Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων Κω με τοπικούς παράγοντες & παραγωγούς με σκοπό την θέσπιση του Κωακού πρωινού

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, με τοπικούς παράγοντες και παραγωγούς με σκοπό την θέσπιση του Κωακού πρωινού.
Στα πλαίσια της προσπάθειας που ξεκίνησε από το ΞΕΕ,με πρεσβευτή τον κ. Γιώργο Πίττα, η Ένωση Ξενοδόχων Κω αποτελεί από τις πρώτες Ενώσεις πανελλαδικώς ,η οποία ενεργοποιείται προς τη θέσπιση και καθιέρωση του Ελληνικού Πρωινού και στα ξενοδοχεία του νησιού μας.



Η σύνδεση της Ελληνικής γαστρονομίας με τον τουρισμό και τις υπηρεσίες των ξενοδοχείων αποτελεί το στόχο της προσπάθειας του ΞΕΕ. Το πρωινό των ξενοδοχείων εμπλουτίζεται , με τοπικά προϊόντα αλλά και με τοπικές συνταγές ,στοιχεία τα οποία θα προσφέρουν στον επισκέπτη μια τοπική γαστρονομική εμπειρία (έτσι ώστε η πρωινή εμπειρία και γεύση του κάθε επισκέπτη να είναι αμιγώς Ελληνική.)

Πρωταρχικός στόχος της ομάδας εργασίας που συστάθηκε με επικεφαλής την κ Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου για την Ένωση Ξενοδόχων Κω, σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς, φορείς και ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί με τα τοπικά προϊόντα και τις τοπικές συνταγές , αποτελεί η καταγραφή τους έτσι ώστε σε επόμενη φάση να "στηθούν" και να δοκιμαστούν από τα ξενοδοχεία. Στη βάση αυτή είμαστε ανοικτοί σε κάθε πρόταση από τους φορείς του νησιού , με σκοπό την αξιοποίηση των προϊόντων μας.

Βασικό μας μέλημα αποτελεί η προώθηση των τοπικών μας προϊόντων, η ενίσχυση των τοπικών μας παραγωγών και η προβολή των εξαιρετικών και ιδιαίτερων γεύσεων του νησιού μας.

Στο προσεχές μέλλον θα ανακοινωθούν οι δράσεις της ομάδας, ενώ μετά την πρώτη συνάντηση δόθηκαν ήδη κάποιες πρώτες συνταγές που θα παρουσιαστούν στην έκθεση HORECA στα πλαίσια μιας ενδεικτικής παρουσίασης του "Ελληνικού Πρωινού".

Με τιμή,

-Ο- -Η-

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

& ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μηνάς Χατζημιχαήλ Κωνσταντίνα Σβύνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: