Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

"Ληστεία" στη Μητρόπολη Φλώρινας με Καλάσνικοφ !

Στόχος ένοπλης ληστείας έγινε το Μητροπολιτικό Μέγαρο Φλώρινας, αλλά την τελευταία στιγμή η ληστεία αποτράπηκε, καθώς βρέθηκε το κρυμμένο καλάσνικοφ και οι τρεις επίδοξοι ληστές συνελήφθησαν.

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά, κατόπιν επιστολής του μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητου, προς τον υπουργό προστασίας του Πολίτη, τον οποίο ευχαριστεί για τη συμβολή των αστυνομικών αρχών και την αποτροπή της ληστείας. Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά ένα περιστατικό στις αρχές Μαρτίου, ειδικότερα:

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, στις 3 Μαρτίου 2013 το βράδυ στη Φλώρινα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Α΄ και Β΄ Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας, συνέλαβαν τρεις ημεδαπούς (28, 29 και 25χρονών) για παράνομη οπλοκατοχή.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί επιτηρούσαν χώρο σε περιοχή της Φλώρινας, όπου στις 2-3-2013 εντοπίστηκε κρυμμένο ένα πολεμικό όπλο, τύπου Kalashnikov.

Το επόμενο βράδυ συνέλαβαν αρχικά τον 28χρονο δράστη, ο οποίος προσέγγισε στο σημείο για να παραλάβει το όπλο και στη συνέχεια τους άλλους δυο ημεδαπούς, που τον ανέμεναν εντός αυτοκινήτου ιδιοκτησίας του ιδίου, στον σιδηροδρομικό σταθμό Φλώρινας.

Στο αυτοκίνητο, το οποίο κατασχέθηκε καθώς και στην κατοχή των τριών συλληφθέντων βρέθηκαν, συνολικά, το πολεμικό όπλο τύπου Kalashnikov, με έναν γεμιστήρα και 58 φυσίγγια, μία συσκευή κοπής μετάλλων, μία κολλητική ταινία και τρία κινητά τηλέφωνα.

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας και την εξέταση των δραστών, σχεδίαζαν από κοινού να διαπράξουν ένοπλη ληστεία στην πόλη της Φλώρινας.

Όπως δήλωσε στον «Π» ο μητροπολίτης Θεόκλητος, «το Τμήμα Ασφάλειας μας ενημέρωσε ότι η ληστεία θα γινόταν στο Μητροπολιτικό Μέγαρο. Μάλιστα, τότε είχαν έρθει αστυνομικοί και ζήτησαν να μπουν στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Μεγάρου, για να δουν κάτι, όπως μας είπαν, αλλά χωρίς να μας αποκαλύψουν τι ακριβώς ήθελαν να δουν, λέγοντας ότι θα σας πούμε αργότερα. Μετά τις συλλήψεις και την εξιχνίαση της υπόθεσης, πράγματι μας είπαν ότι σχεδίαζαν ληστεία στο Αστυνομικό Μέγαρο». Μάλιστα, ο μητροπολίτης, πρόσθεσε ότι «υπήρχε συνεργός και από τη Φλώρινα, τον οποίο εμείς μπορεί να τον βοηθούμε, αν και δεν ρώτησα ποιος είναι».

Αξιοσημείωτη είναι πάντως η γενναιοδωρία του μητροπολίτη και της μητρόπολης, καθώς όπως δήλωσε ο Θεόκλητος, «στους τρεις κρατούμενους επίδοξους ληστές, προσφέραμε φαγητό, όταν ήταν κρατούμενοι στο Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας. Ήθελα να τους επισκεφτώ και προσωπικά, αλλά στο μεταξύ τους πήραν από τη Φλώρινα».

Ο μητροπολίτης αναφέρθηκε και στο λόγο που οι επίδοξοι ληστές είχαν στόχο το Μητροπολιτικό Μέγαρο. Είπε ότι «επειδή εκείνο το διάστημα φιλοξενούσαμε την Κάρα του Αγίου Παντελεήμονα, αυτοί νόμιζαν ότι θα βρουν πολλά χρήματα. Όμως η Κάρα βρισκόταν στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Παντελεήμονα, αλλά αυτοί ίσως επειδή δεν γνώριζαν, θα χτυπούσαν στο Μητροπολιτικό Μέγαρο». Πάντως, «το βέβαιο είναι ότι κίνητρο της ληστείας ήταν χρήματα και όχι κάποια ιερά αντικείμενα ή εικόνες», διαβεβαίωσε ο μητροπολίτης.

Με την επιστολή του στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαο Δέντια, ο Θεόκλητος κάνει ιδιαίτερη μνεία στους ανώτατους αξιωματικούς της Φλώρινας, στον αστυνομικό διευθυντή, ταξίαρχο Πέτρο Λάτμο και στον διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας, Αστυνόμο Απόστολο Παραστατίδη, καθώς με τις «πρωτοβουλίες» τους και με τις «συντονισμένες ενέργειες», καθώς και με τη συνδρομή των Α΄ και Β΄ Ομάδων Πρόληψης και καταστολής Εγκληματικότητας, «απετράπη η ένοπλος ληστεία στα γραφεία της καθ’ ημάς Μητροπόλεως την Κυριακή 3 Μαρτίου».

ΡΑΔΙΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: