Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Spiegel: «Ελευθερία ή Θάνατος»

«Η Ελλάδα στο γκρεμό – Ελευθερία ή θάνατος» τιτλοφορείται σημερινό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel.

Ο δημοσιογράφος Φέρρυ Μπατζόγλου αναφέρει: «Η Αθήνα γνώρισε τις πιο βίαιες διαμαρτυρίες των τελευταίων ετών, ενώ η αντιδράσεις στο πρόγραμμα λιτότητας αρχίζουν να έχουν αποτελέσματα: Μόλις τρεις μήνες αργότερα, ο πρωθυπουργός Παπαδήμος στέκεται μπροστά στην αποτυχία και η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού».

«Πολλοί άνθρωποι πλέον αγωνίζονται κυριολεκτικά για την επιβίωσή τους», προσθέτει ο ανταποκριτής του Spiegel.de στην Αθήνα.

Περιγράφοντας όσα εκτυλίχθηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας ο δημοσιογράφος σχολιάζει την μαζικότητα της διαδήλωσης και τα εκτεταμένα επεισόδια με τις εστίες φωτιάς, κάνοντας κριτική στον τρόπο χειρισμού της κατάστασης από την ελληνική αστυνομία, τις συλλήψεις 142 ατόμων και την απροκάλυπτη βίαιη εκ μέρους τους σε πολλές περιπτώσεις.

«Η χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία ήταν τόσο ισχυρή ώστε οι χημικές ουσίες υπήρχαν στην ατμόσφαιρα ακόμη και το πρωί της Δευτέρας.Τελευταία φορά που προκλήθηκαν τόσες ζημιές σε επεισόδια ήταν το 2008 μετά τη δολοφονία του 15 Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όταν η μανία του όχλου σήμανε το τέλος της κυβέρνησης Καραμανλή. Τώρα φαίνονται μετρημένες οι μέρες της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου», αναφέρει το δημοσίευμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: