Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

"Χεράκι - χεράκι" ΣΔΟΕ και Spiegel TV

Αγανάκτηση και οργή προκάλεσε η εικόνα ελέγχων του  ΣΔΟΕ με τη συνοδεία όμως του γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού spiegel tv!


Το περιστατικό έλαβε χώρα στις Σπέτσες όπου  οι επιχειρηματίες είχαν να αντιμετωπίσουν και την υψηλή εποπτεία των Γερμανών δημοσιογράφων. Τηλεοπτικό συνεργείο του γερμανικού Spiegel TV ακολουθούσε κατά πόδας τους άνδρες του ΣΔΟΕ εισβάλλοντας μαζί τους στα μαγαζιά που πραγματοποιούνταν οι έλεγχοι.

Έντονη ήταν πάντως η αντίδραση του δημάρχου Παναγιώτη Λυράκη δημάρχου Σπετσών, θεωρώντας πως «δεν μπορεί ένα τηλεοπτικό κανάλι να καταγράφει την ώρα που γίνεται ο έλεγχος μέσα στην επιχείρηση. Δεν ήρθε π.χ. να καταγράψει τις φυσικές ομορφιές του νησιού».

Το σαββατοκύριακο, άνδρες του ΣΔΟΕ συνοδευόμενοι από τους δημοσιογράφους είχαν εγκατασταθεί στο νησί του Αργοσαρωνικού. Στην αρχή, μάλιστα, οι Γερμανοί δεν είχαν δηλώσει την ιδιότητά τους και πολλοί θεώρησαν ότι επρόκειτο για μέλη της Τρόικας.

Μάλιστα λίγο πριν αναχωρήσουν από το νησί οι ελεγκτές, καταστηματάρχες συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι και τα έβαλαν με το τηλεοπτικό συνεργείο. Ο δήμαρχος του νησιού, επικοινώνησε τότε αμέσως με επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών, ζητώντας εξηγήσεις για την παρουσία των Γερμανών δημοσιογράφων.

Σύμφωνα πάντως με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Διώτης είχε δώσει την άδεια που απαιτείται για τέτοιες περιπτώσεις.

Το μόνο παρήγορο για τους επιχειρηματίες στο νησί των Σπετσών ήταν πως κατά τη διάρκεια των ελέγχων αποδείχτηκε ότι η φοροδιαφυγή έχει μειωθεί σημαντικά σε σχέση με άλλες χρονιές.

Εν τέλει και με την επέμβαση των ψυχραιμότερων οι Γερμανοί δημοσιογράφοι πήραν το δρόμο της επιστροφής (επιβιβάστηκαν και πέρασαν με θαλάσσιο ταξί στην απέναντι πελοποννησιακή ακτή) με τελικό προορισμό την Αθήνα. Κάτοικοι και καταστηματάρχες του νησιού αναμένουν πλέον με αγωνία τον τρόπο με τον οποίο θα παρουσιάσουν οι Γερμανοί δημοσιογράφοι, το θέμα στα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: