Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες στην επένδυση χρυσού!

Μπορεί να μοιάζει παράδοξο για τα ελληνικά ήθη, ωστόσο η επένδυση των 1,3 δις. ευρώ που πραγματοποιούν στη Χαλκιδική η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. και η European Goldfields, που είναι υπό συγχώνευση με την Eldorado Gold, προχωρά με γοργούς ρυθμούς.


Για την κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας στις Σκουριές, η European Goldfields έχει προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό, ενώ την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Περιβάλλοντος προχώρησε σε μπαράζ εγκρίσεων για τεχνικής φύσης θέματα που σχετίζονται με το χρυσορυχείο στο Στρατώνι.


Στις Σκουριές όπου βρίσκεται ένα από τα τρία ορυχεία της επένδυσης, ο ανάδοχος υπολογίζεται ότι θα εγκατασταθεί τους πρώτους μήνες του 2012, ενώ στο δεύτερο ορυχείο στην Ολυμπιάδα, οι κατασκευαστικές εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.


Σε επίπεδο χρονοδιαγράμματος η παραγωγή συμπυκνώματος χρυσού σχεδιάζεται να ξεκινήσει μέσα στη χρονιά, αφότου παραληφθεί ο απαραίτητος μηχανολογικός εξοπλισμός, που προσδιορίζεται στο πρώτο τρίμηνο του έτους.


Σχετικά με το deal των καναδικών ομίλων European Goldfields – Eldorado Gold αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου, με τους επενδυτές να φιλοδοξούν να μετατρέψουν δε Hub εξόρυξης χρυσού τη Βόρεια Ελλάδα.



halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: