Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ποιός δέχεται ελληνικές απειλές;




Ο κ. Γιούνκερ... ο κύριος της φωτογραφίας και επικεφαλής του Eurogroup.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό ο Ζαν Κλοντ Γιούνερ φαίνεται να δήλωσε ότι δέχεται απειλητικές επιστόλές. Βέβαια περισσότερες διευκρινήσεις δεν έδωσε. Είναι επιστολές που απειλούν για την απώλεια της ζωής του; Είναι απειλές για την εμφάνιση καμιάς καμαριέρας; Η λέτε να τον απείλησε ο Γιωργάκης με τη σθεναρή πολιτική που ασκεί;

«Τι να πεις για τους Ελληνες; Αυτό είναι ένα καλό ερώτημα. Αναρωτιέμαι κι εγώ συχνά, καθώς λαμβάνω πολλές επιστολές από την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και απειλητικές επιστολές», είπε χαρακτηριστικά.

Δίπλα του, ο Όλι Ρεν, Ευρωπαίος επίτροπος δεν έκανε κανένα σχόλιο επί του θέματος.

Η είδηση έγινε γνωστή από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και τα συγκεκριμένα λόγια ειπώθηκαν μετά τη συνάντηση του Γιούνκερ με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Αρκετοί δημοσιογράφοι ζήτησαν από τον εκπρόσωπο του επικεφαλής του Eurogroup να κάνει κάποιες παραπάνω δηλώσεις ωστόσο δεν έγινε. 

Και οι δύο, όμως, επισήμαναν την ανάγκη απόλυτης εφαρμογής των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση προς την τρόικα και επανέλαβαν πως θεωρούν την πολιτική συναίνεση στην Ελλάδα, κυρίως από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να προχωρήσει ομαλά το πρόγραμμα για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας.

1 σχόλιο:

Giota Houliara είπε...

Άσε μας ρε ξύπνιε που δέχεσαι κι απειλές