Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Μποστάνια vs δενδρυλλίων!




Αυτό είναι κάτι καινούριο αλλά θα το δούμε εντός των ημερών και νομίζω θα εκπλαγούμε... (αν λάβει βέβαια το φως της δημοσιότητας) σύμφωνα με νομοσχέδιο το οποίο συνταχθηκε τον Απρίλιο του έτους που διανύουμε από το 2013 δεν θα μπορεί να καλλιεργεί κανείς  τίποτα στο σπίτι του για οικιακή χρήση!

Το θέμα προκύπτει από τον κώδικα διατροφής και τις επιταγές της Ευρωπαϊκής ένωσης. Στην Ελλάδα ψηφίστηκε από "επιτροπή", κατά τον προσφιλή τρόπο, προκειμένου να διατηρείται η ανωνυμία. Από την  1 Απριλίου 2006 και για τα επόμενα 5 χρονιά δόθηκε περιθώριο να κατοχυρωθούν φυτικά προϊόντα. Κατοχυρώθηκαν λοιπόν ΜΟΝΟ 183 , από την πληθώρα προϊόντων που παράγει η Ελλάδα μας. Μονό αυτά τα προϊόντα αποτελούν εμπορεύσιμο είδος και  κατά "ναπολεόντειο" τρόπο το εμπόριο άλλων φυτικών προϊόντων που δεν περιλαμβάνει η λίστα είναι παράνομο, επομένως δε θα υπάρχει στα ράφια των καταστημάτων. Αν υπάρξει κατανάλωση κάποιου φυτικού προϊόντος στο σπίτι, που δεν περιλαμβάνεται στη λίστα και ως εκ τούτου δεν έχει περάσει από έλεγχο φαρμακοβιομηχανίας, ο καταναλωτής μπορεί να έχει πρόβλημα με το νόμο.. Ναι, μπορεί να μηνυθεί π.χ. μια μητέρα για το τσάι που έφτιαξε στο παιδί κ αυτό έπαθε ενδεχομένως μια άσχετη αρρώστια.
Αν δηλαδή μέχρι τώρα προσπαθούσατε να μειώσετε τα καθημερινά σας έξοδα φυτέυοντας στο λιγοστό μέρος ποθ μπορεί να είχατε στο σπίτι σας, ντοματιές, πιπεριές ή οτιδήποτε άλλο.. ΑΠΛΑ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ!
Αξίζει ακόμα να σημειωθούν οι ενέργειες του πρωθυπουργού μας Γ.Α.Π. που δε χάνει ευκαιρία να δίνει πρώτος το καλό παράδειγμα και  να αποδεικνύει για ποιους δουλεύει. Πριν λίγους μήνες υπέγραψε την εισαγωγή μεταλλαγμένο σπόρο πατάτας, ειδικώς για τη χωρά μας και όχι για τα κράτη της ευρωπαϊκής ένωσης. Έρευνες γνωστών έδειξαν πως ο μεταλλαγμένος αυτός σπόρος πατάτας προκαλεί γεννετικές μεταλλάξεις.
Στον αντίποδα αυτού βέβαια ο κ. Καστανίδης ετοιμάζει το νομοσχέδιο που αφορά στην αποποινικοποίηση των ελαφρών ναρκωτικών... ήταν μάλιστα, όπως μας πληροφορούν αρμόδιοι του υπουργείου, προεκλογική δέσμευση!
Εμείς θα πούμε ίσως η μόνη που τηρήθηκε. Και έτσι δεν θα μείνει και αχρησιμοποίητος και ο χώρος που καλλιεργούσατε ντομάτες για παράδειγμα! Μπορείτε να καλλιεργείσετε δενδρύλλια και θα είστε και νόμιμοι! Αφήστε που μπορεί να βγάλετε και χρήματα!
Αυτή η κυβέρνηση πράττει και σκέφτεται μόνο για εσας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: