Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Η διασπορά του 2012. Έφυγε από την Ελλάδα για να ζήσει την οικογένειά του...

“Μου στέρησαν τα όνειρα μου” δηλώνει ο Μόδεστος Λατσίνογλου οποίος στα τέλη του 2011 αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Ελλάδα, αφήνοντας πίσω την γυναίκα του και το παιδί του, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στην Αυστραλία.

“Έπρεπε να φύγω απο την Ελλάδα αν ήθελα ένα καλύτερο μέλλον για μένα και την οικογένεια μου” συνεχίζει ο Λατσίνογλου ο οποίος αποδίδει ευθύνες σε ορισμένους πολιτικούς οι οποίοι έφτασαν την Ελλάδα στο σημείο που είναι τώρα.

Ο Μοδέστος ανήκει στο νέο κύμα μεταναστών που φτάνουν στην Αυστραλία για ένα καλύτερο αύριο. Η γυναίκα του και ο 12-χρόνος γιος του έχουν μείνει στην Ελλάδα μέχρι ο 37-χρόνος άντρας να είναι σε θέση να τους φέρει στην Αυστραλία, κάτι το οποίο ούτε ο ίδιος γνωρίζει πότε θα συμβεί. Η επικοινωνία που έχει με την οικογένεια του είναι 2 ώρες κάθε μέρα μέσω skype, αυτό όμως όπως λέει και ο ίδιος είναι αρκετό για να του δώσει δύναμη να αντέξει τις δυσκολίες.

Στην Ελλάδα ο 37-χρόνος εργαζόταν ως χειριστής αντλίας σκυροδέματος στη Δράμα, για μια απο της μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες της Ελλάδας, την J&P Avax, μέχρι που η σύμβαση του διακόπηκε και ο Λατσίνογλου έμεινε χωρίς δουλειά. Ένα μήνα έψαχνε για δουλειά, χωρίς όμως να καταφέρει να βρει κάτι και έτσι πήρε την μεγάλη απόφαση να φύγει στο εξωτερικό. Αρχικά σκεφτόταν να πάει Αμερική ή Καναδά, τελικά όμως κατέληξε στην Αυστραλία.

Μετά απο μακρά και επίπονη έρευνα που έκανε στο διαδίκτυο όσο ήταν ακόμη στην Ελλάδα ο Μόδεστος έφυγε τελικά για Αυστραλία με μια προσωρινή visa, το πρώτο πράγμα που έκανε όταν έφτασε ήταν να βρει ένα Πανεπιστήμιο για να μάθει καλύτερα την αγγλική γλώσσα. τελικά κατέληξε στο Ινστιτούτο Ανώτατης και Ανώτερης Εκπαίδευσης στην Αυστραλία. Όπως λέει και ο ίδιος “Ο μόνος τρόπος να καταφέρω αυτό που ήθελα ήταν να μάθω να μιλάω καλύτερα αγγλικά, έτσι γράφτηκα στο Πανεπιστήμιο όχι μόνο για να πάρω την φοιτητική visa, αλλά γιατί αν θέλεις να μείνεις στην Αυστραλία πρέπει να μιλάς αγγλικά. Αν δεν ξέρεις αγγλικά δεν μπορείς να καταφέρεις τίποτα εδώ.”

(Πηγή: Νέος Κόσμος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: