Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά στο Μέγαρο Μαξίμου η κρίσιμη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη με θέμα το πακέτο μέτρων 13,5 δισ. ευρώ.

Εξερχόμενος από Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης τόνισε πως θα υπάρξει νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών καθώς δεν υπήρξε συμφωνία.

Οι συντάξεις του ΟΓΑ δεν πρέπει να περικοπούν και δεν θα περικοπού, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης και συνέχισε: «Γίνεται προσπάθεια έτσι ώστε να αποφευχθούν οι οριζόντιες περικοπές, με τις οποίες είμαι κατηγορηματικά αντίθετος».

Γ. Στουρνάρας: Μένουν ελάσσονα ζητήματα

«Ελάσσονα ζητήματα» παραμένουν, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να κλειδώσει το πακέτο των μέτρων 11,5 δισ. ευρώ.

Οπως δήλωσε μετά από τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, «το βασικό σενάριο έχει οριστικοποιηθεί». Διευκρίνισε πάντως ότι συζητείται ακόμη το θέμα των ειδικών μισθολογίων.

Την ίδια στιγμή, φαίνεται πως απομακρύνεται το ενδεχόμενο μείωσης των συντάξεων του ΟΓΑ , ζήτημα που ο κ. Στουρνάρας είπε πως δεν υπάρχει στο βασικό σενάριο.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε επίσης ότι στη διάρκεια της σύσκεψης ετέθησαν ερωτήσεις και ότι οι διαβουλεύσεις με εκπροσώπους των κομμάτων συνεχίζονται προκειμένου να υπάρξουν διευκρινίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: