Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Αϊτή: Θύματα και από τις πλημμύρες


Σταματημό δεν έχει η ανθρωπιστική κρίση στην Αϊτή, που ξεκίνησε από τον περασμένο Γενάρη, με το φονικό σεισμό όπου έχασαν τη ζωή τους πάνω από 230.000 άνθρωποι. Ακολούθησε μια επιδημία χολέρας που ξέσπασε στους καταυλισμούς των πληγέντων και τώρα οι πλημμύρες σαρώνουν την χώρα, προκαλώντας το θάνατο 28 ανθρώπων μέχρι στιγμής.



Συνολικά 28 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους, οι 22 εκ των οποίων στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς, από τις καταστροφικές πλημμύρες που πλήττουν τις τελευταίες ημέρες την Αϊτή.

Όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, οκτώ άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και έξι εξακολουθούν να αγνοούνται, ενώ περισσότερα από 600 σπίτια έχουν καταστραφεί μετά τις καταρρακτώδεις βροχές.

«Τα περισσότερα θύματα προέρχονται από συνοικίες της πρωτεύουσας, ειδικά από την Πενσιονβίλ, όπου 15 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα ερείπια των σπιτιών τους», ανέφερε αξιωματούχος της υπηρεσίας.
 
«Η κατάσταση είναι κρίσιμη σε πολλές συνοικίες της πρωτεύουσας, όπου βρίσκονται καταυλισμοί αστέγων» από τον σεισμό του περασμένου Ιανουαρίου, πρόσθεσε.

Οι καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων ημερών προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις σε πολλές περιοχές της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: