Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Το παρασκήνιο της ψήφισης


Τη δημοκρατία που διαπνέει το κόμμα του ΠΑΣΟΚ την αντιληφθήκαμε με την άμεση διαγραφή της κ. Κατσέλη. Υπάρχουν και άλλα όμως! Γιατί ο κ. Σαμαράς δεν μίλησε; Πού ήταν η Ρεγγίνα ... στενή συνεργάτιδα του πρωθυπουργού; Και πως διαπίστωσε ο Τ.Χυτήρης ότι μπορεί να κλείσει ραντεβού με τον πρωθυπουργό.








Γιατί ο κ. Σαμαράς δεν τίμησε το βήμα της Βουλής

Σκέψεις προκάλεσε στην Κ.Ο. της ΝΔ η επιλογή τουΑντώνη Σαμαρά να μην τοποθετηθεί με ομιλία του από κοινοβουλευτικού βήματος κατά τη χθεσινή συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο και να περιοριστεί σε μία δήλωση προσερχόμενος στη Βουλή, αναφορικά με το τραγικό επεισόδιο του θανάτου του 43χρονου διαδηλωτή Δημήτρη Κοτσαρίδη, απευθύνοντας κάλεσμα προς όλους να διατηρήσουν την αυτοσυγκράτηση και την ψυχραιμία τους. 

Οι «γαλάζιοι» βουλευτές προσέγγισαν από διαφορετική σκοπιά την απόφαση του Προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεκτιμώντας τα πολιτικά οφέλη που θα μπορούσε να αποκομίσει από μία τέτοια κίνηση, παράλληλα ωστόσο με τις απώλειες που θα προκαλέσει η απουσία της κυρίαρχης φωνής της ΝΔ από ένα νομοσχέδιο το οποίο συγκέντρωσε σύσσωμα τα πυρά της αντιπολίτευσης και οδήγησε ακόμη έναν βουλευτή στην πόρτα εξόδου του κυβερνώντος κόμματος. 

Από νωρίς, στην Συγγρού υπήρξε προβληματισμός ανάμεσα στους επιτελείς του Α. Σαμαρά αναφορικά με το ποια θα ήταν η αποτελεσματικότερη –επικοινωνιακά- επιλογή για τον Πρόεδρο της ΝΔ με την πλάστιγγα πάντως να γέρνει υπέρ της μη τοποθέτησής του. Υπέρ της άποψης αυτής τάχθηκαν τα περισσότερα επιτελικά στελέχη της ΝΔ, θεωρώντας ότι τα επεισόδια στο Σύνταγμα αλλά και η τραγική κατάληξή τους δεν προσφέρονταν για κομματική εκμετάλλευση. 
Κατόπιν εντολής του κ. Σαμαρά, την ευθύνη εκπροσώπησης της ΝΔ ανέλαβε ο κ. Χρήστος Ζώης (παρ’ ό,τι ο Πρόεδρος της ΝΔ παραβρισκόταν από νωρίς το βράδυ στην αίθουσα της Ολομέλειας, παρακολουθώντας με προσοχή όλους τους ομιλητές). 
Υπήρχε βέβαια και μια ομάδα όσων υποστηρίζουν ότι «ο Σαμαράς εξέφρασε ως όφειλε την οδύνη του για τα όσα συνέβησαν στην πλατεία Συντάγματος αλλά, από εκεί και πέρα, με το επίπεδο της κοινοβoυλευτικής διαδικασίας να έχει υποβαθμιστεί σε τέτοιο βαθμό, καλώς δε συμμετείχε, στέλνοντας το μήνυμα ότι ως αναμένων να αναλάβει την τύχη του τόπου, δεν έχει κανένα λόγο να αναμιχθεί προσωπικά σε κοκορομαχίες». 
Τα σχόλια δικά σας...

Ο Χυτήρης αναρωτιέται πως μπορεί να δει τον πρωθυπουργό

Την ατάκα της ημέρας είπε στη Βουλή ο Τηλέμαχος Χυτήρης εχθές, σχολιάζοντας τα ραντεβού του Γιώργου Παπανδρέου, με τη Λούκα Κατσέλη και τη Βάσω Παπανδρέου, ενόψει της πολυαναμενόμενης ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου.
Ο κ. Χυτήρης, αναφερόμενος στις συναντήσεις είπε χαρακτηριστικά: «Τελικά, ο πιο εύκολος δρόμος για να δει κανείς τον πρωθυπουργό είναι ένας: Να του πει ότι δεν ψηφίζει»!
Δείχνει τον δρόμο προς μελλοντικούς διαφωνούντες ο έμπειρος βουλευτής…


Που ήταν η Ρεγγίνα;

Λίγοι αλλά… ιδιαιτέρως παρατηρητικοί ήταν οι «πράσινοι» βουλευτές που κατέγραψαν το γεγονός ότι η Ρεγγίνα Βάρτζελη δεν βρισκόταν στη θέση της, δηλαδή πίσω από τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου,την ώρα της προχθεσινής ομιλίας του προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Πολύ περισσότεροι, αλλά εξίσου παρατηρητικοί, διαπίστωσαν χθες πως, παρότι η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ ζούσαν στους ρυθμούς της κρίσιμης ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο, τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα η στενή συνεργάτιδα του πρωθυπουργού δεν βρισκόταν στο γραφείο της στη Βουλή…
«Τι έγινε με τη Ρεγγίνα;», διερωτήθηκαν αρκετοί από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τη… γνησιότητα πολλών και διαφορετικών σεναρίων που κυκλοφορούσαν. Εμπλοκή στο πρωθυπουργικό επιτελείο ή απλώς απουσία για κατανοητούς λόγους, δηλαδή για πράγματα που μπορούν να συμβούν στον οποιονδήποτε; Μήπως οι «σχολιαστές» υπερβάλλουν; Ίδωμεν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: