Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Καυγάς στο Facebook οδήγησε σε φόνο

Ο 15χρονος Jinhua K, το πραγματικό όνομα του οποίο δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, ομολόγησε το φόνο της συμμαθήτριάς του, Joyce "Winsie" Hau, έπειτα από εντολή τρίτου προσώπου, επίσης συμμαθήτριάς τους.

Η ιστορία φέρεται πως ξεκίνησε, σύμφωνα με τις αρχές, όταν η εκλιπούσα, Joyce Hau, εμφάνισε σχόλιο στη σελίδα του Facebook της Polly W.

Το σχόλιο προκάλεσε την έντονη αντίδρασή της, με αποτέλεσμα εκείνη και ο φίλος της να ζητήσουν την εκτέλεση της Joyce, μεταβιβάζοντας στον Jinhua σημείωμα που περιείχε τη διεύθυνση του κοριτσιού και τις ώρες που θα βρισκόταν στο σπίτι της.

Το ζευγάρι των εφήβων που φέρεται να διέταξε το φόνο θα εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου τον επόμενο μήνα, ενώ ο Jinhua, ο οποίος έχει διαγνωστεί με σοβαρές ψυχολογικές διαταράξεις, καταδικάστηκε σε ένα χρόνο κράτησης σε φυλακές εφήβων, καθώς και άλλα τρία χρόνια σε ψυχιατρική κλινική.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει αίσθηση στην Ολλανδία, ενώ ο πατέρας του θύματος ζητάει την επιβολή αυστηρότερων ποινών στους τρεις εμπλεκόμενους στο έγκλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: