Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

H Τουρκία πουλάει τα νησιά μας!


Ελληνικά νησιά σε τιμή ευκαιρίας γράφει η τουρκική εφημερίδα Sabah! 12 στον αριθμό πωλούνται και όσοι προλάβετε προλάβατε!




Στο άρθρο φιλοξενείτε μάλιστα και τιμοκατάλογος καθώς τα νησιά μας έχουν εκτιμηθεί από τούρκους μεσίτες. Αιτία που έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο, για την τουρκική εφημερίδα, είναι η οικονομική κρίση.
Το πιο οικονομικο νησί ανέρχεται στο 1,5 εκατομμύρια και φτάνουν έως και 15, ενώ Τούρκοι επενδυτές φαίνεται να δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Ενδεικτικός τιμοκατάλογος:

Αγ. Αθανάσιος: 2,5 εκτάρια - 1,5 εκατ. Ευρώ

Μικρή Αμοργός: 494 εκτάρια - 6,1 εκατ. Ευρώ

Αγ. Θωμάς: 300 εκτάρια - 15 εκατ. Ευρώ

Ναυσικά: 235 εκτάρια - 6,9 εκατ. Ευρώ

Καρδιότισσα: 280 εκτάρια - 6,5 εκατ. Ευρώ"

Τραγονήσι: 90 εκτάρια - τιμή ακαθόριστη

3 "ανώνυμα" νησιά στο Αιγαίο: 170 εκτάρια, 49,4 εκτάρια και 58,3 εκτάρια - πωλούνται το καθένα ξεχωριστά - Οι τιμές τους αναμένεται να είναι οι πιο υψηλές

Αγ. Ιωάννης: 750 εκτάρια - η τιμή θα προσδιοριστεί σε συζήτηση με τον ενδιαφερόμενο αγοραστή

Βούβαλος: 31,63 εκτάρια - η τιμή θα προσδιοριστεί σε συζήτηση με τον ενδιαφερόμενο αγοραστή




Αντιδράσεις μέχρι και από την Τουρκία!


Ο υπουργός επικρατείας και αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς αναρωτιέται: «Πως είναι δυνατόν μια χώρα να πουλά την ίδια της την πατρίδα»;

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης στις νέες δηλώσεις τις οποίες πραγματοποίησε ενώπιον των εργατών της τουρκικής εταιρίας Ermaksan A.S. στην Προύσα της Τουρκίας είπε μεταξύ άλλων αναφερόμενος με πνεύμα απαξίωσης στην Ελλάδα: «Μα είναι δυνατόν μια χώρα να πουλά την ίδια της την πατρίδα ; Η Ελλάδα λέει πως ¨Πάρτε όποια νησιά θέλετε τα πουλάω, όποια βιομηχανία θέλετε πάρτε την κοψοχρονιά¨. Οι έξυπνοι άνθρωποι στην Τουρκία άρχισαν να τα παίρνουν. Εμείς είμαστε σε καλό σημείο».

Ο Αρίντς αναφερόμενος στην Ελλάδα δήλωσε επίσης ότι «Δεν μπορούν να πληρωθούνε οι μισθοί των εργατών και των υπαλλήλων. Οι μισθοί του προέδρου της Δημοκρατίας, των βουλευτών και των υπουργών πάγωσαν. Χρέη έχουν. Ελπίζοντας στην Ε.Ε. για βοήθεια, βγάζουν κραυγές SOS. Και όλοι είναι στην ίδια κατάσταση. Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία και Ισλανδία είναι ακριβώς έτσι».

Να θυμίσουμε ότι ο κύριος Αρίτζ είναι αυτός που πρόσφατα δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει ένα τρις χρέος και ότι έχουμε γίνει ρεζίλι καθώς έχουμε ανοίξει το μαντηλι και ζητιανεύουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: