Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Πρόκληση του Sitel TV των Σκοπίων: Χαρακτηρίζουν Μακεδόνες Έλληνες Βουλευτές


«Μακεντόνετς» δηλαδή Σκοπιανούς, χαρακτηρίζει ρεπορτάζ (26/10) του τηλεοπτικού σταθμού SITEL των Σκοπίων, τους Σερραίους βουλευτές Μάρκο Μπόλαρη και Μιχάλη Τζελέπη, μαζί με πέντε συναδέλφους τους από άλλους νομούς της Μακεδονίας.



«Επτά βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος έχουν «μακεδονική» προέλευση» αναφέρει προκλητικά το προκλητικό ρεπορτάζ, συνεχίζοντας :«Όλοι έχουν ελληνικά ονόματα και επώνυμα αλλά είναι «μακεδονικής» προέλευσης και μιλούν την σλαβική γλώσσα».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τις συγκεκριμένες πληροφορίες «αποκάλυψαν» στο Sitel, αντιπροσωπεία του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος των Σκοπίων, που πρόσφατα βρέθηκαν στην Αθήνα και είχαν επαφές με μέλη του ΠΑΣΟΚ.

Το ρεπορτάζ φιλοξένησε δηλώσεις του μέλους του φιλοσκοπιανού κόμματος "Ουράνιο Τόξο",  Παύλου Βοσκόπουλου, που δήλωσε πως : «οι ελληνικές αρχές έχουν σκόπιμα σε υψηλές θέσεις τους «Μακεντόνετς» για να επιτύχει η διάδοση της «αντιμακεδονικής» προπαγάνδας».

Το ρεπορτάζ καταλήγει σημειώνοντας πως : «Οι «αντιμακεδονικοί» νόμοι σπάνια εφαρμόζονται στη Βόρεια Ελλάδα. Ενώ πριν αν μιλούσε κανείς σλαβικά  σε δημόσιους χώρους τιμωρούνταν με φυλάκιση, σήμερα σε πολλά χωριά τα σλαβικά μιλιούνται ελεύθερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: