Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Δραματική έκκληση τραυματισμένων δημοσιογράφων στη Συρία για βοήθεια(video)

Δύο δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν στην ίδια επίθεση με βομβαρδισμούς στη Συρία που σκοτώθηκαν η φημισμένη πολεμική αναταποκρίτρια Marie Colvin και ο Γάλλος φωτορεπόρτερ Rémi Ochlik.



Η Γαλλίδα Εντίθ Μπουβιέ και ο Πωλ Κόνροϊ κάνουν έκκληση για βοήθεια μέσω ενός video που ανέβηκε στο youtube. Η Μπουβιέ είναι δημοσιογράφος της Figaro και ζητά μέσω του Video να κηρυχθεί κατάπαυση πυρός καθώς έχει σπάσει το μηρό της και πρέπει να μεταφερθεί άμεσα στο Λίβανο για εγχείρηση. "Χρειάζομαι ένα ασθενοφόρο ή ένα αυτοκίνητο σε καλή κατάσταση για να με μεταφέρει στο Λίβανο" αναφέρει η δημοσιογράφος που στο video είναι ξαπλωμένη και ψύχραιμη.

O φωτορεπόρτερ Πωλ Κόνροϊ ετοιμάζεται να φύγει από την Χομς και καθησυχάζει την οικογένεια του στην Αγγλία ότι είναι καλά. Η γιατρός που είναι μαζί του δείχνει τις πληγές του στην κάμερα και αναφέρει ότι πρέπει να φύγουν για ένα ασφαλέστερο μέρος.

Βρετανία και Γαλλία δηλώνουν ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να μεταφερθούν με ασφάλεια οι δημοσιογράφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: