Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Στο Ολυμπιακό Μουσείο η στολή του Ηλία Ηλιάδη

Με μεγάλη χαρά και τιμή το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης παρουσιάζει στο κοινό του, το καινούριο έκθεμα που πλαισιώνει τη μόνιμη έκθεση Ολυμπιακών Αγώνων, τη στολή του χάλκινου Ολυμπιονίκη του Λονδίνου 2012 στο Τζούντο, Ηλία Ηλιάδη, ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες Ολυμπιονίκες με συνεχή παρουσία και διακρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 2004 μέχρι και σήμερα.


Την μοναδική αυτή στολή, φορούσε ο Ηλιάδης στον τελικό αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Τζούντο, που έγινε στο Παρίσι (Palais de Bercy) το 2011, όπου και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Σε αυτήν τη διοργάνωση, ο κορυφαίος τζουντόκα της Ευρώπης, για το 2010 και το 2004, χάρισε στον ελληνικό αθλητισμό ακόμη μια μοναδική στιγμή, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 90 κιλών, μετά από επικράτηση (κερδίζοντας με Ippon) επί του Ιάπωνα ΝταЇκι Νισιγιάμα (D.Nishiyama).

Το χρυσό εκείνο μετάλλιο, του χάρισε και το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά την πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ακριβώς ένα χρόνο πριν από το παγκόσμιο φετινό αθλητικό ραντεβού.

Τη στολή της νίκης, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις μεγάλες στιγμές του αθλητή, έφερε στο Ολυμπιακό Μουσείο, ο μάνατζέρ του, Ηρακλής Γρηγοριάδης.

Το υλικό από το προσωπικό αρχείο του αθλητή, τοποθετήθηκε στο χώρο της μόνιμης έκθεσης του μουσείου, στην ειδική προθήκη όπου παρουσιάζεται το άθλημα του τζούντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: