Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Τούρκοι κομάντο απήγαγαν Ελληνοκύπριους

Χθες το μεσημέρι κοντά στη Δερύνεια, στην περιοχή Πέργαμος της Κύπρου, γνωστή και ως νεκρή ζώνη, Τούρκοι κομάντο -και όχι Τουρκοκύπριοι αστυνομικοί όπως έχει γίνει σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν- απήγαγαν δύο Ελληνοκύπριους.

Οι δυο άντρες, ηλικίας 42 και 33 χρονών, βρίσκονταν στο σημείο για αγροτικές εργασίες. Όλα κυλούσαν ομαλά όταν ξαφνικά εμφανίστηκαν δύο οχήματα με Τούρκους στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων, τους ακινητοποίησαν με την απειλή των όπλων και τους οδήγησαν στην κατεχόμενη Λευκωσία, όπου και κρατούνται μέχρι τώρα.

Για το συμβάν έχει κινητοποιηθεί τόσο η Εθνοφυλακή και η Αστυνομία, ενώ ειδοποιήθηκε και η δύναμη των Ηνωμένων Εθνών. Οι τόνοι που προσπαθούν να κρατήσουν στην Λευκωσία είναι χαμηλοί καθώς πιστεύουν πως η κίνηση αυτή των Τούρκων έχει να κάνει με την στρατηγικής σημασίας συμφωνία μεταξύ της Κύπρου και του Ισραήλ για την οριοθέτηση των περιοχών Έρευνας και Διάσωσης στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ των δύο κρατών, όπου πρακτικά μοιράζεται η νοτιοανατολική Μεσόγειος μεταξύ των δύο χωρών.

(Πηγή: defence.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: