Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Μέγαρα: Μετατρέπουν τον ΟΣΕ σε ....Δημοτική Βιβλιοθήκη !

Την επικείμενη υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Μεγαρέων και της θυγατρικής εταιρείας του ΟΣΕ «ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε.» με σκοπό την ανάπλαση του σταθμού των Μεγάρων ανακοίνωσε η διοίκηση του δήμου Μεγαρέων.

Η συμφωνία προβλέπει την παραχώρηση στον Δήμο του οικοπέδου έκτασης 12 στρεμμάτων.

Στον χώρο μεταξύ άλλων προβλέπονταιΤο σταθμαρχείο θα στεγάσει την Δημοτική Βιβλιοθήκη ενώ μέρος του θα γίνει πινακοθήκη στην οποία θα φιλοξενηθούν έργα του Θωμά Μώλου, Μεγαρίτη ζωγράφου και χαράκτηΟι εξωτερικοί χώροι θα μετατραπούν σε τόπους υπαίθριων εκδηλώσεων και εμπορικών δραστηριοτήτωνΗ σιδηροδρομική γραμμή στο διάστημα από την Νέα Πέραμο έως την Κινέττα θα διαμορφωθεί ως ποδηλατόδρομος

Ήδη ως προοιμιακή του μνημονίου, πραγματοποιήθηκε η διαμόρφωση δημοτικού χώρου στάθμευσης οχημάτων η οποία έχει συμβάλλει σημαντικά στην αποσυμφόρηση της 28ης Οκτωβρίου.

Ο δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης τονίζει στην ανακοίνωσή του: «η επένδυση στον πολιτισμό και τον αθλητισμό και η ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχή μας, αποτελούν προτεραιότητες για την επόμενη περίοδο».

Ταυτόχρονα εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η περιοχή η οποία διαθέτει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και οι οποίες «με πρόγραμμα και στοχευμένες ενέργειες θα αξιοποιηθούν στο έπακρο».

megaraonair.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: