Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΗΠΑ: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από καραμπόλα σε εθνική οδό [βίντεο]

Καραμπόλα αυτοκινήτων σκόρπισε το θάνατο σε εθνική οδό της Φλόριντα, στοιχίζοντας τη ζωή τουλάχιστον 10 ανθρώπων και τραυματίζοντας άλλους 18.



Όταν οι διασώστες έφτασαν για πρώτη φορά στο σημείο, το πρωί της Κυριακής, μπορούσαν μόνο να ακούσουν τις φωνές των επιζώντων, καθώς η περιορισμένη ορατότητα από τον καπνό και τη φωτιά που προκλήθηκε από το ατύχημα, κατέστησε ιδιαίτερα δύσκολη την αναζήτηση των θυμάτων στα συντρίμμια.

Οι αρχές ακόμη προσπαθούν να διαπιστώσουν τι προκάλεσε αυτή τη φοβερή καραμπόλα, στην οποία ενεπλάκησαν τουλάχιστον 12 αυτοκίνητα και έξι τρακτέρ-ρυμουλκά.

«Μπορούσες να ακούσεις τα αυτοκίνητα να χτυπάνε το ένα το άλλο. Οι άνθρωποι έκλαιγαν, ούρλιαζαν. Επικρατούσε μία τρέλα. Αν μπορούσα να σας δώσω μια ιδέα του πώς έμοιαζε, θα έλεγα ότι έμοιαζε με το τέλος του κόσμου», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, συντρίμμια που αποκόπηκαν από τα οχήματα καθώς προσέκρουαν το ένα στο άλλο, βρέθηκαν σε απόσταση 1.600 μέτρων από τον τόπο του δυστυχήματος.

Δεν έχουν δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα τα ονόματα των θυμάτων, ενώ δεν είναι σαφές πότε θα ανοίξει και πάλι η εθνική οδός πλήρως, καθώς μέρος του οδοστρώματος έχει λιώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: