Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

«Τρελαμένοι» οι Κρητικοί όταν οδηγούν!

Μειώθηκαν οι μετακινήσεις, αυξήθηκαν τα τροχαία! Η οικονομική κρίση μπορεί να οδήγησε στη μείωση των μετακινήσεων, όμως αύξησε την απροσεξία των οδηγών και τον εκνευρισμό τους όταν κρατάνε τιμόνι.

Τα στοιχεία είναι αποκαρδιωτικά. Παρά τις προσπάθειες για την πρόληψη των τροχαίων και την αντιμετώπιση τους, οι οδηγοί δεν προσέχουν.
Δεν έχουν την προσοχή τους επικεντρωμένη στην οδήγηση, αλλά στα προβλήματα που τους ταλανίζουν.
Χαράτσια, έκτακτες εισφορές, περικοπές μισθών, ανεργία και δάνεια έχουν τρελάνει τον κόσμο!
Η αναφορά του κ. Γιάννη Λιονάκη, διευθυντή της ΕΛΠΑ είναι χαρακτηριστική.
«Η εικόνα που έχουμε είναι ότι είμαστε ακριβώς στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι. Έχουμε ένα θανατηφόρο τροχαίο παραπάνω σε σχέση με την περσινή χρονιά. Ενώ είναι βέβαιο ότι στο πρώτο δίμηνο του 2012 έχουμε μια μείωση τουλάχιστον 30% η κίνηση των οχημάτων, αφού τα χιλιόμετρα που διανύονται είναι πολύ λιγότερα.
Θα περίμενε κανείς λοιπόν ο αριθμός των θυμάτων να είναι λιγότερα. Κάτι όμως που δεν συμβαίνει, αφού η προσοχή μας στον δρόμο έχει ατονήσει από τα προβλήματα που γεμίζουν το κεφάλι μας και μας αποσπούν από το τιμόνι», επισημαίνει ο κ. Λιονάκης.
Ο κ. Γιάννης Λιονάκης εξηγεί ότι μια πολύ σοβαρή αιτία για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων στους δρόμους του Ηρακλείου είναι τα νεύρα, τα οποία διοχετεύονται στο τιμόνι και στον τρόπο οδήγησης των Ηρακλειωτών! Για αυτό συνιστά ψυχραιμία και σοβαρότητα, αλλιώς είναι βέβαιο ότι ο αριθμός των θυμάτων της ασφάλτου θα αυξηθεί στο μέλλον!

creteplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: