Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ρουμανία: Εγκρίθηκε η δόση, παραιτήθηκε η κυβέρνηση

Σε συμφωνία κατέληξε το τεχνικό κλιμάκιο των εμπειρογνώμων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τις ρουμανικές αρχές
σε σχέση με θέματα που αφορούν την πορεία της δημοσιονομικής εξυγίανσης και την τήρηση των όρων της συμφωνίας που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο μερών.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Εμίλ Μποκ, παραιτήθηκε σήμερα μετά από εβδομάδες διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα εναντίον των μέτρων λιτότητας που επέβαλε το ΔΝΤ και εν όψει εκλογών εντός του έτους.

Το ΔΝΤ πρόκειται - σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων «Agerpres” να δώσει το «πράσινο φως» για να χορηγηθεί η επόμενη δόση, ύψους 505 εκατομμυρίων δολαρίων στη Ρουμανία, δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στη χώρα, Τζέφρι Φρανκς.

Ο ίδιος επισήμανε πως το ποσό των 505 εκατ. δολαρίων αναμένεται να «φθάσει» στη Ρουμανία τον επόμενο μήνα, αφού, πρώτα, εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή του ΔΝΤ.

Οι ρουμανικές αρχές κατάφεραν να τηρήσουν τη δέσμευση της μείωσης του ελλείμματος του προϋπολογισμού σε επίπεδα κάτω του 3% του ΑΕΠ και συνεχίζουν την προσπάθεια για τη διαμόρφωση του ελλείμματος σε 1,9% του ΑΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: