Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

«Όμηροι» οι έμποροι του κέντρου από τις πορείες

Πάγιο είναι και το αίτημα του εμπορικού κόσμου να θεσπιστείεπιτέλους πλαίσιο κανόνων που θα διέπει τις διαδηλώσεις και τις πορείες, ένα αίτημα που αποκτά ξεχωριστή σημασία στον απόηχο των στοιχείων που έδωσε η Ελληνική Αστυνομία για τις....


συγκεντρώσεις και τις πορείες το 2011. Μόνο στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκαν 1.300 διαδηλώσεις. Όπως εξηγεί στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Παναγής Καρέλας, «οι έμποροι αναγνωρίζουν το δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτύρονται. Επιθυμούν όμως και τη θέσπιση κανόνων προκειμένου οι διαδηλώσεις να μην γίνονται εν τέλει εις βάρος τους».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ «Εαν ο διοργανωτής εκτιμά ότι δεν μπορεί να διασφαλίσει την ασφάλεια της διαδήλωσης, θα πρέπει να ζητά συνεργασίας ΕΛ.ΑΣ. Εκτός από τις μεγάλες διαδηλώσεις τις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ όλες οι άλλες να γίνονται σε μία λωρίδα των κεντρικών δρόμων της πρωτεύουσας», τονίζει ο κ. Μίχαλος.

Τα συγκεντρωτικά στοιχεία της αστυνομίας για τις πορείες, διαδηλώσεις σε όλη την επικράτεια είναι εντυπωσιακά. Περίπου) 6.000 συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα το 2011, δηλαδή 16 την ημέρα.

Για το ζήτημα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με την παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων την Τετάρτη, ενώ από την Παρασκευή ξεκινά πρωτοβουλία ο εμπορικός σύλλογος Αθηνών για να ζωντανέψει ξανά το κέντρο της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: