Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ανύπαρκτος ο Γερουλάνος... Κραυγές από το Πεκίνο!



Αίσθηση προκαλεί στους αποδέκτες του - από τα Διπλωματικά Γραφεία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού μέχρι το ΥΠΕΞ - επείγον τηλεγράφημα από την πρεσβεία μας στο Πεκίνο στο οποίο, εν ολίγοις, υπογραμμίζεται ότι η ... τουριστική εικόνα της χώρας τελεί υπό... αναστολή και διάλυση!


Κατ΄αρχάς το βασικό πρόβλημα: η συνεχιζόμενη... "μη άφιξη" Προισταμένου και οικονομικού διαχειριστή του Γραφείου του ΕΟΤ ( ενώ όλοι ξέρουμε ότι έχει επιλεγεί από τον Ιούλιο αλλά προφανώς, επειδή πάλι όλοι ξέρουμε, δεν έχει υπογράψει ακόμα την τοποθέτηση ο Π. Γερουλάνος ) με αποτέλεσμα, όπως τονίζεται στο τηλεγράφημα (που έχει ημερομηνία 12 Οκτωβρίου) το Γραφείο να βρίσκεται σε "αναστολή λειτουργίας"!


Παραμένουν απλήρωτοι πολλοί λογαριασμοί από τον Ιούλιο, έχει κοπεί κάθε τηλεφωνική και ιντερνετική σύνδεση, το ηλεκτρικό, οι επιτόπιοι υπάλληλοι απλήρωτοι από τον Αύγουστο, διεκπεραιώνουν επίσημα και μη e-mail “από το σπίτι τους”!

Πρόβλημα υπάρχει και με το ενοίκιο του νέου γραφείου το οποίο - ευτυχώς - είχε πληρωθεί μέχρι και τέλη Σεπτεμβρίου και αυτό λόγω της μετακόμισης και της σχετικά γρήγορης υπογραφής της δεσμευσης της σχετικής πίστωσης από τον γ.γ. του ΕΟΤ, πριν αποχωρήσει η τελευταία Προϊσταμένη.

Τώρα, όμως, η πληρωμή βρίσκεται σε καθυστέρηση...Η κατάσταση αυτή, όπως τονίζεται, "ματαιώνει κάθε δυνατότητα υλοποίησης της πολιτικής προσέλκυσης Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα".

Και εντάξει, τις τραγικές καθυστερήσεις στην διεκπεραίωση και υπογραφή αποφάσεων από τον Π. Γερουλάνο και το σύστημα ΥΠΠΟΤ γενικότερα, τις εμπεδώσαμε πια. Αλλά τώρα πια, όλο αυτό, όλη αυτή η "χαλαρή" αντιμετώπιση ειδικά των Γραφείων Εξωτερικού, τείνει να γίνει καταστροφική για ό,τι έχει απομείνει όρθιο.
Δεν είναι μόνον η κατάρρευση του Πεκίνου ή το φιάσκο του Las Vegas. 
Κάθε μέρα, μας φθάνουν, πάλι, καταγγελίες και διαμαρτυρίες για προβλήματα, ελλείψεις και εικόνες αδιαφορίας και διάλυσης σε πολλά από τα Γραφεία Εξωτερικού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: