Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Σήμερα η κηδεία του άτυχου διαδηλωτή


Στις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου, από το νεκροταφείο του Βύρωνα θα γίνει η κηδεία του 53χρονου οικοδόμου συνδικαλιστή, Δημήτρη Κοτσαρίδη, ο οποίος έχασε τη ζωή του την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Σύνταγμα.







Η είδηση του θανάτου του 53χρονου οικοδόμου, και μέλους του ΠΑΜΕ, προκάλεσε σοκ. Αρχικά οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες για το τι ακριβώς συνέβη με τον άτυχο διαδηλωτή με αναφορές για τραυματισμό του. Στη συνέχεια, αποκαλύφθηκε ότι ο άτυχος Δημήτρης Κοτσαρίδης, γραμματέας του συνδεσμου Οικοδόμων του ΠΑΜΕ στον Βύρωνα συμμετειχε στο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος και την ώρα των επεισοδίων ένιωσε δυσφορία από την εκτεταμένη χρήση χημικών από την Αστυνομία. Νιώθοντας ότι έχει πρόβλημα ζήτησε βοήθεια.  Στο σημείο έφτασε το ΕΚΑΒ, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες μέχρι να μεταφερθεί ο άνθρωπος στον Ευαγγελισμό. Όταν όμως το ασθενοφόρο έφτανε στο νοσοκομείο ήταν ήδη αργά, καθώς ο άτυχος άντρας δεν είχε σφυγμούς. 
Αμέσως μετά, το νοσοκομείο εξέδωσε ανακοίνωση για τα αίτια του θανάτου του Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξης: «Ο 53χρονος μεταφέρθηκε στις 16.45' από την Αίγλη Ζαππείου στον Ευαγγελισμο χωρίς σφυγμούς και με μυδρίαση. Δεν έφερε κανένα τραύμα απολυτως. Εγινε προσπάθεια ανάνηψης που διήρκεσε πενήντα λεπτά χωρίς αποτέλεσμα
Σε κατάσταση σοκ τα μέλη της οικογένειας του 53χρονου καταγγέλουν κράτος, κυβέρνηση, αστυνομία και κουκουλοφόρους για το χαμό του ανθρώπου τους. Ηδη η προϊσταμένη της Εισαγγελίας  Πρωτοδικών Ελένη Ραικου διέταξε προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του 53χρονου.
Τι μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης
Πρώτη είδηση στα διεθνή media έγινε ο θάνατος του 53χρονου συνδικαλιστή που άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα στον Ευαγγελισμό
«Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εναντίων των μέτρων λιτότητας» γράφει στην πρώτη της σελίδα η γερμανική εφημερίδα Die Welt, που περιγράφει λεπτομερώς τις συγκρούσεις μελών του ΠΑΜΕ με κουκουλοφόρους οι οποίες μετέτρεψαν σε κόλαση την πλατεία Συντάγματος.Ακριβώς τον ίδιο τίτλο έχει στην ιστοσελίδα του και το BBC που αναφέρει ότι νη Ελλάδα βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: