Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Το είδαμε και αυτό... ΑΤΜ νερού!

Μια εναλλακτική λύση για τη διασφάλιση καθαρού νερού στην Ινδία έδωσε η οργάνωση Sarvajal.

Με δεδομένο ότι το νερό στην Ινδία ευθύνεται για το 60% μέχρι και το 80% των ασθενειών που προκαλούνται η συγκεκριμένη οργάνωση προέβη στην παραπάνω πρωτοβουλία.

Η Sarvajal για αυτόν το λόγο τιμήθηκε με το βραβείο τεχνολογίας για το σύστημα επεξεργασίας νερού που χρησιμοποιεί τα τοπικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για να παρακολουθεί την ποιότητα και ποσότητα του νερού από απόσταση.

Η ύπαρξη αυτού του ιδιότυπου ATM προσφέρει επίσης και θέσεις εργασίας καθώς χρειάζονται κάποιοι να εργαστούν ως θεματοφύλακες του νερού για την κοινότητά τους.

Τα μέλη της κοινότητας στη συνέχεια παίρνουν το νερό από τα ATM πληρώνοντας τον μεσάζοντα.

Στην περίπτωση που προκύψει κάποιο πρόβλημα σχετικό με την καθαρότητα του νερού το κινητό τηλέφωνο το οποίο είναι συνδεδεμένο με το ATM ειδοποιεί την αρμόδια εταιρεία που έχει αναλάβει την τροφοδοσία του μηχανήματος .

Το δίκτυο της Sarvajal μέχρι τώρα μετρά 120 εγκαταστάσεις σε όλη την Ινδία και εξυπηρετεί περισσότερους από 60.000 ανθρώπους .

Η τιμή του νερού για κάθε οικογένεια ανέρχεται στα 3$ το μήνα ενώ περιοχές με δύσκολη προσβασιμότητα στο νερό, πλέον είναι σε θέση να απολαμβάνουν το πολύτιμο αυτό αγαθό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: