Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των νεκρών(photos)

Πτώματα έχουν εκσφενδονιστεί στους λόφους εκατοντάδες μέτρα μακριά.   Η Κύπρος θρηνεί για άλλη μια φορά. Την ίδια ημέρα που έπεσε το ελικόπτερο με τον τότε αρχηγό της Εθνικής φρουράς Ευάγγελο Φλωράκη.

Όλα ξεκίνησαν στις 04:27 το πρωί. Μια φωτιά ξεσπάει μεταξύ της Ναυτικής Βάσης "Ευάγγελος Φλωράκης" στο Ζύγι και του Ηλεκτροπαραγωγικού Σταθμού της ΑΗΚ στο Βασιλικό. Όχι μέσα στο χώρο φύλαξης των πυρομαχικών!

Στην περιοχή μεταβαίνουν 14 οχήματα με 60 πυροσβέστες και μαζί με αξιωματικούς και στρατιώτες της Βάσης προσπαθούν να σβήσουν την φωτιά.

Στις 05:30 όμως τα πράγματα γίνονται τα χειρότερα. Μια ισχυρή έκρηξη έρχεται να σπείρει τον θάνατο και τον πανικό.  Αν και οι πληροφορίες δεν είναι ακόμη ξεκάθαρες από την ζέστη και την φωτιά φαίνεται ότι έγινε έκρηξη σε κουτιά γεμάτα κατασχεμένα πυρομαχικά.

Οι κυπριακές αρχές εξετάζουν με παρά πολύ προσοχή και επιφυλακτικότητα το ενδεχόμενο δολιοφθοράς αν και έως τώρα δεν υπάρχει κάποιο επίσημο στοιχείο για κάτι τέτοιο.

Διαβολική σύμπτωση... σαν σήμερα και ακριβώς πριν από 9 χρόνια (και λέμε ακριβώς γιατί ακόμα και η ώρα του συμβάντος είναι σχεδόν ίδια) είχαμε το θάνατο του τότε Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Ευάγγελου Φλωράκη, από πτώση ελικοπτέρου στην Πάφο.  

Όμως αναπάντητα παραμένουν αρκετά ερωτήματα. Η φωτιά ξέσπασε την νύχτα και αυτό αιφνιδίασε τους πάντες, ενώ τους προβληματίζει ακόμη ότι η φωτιά ξεκίνησε έξω από το στρατόπεδο γεγονός που θα μπορούσε να ήταν τυχαίο ή όχι.

Η φωτιά ξεκίνησε στις 04:27 και η έκρηξη έγινε μια ώρα αργότερα. Τι ενέργειες έγιναν για να σβηστεί η φωτιά. Και αν είδαν ότι η φωτιά ξέφευγε και υπήρχε κίνδυνος έκρηξης γιατί δεν εκκένωσαν το στρατόπεδο αλλά και την γύρω περιοχή;






Πληροφορίες από την Κύπρο κάνουν λόγο για 30 νεκρούς ενώ φοβούνται πως ο αριθμός θα ανέβει κι άλλο. Πάντως μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί 12 σωροί στα νοσοκομεία, 6 έχουν ταυτοποιηθεί και έχουν ενημερωθεί και οι συγγενείς τους. Η αναγνώριση είναι πολύ δύσκολη καθώς αρκετές από τις σωρούς είναι καμένες και έχουν διαμελιστεί. 

Η περιοχή από το Μαρί έως το Γκάβερνορς θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει στη γύρω περιοχή ενώ πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει την περιοχή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: