερμανίδα καγκελάριος.

Αλιεύθηκε τεράστιος φαλαινοκαρχαρίας στις ακτές του Πακιστάν (vid)

Πόλο έλξης για τους κατοίκους παραθαλάσσιας πόλης στο Πακιστάν

«Οι Ρώσοι είναι άσχημοι, η Adele χοντρή και οι Έλληνες διεφθαρμένοι»

Καλυφτείτε! Ο Karl Lagerfeld σκέφτεται δυνατά…

Χαμός στις Σέρρες: 40άρες έστειλαν 17χρονο στο ... νοσοκομείο!!!

Χαμός έχει γίνει στις Σέρρες με την «ροζ» ιστορία που βγήκε στην
δημοσιότητα.

Πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων Κω με τοπικούς παράγοντες & παραγωγούς με σκοπό την θέσπιση του Κωακού πρωινού

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, με τοπικούς παράγοντες και παραγωγούς με σκοπό την θέσπιση του Κωακού πρωινού.

Κατερίνη: Μαθητές του 5ου Λυκείου θα μιλήσουν ζωντανά με...αστροναύτες !

Ο ΣΥ.ΡΑ.Π. σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών θα βοηθήσει τεχνικά στην διεξαγωγή συνομιλίας παιδιών του 5ου Λυκείου Κατερίνης με τον ISS Διεθνή Διαστημικό Σταθμό αποσκοπώντας στην προαγωγή του Ραδιοερασιτεχνισμού και την μελέτη θεμάτων σχετικών με το διάστημα.

Πέθανε το 2009, γύρισε το 2011!

Μάρτυρες μιας... μεταφυσικής φάρσας έχουν γίνει οι κάτοικοι του χωριού Κνούτου, στην ενδοχώρα της Νότιας Αφρικής. 

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Πελματογράφημα: η πατούσα... καθρέπτης της υγείας μας

Πολλές ασθένειες ή παθήσεις των κάτω άκρων και τις σπονδυλικής στήλης, μπορούν να προβλεφθούν και να εντοπιστούν με μια απλή εξέταση που έχει ως βάση της, την...πατούσα του ποδιού μας.

Μαλδίβες: Ο πρόεδρος ανακοίνωσε την παραίτησή του

Ο πρόεδρος των Μαλδίβων Μοχάμεντ Νασίντ ανακοίνωσε ότι παραιτείται κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Η Microsoft αφαιρεί το Start μενού από τα Windows 8

Οι σαρωτικές αλλαγές στην επόμενη έκδοση των Windows συνεχίζονται με τη Microsoft να ετοιμάζει πυρετωδώς την πρώτη beta έκδοση η οποία θα διατεθεί δημόσια προς το τέλος του μήνα με την ονομασία Consumer Preview. 

Λουκία Λαιμού: η εφοπλίστρια που χορεύει στα μπουζούκια!

Η Λουκία Λαιμού, η εφοπλίστρια που τα αρνήθηκε όλα για να ζήσει τα όνειρα της..

Αχαρνές: Ιερέας με καταθέσεις....512.000 Ευρώ !!!!

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ κληρικός με καταθέσεις μισού εκατομμυρίου ευρώ. "Ξάφριζε" το παγκάρι της εκκλησίας...

Η ΕΥΠ στα ίχνη της Κρητικής "Καμόρα" ;

Πολύ κοντά στην εξάρθρωση της αποκαλούμενης "Καμόρα της Κρήτης" βρίσκονται οι διωκτικές Αρχές. 

Λάρισα: Έκοψαν δεκάδες δέντρα για να ζεσταθούν...

Δέντρα δεκαετιών έκοψαν τις προηγούμενες ημέρες άγνωστοι στο δρόμο Γιάννουλης – Αμπελώνα. Με αφορμή το ψύχος των ημερών αλλά και την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, σε συνδυασμό βεβαίως με τη γενικότερη οικονομική κατάσταση, είναι γνωστό πως τους τελευταίους μήνες έχοι οξυνθεί το φαινόμενο της παράνομης υλοτόμησης σε δασικές περιοχές.

Θεσπρωτία: Μείωσαν τα έξοδα....καταργώντας 150 τηλεφωνικές γραμμές !

Οι απολογισμοί που έγιναν στο Περιφερειακό Συμβούλιο από τους Αντιπεριφερειάρχες περιέχουν ορισμένες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες από τη δράση τους, κατά τον πρώτο χρόνο θητείας.

Κοζάνη: Πενταμελής οικογένεια...με νεογέννητο ΖΟΥΣΕ σε ΣΤΑΒΛΟ !

Αψευδείς μάρτυρες της ανθρώπινης δυστυχίας, είναι τα μέλη της οργάνωσης «ΑΡΣΙΣ», η οποία έχει ως σκοπό της ύπαρξής της, την αντιμετώπιση φαινομένων κοινωνικού αποκλεισμού και τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Πάτρα: Πήγε στην Τράπεζα....και Παρέδωσε τα κλειδιά του Σπιτιού του !!!

Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που συνέβη τράπεζα της Πάτρας...

Αυστραλία: Βιονικό μάτι με ελληνική υπογραφή

Η επιστήμη καταφέρνει για μια ακόμη φορά να συγκριθεί με κάτι εξωπραγματικό, καθώς όπως υπόσχεται, ίσως μπορεί να χαρίσει και πάλι την όραση σε τυφλούς. 

Αποδοκιμασία Παπουτσή στον Έβρο (Βίντεο)...

Αγρίνιο: 16χρονος ασέλγησε σε Τετράχρονο κορίτσι ;;;;

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες 16χρονος κατηγορείται για απόπειρα ασέλγειας σε τετράχρονο κορίτσι.

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Εντυπωσιάζει τους Τεξανούς η Λαμιώτισσα Έλενα Κορδολαίμη!

Μια σπουδαία διάκριση πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Λαμιώτισσα Τενίστρια του Φ.Ο.Α. Έλενα Κορδολαίμη, η οποία αναδείχθηκε κορυφαία τενίστρια της εβδομάδας από την ένωση Southland Conference.

Τουλάχιστον 20 σπίτια πλημμύρισαν στην Ξάνθη !

Περισσότερα από 20 είναι τα καταγεγραμμέναστην Πυροσβεστική Υπηρεσία πλημμυρισμένασπίτια και υπόγεια στον κάμπο της Ξάνθης, με την ισχυρή βροχόπτωση να έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νομού.

440.000 Ευρώ για τα .....Σάντουιτς του Πρωθυπουργού !!!!!!

Την ίδια ώρα που οι περικοπές είναι δραματικές για τους πολίτες.Την στιγμή που ο υπουργός Οικονομικών και πρώην ΥΕΘΑ Ευάγγελος Βενιζέλος ζητά κι άλλες μειώσεις αμυντικών δαπανών,όπου έχουν ήδη γίνει τεράστιες περικοπές.

Αχαία: Κρεμάστηκε 60χρονος στο Μετόχι

Τραγικό τέλος έδωσε στη ζωή του ένας 60χρονος στο Μετόχι Αχαϊας, καθώς κρεμάστηκε δένοντας το σχοινί σε δοκάρι αποθήκης,

Μαθήτρια πουλούσε μπισκότα με «χόρτο» στο σχολείο

Στο 208ο γυμνάσιο του Μπέλροουζ, στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, οι μαθητές αποδείχθηκε ότι είχαν «ενδιαφέρουσες» εναλλακτικές για ένα κολατσιό στο διάλειμα, πέραν όσων διέθετε το κυλικείο.

"Σφαγή" χιλιάδων αναπληρωτών στην Εκπαίδευση και αύξηση ωραρίου των μονίμων

Σε χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών προκειμένου να μην θιγεί το καθεστώς των μόνιμων καθηγητών φαίνεται ότι αποφάσισε να προχωρήσει η κυβέρνηση έπειτα από τις πιέσεις της Τρόικας.

"Η Φάρμα του Διαδικτύου": ένα βιβλίο για τα παιδιά και το διαδίκτυο

Το πρώτο παιδικό βιβλίο της Βερόνιοκας Σαμαρά και του Γιώργου Κορμά με τίτλο «Η Φάρμα του Διαδικτύου» απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού, με στόχο να τα μυήσει στους βασικούς κανόνες χρήσης του Διαδικτύου από μικρή ηλικία.

Ιθάκη: ο Δήμαρχος κλείδωσε τους υπαλλήλους και έφυγε για ... Γερμανία!

Aν ήταν κάτι που υπερηφανευόταν ο Δήμαρχος Ιθάκης Ιωάννης Κασσιανός από όταν ανέλαβε το Δήμο Ιθάκης πριν ένα χρόνο, ήταν η «τάξη» που είχε βάλει στους υπαλλήλους σε ότι αφορούσε το ωράριο, τις άδειες και τα καθήκοντά τους. 

Περισσότερους Αστυνομικούς ζητούν στην Ιεράπετρα...

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης επισκέφθηκε την Παρασκευή στην Καλαμαύκα το ηλικιωμένο ζευγάρι που έπεσε θύμα ένοπλης ληστείας και τους ενημέρωσε για τις προσπάθειες που γίνονται έτσι ώστε να συλληφθούν οι δράστες.