Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Ξεπουλάνε νύχτα και τον ΟΠΑΠ!

Ενώ τα μέτρα ψηφίζονται σε ένα άρθρο ο Υπ. Οικονομικών εισήγαγε στην Βουλή δεύτερο άρθρο με σκοπό να ξεπουλήσουν τσάμπα τον ΟΠΑΠ


Με έναν πέρα για πέρα τραγικό τρόπο και σε μια διαδικασία που όλα τα μέτρα περνούν με την διαδικασία του κατεπείγοντος σε ένα άρθρο , ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας έφερε εντελώς ξαφνικά σε δεύτερο άρθρο τον ΟΠΑΠ.

Πιο συγκεκριμένα το δεύτερο άρθρο αναφέρει πως θα φορολογούνται τα στοιχήματα του ΟΠΑΠ από το πρώτο ευρώ.

Το παραπάνω σημαίνει πως τα πρακτορεία σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κλείσουν, ενώ ο οργανισμός θα απαξιωθεί εντελώς με αποτέλεσμα να πουληθεί στην συνέχεια, στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων, σε εξευτελιστική τιμή.

Στην Βουλή επικράτησε ένταση αφού το συγκεκριμένο άρθρο δεν έφερε ούτε την υπογραφή του προέδρου της Βουλής.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης διερωτήθηκε "αν ο κ. Στουρνάρας αισθάνεται αυτοκράτορας", ενώ έκανε λόγο για "τροικανή δικτατορία υπό κοινοβουλευτικό μανδύα". Μάλιστα δεν ντράπηκε να μιλήσει ξεκάθαρα για «Πραξικόπημα».

Μάλιστα για το θέμα του ΟΠΑΠ αναφέρθηκε και στην ομιλία του ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Πάνος Καμμένος. «Παράλληλα με τα μέτρα πάτε να περάσετε όλα τα ρουσφέτια που μπορείτε να κάνετε, ή τις μπίζνες που μπορείτε να κάνετε. Περνάτε διάταξη για τον ΟΠΑΠ που λέτε ότι ουσιαστικά φορολογείτε τα κέρδη του ΟΠΑΠ από το πρώτο ευρώ», ανέφερε ο Πάνος Καμμένος και συμπλήρωσε «Ποιοι θα κερδίσουν; Δεν θα κερδίσουν αυτοί που παίζουν στις εταιρείες στοιχημάτων των φίλων σας;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: