Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Στουρνάρας: Πρέπει να κόψουμε από παντού... τι θα γίνει με τις συντάξεις

Ο κ.Γιάννης Στουρνάρας επεσήμανε ότι υπάρχουν δύο ζητήματα ανοιχτά, τεχνικής φύσεως.

«Όταν έχεις να κόψεις 11,6 δις. ευρώ, τότε κόβεις από παντού», επεσήμανε ο «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας.

Ερωτηθείς για τα ειδικά μισθολόγια δήλωσε ότι συζητούνται ακόμα, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρξουν οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις του ΟΓΑ.
Τι έχει αποφασιστεί για τις συντάξεις...


Ανεξάρτητα από το εάν οι εισφορές τους ήταν αυτές που έπρεπε η ακόμη και μεγαλύτερες περίπου 800.000 συνταξιούχοι θα πρέπει τώρα να ξαναβάλουν τον οβολό τους πίσω στα Ταμεία που βρίσκονται προ κραχ.
Η απόφαση αν και όχι ακόμη επίσημα έχει ληφθεί.
Έρχεται έκτακτη εισφορά στην κύρια σύνταξη 1% κάθε μήνα για όλους.
Μέχρι τώρα το σχέδιο ήταν να επιβληθεί αυτή η εισφορά μόνο ΄σε όσους πήραν εφάπαξ από τα 23 Ταμεία που έδιναν αυξημένο βοήθημα από το '95 και μετά, τώρα όμως το μέτρο γενικεύεται.
Παράλληλα με αυτή την εισφορά θα έρθει και η μείωση, κλιμακούμενη αυτή τη φορά, από τα 600 ευρώ ή τα 700 ευρώ σύμφωνα με το εναλλακτικό σενάριο από 1% ως και 20% στις μεγάλες συντάξεις.
Το τρίπτυχο των περικοπών φαίνεται να κλείνει με την έκτακτη εισφορά στις επικουρικές συντάξεις που ξεπερνούν τα 400 ευρώ και θα είναι από *5 μέχρι και 20%.

Πλήγμα όμως περιμένει και όσους ακόμη δεν έχουν πάρει εφάπαξ καθώς με πρεμιέρα στο Δημόσιο έρχονται περικοπές σε 23 Ταμεία. Στο δημόσιο η μείωση θα είναι 23% και αναμένεται να αποτελέσει τον “μπούσουλα” για όλα τα Ταμεία με πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: