Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Βεστερβέλε προς Αθήνα: Απαράδεκτη η κριτική στη Γερμανία

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στο εσωτερικό της Γερμανίας οι δηλώσεις του Κάρολου Παπούλια για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε σήμερα απηύθυνε έκκληση στους πολιτικούς ηγέτες σε Αθήνα και Βερολίνο να επιδείξουν μετριοπάθεια.

«Καλώ τους Έλληνες πολιτικούς ηγέτες να μην συμμετάσχουν στην κλιμάκωση μιας τέτοιας αντιπαράθεσης. Η μετριοπάθεια είναι ο αναγκαίος κανόνας» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Γκίντο Βεστερβέλε.

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε μια τέτοια κριτική απέναντι στη Γερμανία και στους επικεφαλής των διαπραγματεύσεων (για την ελληνική κρίση). Είναι απαραίτητο να συμβάλλουν όλοι ώστε ο διάλογος να διεξαχθεί σε μετριοπαθείς τόνους» προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας.

«Αυτό ισχύει και για εμάς αλλά επίσης και για την ελληνική ηγεσία, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις» καταλήγει ο Γκίντο Βεστερβέλε.

Την ίδια στιγμή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Στέφεν Κάμπετερ σχολίασε τις δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και υπογράμμισε ότι αποδεικνύουν «πως υπάρχει αρκετή νευρικότητα αυτή τη στιγμή».

Ο Κάμπετερ πρόσθεσε ότι «οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι επιδεικνύουν μεγάλη αλληλεγγύη αυτή τη στιγμή σταθεροποιώντας μακροπρόθεσμα την Ελλάδα οικονομικά και πολιτικά. Σε αντάλλαγμα ζητούμε από την ελληνική πλευρά μία αλλαγή συμπεριφοράς και μέτρα που θα οικοδομήσουν την εμπιστοσύνη πως οι συμφωνίες μας θα τηρηθούν», συμπλήρωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Πάντως, μετά τις σκληρές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την Ελλάδα, στη Γερμανία σήμερα υπήρξαν φωνές σύνεσης, ζητώντας να πρυτανεύσει η ηρεμία. «Δεν θα πρέπει να αφήσουμε τους τόνους να ξεφύγουν από κάθε έλεγχο», τόνισε ο Χέρμαν Γκρέε, αναπληρωτής πρόεδρος του κυβερνώντος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ.

http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: