Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Τελικη εκχώρηση δικαιωμάτων στο αγγλικό δίκαιο!(video)

Επι δεκαπέντε λεπτά μιλούσε ο υπουργος των οικονομικών για την ανάγκη υπαγωγής του ελληνικού χρέους στο βρετανικό δίκαιο…

Αγγλικό Δίκαιο,σημαίνει Δικαστήρια Λουξεμβούργου, άγνωστα επιτόκια και πανωτόκι 2% για καθυστερημένη εξόφληση.

Άλλη μία συμφωνία εκχώρησης κυριαρχίας είναι αυτή που παρουσιάζεται για υπογραφή στη Βουλή και μένει να αποφανθούν ειδικευμένοι νομικοί, αν διασώζεται τίποτα…

Σημειωτέον ότι «Αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε ασυλία του έναντι κατάσχεσης εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος της περιουσίας του, παραιτείται το Ελληνικό κράτος ΚΑΙ η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» (εν συντομία ΤτΕ, που θα αλλάξει καταστατικό) και με τη νέα δανειακή σύμβαση που συνοδεύει το νέο δεύτερο μνημόνιο, όπως συνέβαινε και με την πρώτη.

Μάλιστα όλες οι δανειακές συμβάσεις που παρουσιάζονται τώρα στη Βουλή για ψήφιση (είτε αφορούν το νέο δάνειο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είτε τα νέα ομόλογα μικρότερης ονομαστικής αξίας που θα ανταλλαγούν με τα παλιά), θα διέπονται από το ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ και ορίζεται ότι οποιαδήποτε διαφορά θα εκδικάζεται στα δικαστήρια του Λουξεμβούργου…

Η υπαγωγή του χρέους στο βρετανικό δίκαιο, που η Νέα Δανειακή Σύμβαση προβλέπει , είναι η απεμπόληση της τελευταίας ελπίδας άμυνας.

To βρετανικό δίκαιο είναι το πιο σκληρό δίκαιο σε βάρος του οφειλέτη, ΥΠΕΡ του δανειστή.
Αποκλείει τη δυνατότητα να κηρυχθεί το χρέος και τα Μνημόνια που το γέννησαν, ως καταχρηστικά και αντισυνταγματικά από τα Ελληνικά Δικαστήρια.

Οι εκποιήσεις της δημόσιας περιουσίας, λόγω χρέους, θα γίνονται με αποφάσεις ξένων δικαστηρίων, που δεν θα λαμβάνουν υπ’ όψη την αρχή της εθνικής κυριαρχίας.

Αναδιάρθρωση χρέους, πτώχευση κλπ θα γίνουν , όταν τα θελήσουν, από τους δανειστές, μονομερώς και προνομιακά.
Ερήμην της Ελλάδας και των δικαιωμάτων , που της παρέχει το ελληνικό δίκαιο.

Η Δανειακή Σύμβαση, που υπέγραψε η Ελλάδα με την Τρόϊκα, περιλαμβάνει τον όρο στο άρθρο 14 παρ. 1, ότι η Σύμβαση που υπογράφτηκε και κάθε υποχρέωση σχετική με αυτή «διέπεται και ερμηνεύεται σύμφωνα με το Αγγλικό Δίκαιο».
Παρόμοιος όρος θα περιληφθεί και στην νέα Δανειακή Σύμβαση.

Το Αγγλικό Δίκαιο είναι σκληρό τέχνασμα εξανδραποδισμού και πλήρους υποταγής.
Και αυτό γιατί:
- Σύμφωνα με το Ελληνικό Δίκαιο, όταν ο δανειστής εκμεταλλεύεται την ανάγκη του οφειλέτη και αξιώνει μεγαλύτερο τόκο από εκείνο, που ισχύει στις συναλλαγές, μπορεί ο οφειλέτης να ζητήσει τη μείωσή του.
Αυτό με το Αγγλικό Δίκαιο, ΔΕΝ γίνεται.

Μένουν έτσι ανέγγιχτα τα τοκογλυφικά επιτόκια των δανειστών, που πάρθηκαν κατά φρικτή εκμετάλλευση της αδυναμίας της χώρας.
- Σύμφωνα με το Δίκαιο της Ηπειρωτικής Ευρώπης και της Ελλάδας, δεν επιτρέπονται οι επαχθείς όροι της Σύμβασης.
Αυτοί δηλαδή, που, ισχύουν μόνο για το Δανειστή και όχι για τον Οφειλέτη. Τέτοιους περιέχουν κυρίως τα Μνημόνια.
Αυτό, ΔΕΝ ισχύει στο Αγγλικό Δίκαιο.
Δεν υπάρχει δυνατότητα ΜΗ εφαρμογής των επαχθών Μνημονίων.
- Κατά το Δίκαιο άλλων ευρωπαϊκών Χωρών, δεν οφείλονται τα ποσά, που συνιστούν επαχθές χρέος. Όχι όμως στο Αγγλικό Δίκαιο.

Έτσι, το Ελληνικό επαχθές χρέος θα πληρωθεί κανονικά, χωρίς καμμία δυνατότητα αμφισβήτησης ή ακύρωσης.

Δείτε τι προβλέπει η νέα Σύμβαση Διευκόλυνσης PSI Διαχείρισης Υποχρεώσεων, που κατατέθηκε στην Βουλή για ψήφιση.
Σελίδα 28 του Παραρτήματος Ι…
Εφαρμοστέο Δίκαιο και Αρμόδια Δικαστήρια

Η παρούσα Σύμβαση και κάθε εξωσυμβατική αξίωση που γεννάται σε σχέση με αυτή θα διέπονται και θα ερμηνεύονται σύμφωνα με το Αγγλικό δίκαιο.

Τα Μέρη υποχρεούνται να υπαγάγουν κάθε διαφορά που ενδέχεται να προκύψει σε σχέση με τη νομιμότητα, εγκυρότητα, ερμηνεία ή εκτέλεση της παρούσας Σύμβασης στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου.

Ο Όρος 13(2) εφαρμόζεται προς όφελος του ΕΤΧΣ. Κατά συνέπεια, τίποτε από όσα αναφέρονται στον όρο 13(2) δεν εμποδίζει το ΕΤΧΣ από το να εκκινήσει διαδικασίες αντιδικίας (οι “Διαδικασίες”) στα δικαστήρια του Επωφελούμενου Κράτους Μέλους ή του εφαρμοστέου δικαίου της παρούσας Σύμβασης και το Επωφελούμενο Κράτος Μέλος αποδέχεται αμετάκλητα την υπαγωγή στην αρμοδιότητα των ανωτέρω δικαστηρίων. Στο μέτρο που το επιτρέπει ο νόμος, το ΕΤΧΣ θα μπορεί να εκκινήσει παράλληλες Διαδικασίες σε περισσότερες από μια από τις ανωτέρω δικαιοδοσίες.

Το Επωφελούμενο Κράτος Μέλος και η Τράπεζα της Ελλάδος παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα Σύμβαση, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά από κάθε δικαίωμα ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφασης ή άλλης διάταξης, κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων στο μέτρο που αυτό δεν απαγορεύεται από αναγκαστικό νόμο.

Διευκρινίζεται ότι η ίδια παράγραφος έχει συμπεριληφθεί και στην Σύμβαση Διευκόλυνσης της Πιστωτικής Ενίσχυσης ΕΚΤ (σελίδα 32 Παράρτημα ΙΙΙ)

Δείτε τώρα στο Βίντεο που ακολουθεί τι απάντησε στις 2 Δεκ.2011,ο κ. Παπαδήμος για το θέμα..
Τόνιζε τότε ο κ. Παπαδήμος ότι, δεν έχει γίνει αποδεκτό το αίτημα των πιστωτών, να διέπονται οι δανειακές συμβάσεις από το αγγλικό δίκαιο…


Δεν υπάρχουν σχόλια: