Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Και 2ο... χτύπημα από το περιοδικό Chi για το πριγκιπικό ζεύγος

Μέχρι τα γαλλικά δικαστήρια έφτασε το θέμα των γυμνών φωτογραφιών της Kate Middleton, ενώ τα "γυμνά" δημοσιεύματα δεν σταματούν εδώ: και το ιταλικό περιοδικό "Chi" δημοσιεύει χορταστικό 26σελιδο αφιέρωμα.

Στα δικαστήρια του Παρισιού θα βρεθούν οι δικηγόροι του πρίγκιπα William και της Kate Middleton, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν τη δημοσίευση γυμνών φωτογραφιών της Δούκισσας του Cambridge.

Το ζευγάρι, δια των εκπροσώπων του, ζητάει από το γαλλικό δικαστήριο την επιβολή κυρώσεων στο φωτογράφο που τράβηξε τις επίμαχες φωτογραφίες από τις διακοπές του στη Γαλλία, αλλά και την απόσυρση του γαλλικού περιοδικού Closer, το οποίο ήταν το πρώτο που δημοσίευσε τις φωτογραφίες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, οι περισσότεροι δικηγόροι συμφωνούν ότι η γαλλική νομοθεσία είναι αρκετά αυστηρή σε τέτοια θέματα και η δημοσίευση των εν λόγω φωτογραφιών συνιστά αδιαμφισβήτητη παραβίαση της ιδιωτικότητας.

Αυτό σημαίνει ότι, θεωρητικά, το περιοδικό πιθανόν να πληρώσει αποζημίωση δεκάδων χιλιάδων ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται ο εκδότης να έρθει αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης ενός έτους.

Εκτός από το Closer πάντως, ένα ακόμα περιοδικό, το ιταλικό "Chi" (που ανήκει στο ίδιο εκδοτικό συγκρότημα με το γαλλικό "Closer") δίνει συνέχεια στο θέμα με 26σελιδο αφιέρωμα και δημοσίευση περίπου 200 φωτογραφιών, κάτω από τον τίτλο: "Η Βασίλισσα είναι γυμνή!".

Σε περίπτωση πάντως που δοθεί εντολή απόσυρσης του περιοδικού, θα αφορά μόνο την κυκλοφορία των επίμαχων φωτογραφιών στη Γαλλία που σημαίνει ότι, μέχρι στιγμής, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει το πικάντικο δημοσίευμα του ιταλικού περιοδικού. Κι αυτό θα φέρει σε μεγάλη αμηχανία το πριγκιπικό ζευγάρι.




Δεν υπάρχουν σχόλια: