Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Φλώρινα: υπαρχιφύλακας συνελήφθη για πορνογραφία

Ένας 33χρονος υπαρχιφύλακας, ο οποίος υπηρετεί στην Φλώρινα συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας. 


 Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 33χρονος «κατέβαζε» και μοίραζε, με τη χρήση εξειδικευμένου προγράμματος, σε άλλους χρήστες του διαδικτύου αρχεία (βίντεο και φωτογραφίες) με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων.

Κατά την διάρκεια ελέγχου που έγινε την Πέμπτη το μεσημέρι στο σπίτι του στην Φλώρινα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, που περιείχαν πάνω από 2.500 αρχεία με φωτογραφίες και βίντεο που απεικόνιζαν ανήλικους σε ερωτικές σκηνές.

Επίσης κατασχέθηκαν δύο αποκωδικοποιητές, με τους οποίους ο υπαρχιφύλακας αποκωδικοποιούσε ψηφιακό σήμα και έτσι κατάφερνε να βλέπει «κλειδωμένα» κανάλια χωρίς να καταβάλλει την απαιτούμενη συνδρομή.

Ο 33χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: