Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Κόβουν την άδεια από τους ακτινολόγους!


Για περικοπή χρημάτων καθώς όπως δηλώνουν οι αρμόδιοι και εισηγητές της πρότασης οι ακτινολόγοι παίρνουν άδεια έως και 42 ημέρες! Για να δούμε τι συμβαίνει!




Και ο πιο αδαής γνωρίζει ότι η έκθεση στην ιοντίζουσα ακτινοβολία είναι αποδεδειγμένα καρκινογόνος. Η Διεθνής Σύμβαση Εργασίας προβλέπει ότι ο Εργοδότης πρέπει να λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για να ελαχιστοποιεί τους επαγγελματικούς κινδύνους του εργαζόμενου.

Η Ακτινολογική Άδεια στην Ελλάδα λοιπον είναι αποτέλεσμα της πλημμελούς δυνατότητας που είχε πάντα το ελληνικό κράτος να διασφαλίσει ότι η ακτινοπροστασία εργαζομένων και ασθενών βρίσκονταν στο διεθνώς παραδεκτό επίπεδο. Έτσι η ακτινολογική άδεια ήταν ένα βολικό αντιστάθμισμα για την πολιτεία που κάλυπτε έτσι τις ενοχές της.

Σήμερα, τι άλλαξε; Αποφασίζεται να κοπεί αυτή η άδεια! Γιατί κύριε υπουργέ;Γιατί κύριε Λοβέρδε; Μήπως φροντίσατε, πήρατε τα κατάλληλα μέτρα έτσι ώστε η ακτινοβολία να μην φτάσει στους εργαζόμενους και να μην δικαιούνται αυτή την άδεια;

Από το σύλλογο ακτινολόγων τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί εκατοντάδες παραβιάσεις των κανονισμών της ακτινοπροσταστίας.

Ο κύριος Λοβέρδος  αγνοεί όμως το πόσοι ακτινολόγοι έφυγαν νωρίς από κακκοήθη νόσο, και πόσοι πάσχουν σήμερα από αυτήν και για να δείξει "έργο" κόβει τις άδειες των ακτινολόγων! 

Την ίδια στιγμή υπάρχουν καταγγελίες για την απασχόληση άσχετων ατόμων σε  ακτινολογικά εργαστήρια των κρατικών νοσοκομείων και εκθέτουν ασθενείς σε ακτινοβολία;

Κι όμως όλα αυτά αφήνουν τους αρμόδιους των υπουργείων αδιάφορους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: