Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΥΠΕΞ Σκοπίων στην «Washington Times»: «Ο αποκλεισμός από την Ελλάδα είναι παράλογος»

«Ο αποκλεισμός της FYROM, από την Ελλάδα, για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ είναι παράλογος», αυτό δήλωσε ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ποπόσκι, σε συνέντευξη του, στην αμερικανική εφημερίδα «Washington Times», όπως αναφέρει η σκοπιανή τηλεόραση ‘Αλφα ΤΒ’.



Σύμφωνα με τον Ποπόσκι η διαφωνία του ονόματος είναι τόσο παράλογη, όσο και σαν ιδέα. Το Μεξικό και ο Καναδάς δεν μπορούν να αντιταχθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, επειδή το όνομά τους εμπεριέχει τη λέξη ‘Αμερική’.Ο Ποπόσκι επεσήμανε ότι η απόφαση για λύση στο όνομα θα μπορούσε να βρεθεί αύριο, αν η Ελλάδα έδειχνε εποικοδομητικό πνεύμα.

Ωστόσο, για τη σφαιρική ενημέρωση των αναγνωστών της η αμερικανική εφημερίδα, παρουσιάζει και δήλωση του Πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Βασίλη Κασκαρέλη, ο οποίος υποστηρίζει ότι η Αθήνα δεν θέλει τίποτε περισσότερο από τα Σκόπια, στο να προσθέσουν στο όνομά τους τη λέξη «Άνω» ή «Βόρεια».Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν μπορεί να υπάρχουν δύο Μακεδονίες και πρέπει να υπάρχει μια σαφής διαφορά.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: