Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Αυτοκτόνησε αστυνομικός των ΜΑΤ

Σοκ προκάλεσε στην αστυνομία της Θεσσαλονίκης η αυτοκτονία 29χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ νωρίς χθες το απόγευμα μέσα στην υπηρεσία του. Σε ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε, ο νεαρός αστυνομικός επικαλείται σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, το οποίο τον οδήγησε στο απονενοημένο διάβημα.

Ο αυτόχειρας, υπαρχιφύλακας Λ.Γ., βρέθηκε νεκρός από συνάδελφό του στον τέταρτο όροφο των εγκαταστάσεων όπου στεγάζονται τα ΜΑΤ, στην οδό Κατσιμίδη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο νεαρός κείτονταν νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος, μπροστά στο ερμάριό του, στον χώρο των αποδυτηρίων. Λίγη ώρα πριν είχε ολοκληρώσει τη βάρδια του ως σκοπός στην πύλη του κτιρίου, και είχε ανέβει εκεί για να αλλάξει.

Επιβεβαίωση

Η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αρχικά επιβεβαίωνε μόνο την ύπαρξη νεκρού αστυνομικού, αποφεύγοντας να μιλήσει για αυτοκτονία.

Ωστόσο, το ιδιόχειρο σημείωμα, με το οποίο εξηγούσε τους λόγους που έθεσε τέλος στη ζωή του, αλλά και η αυτοψία που έκανε επιτόπου μία ώρα μετά ο ιατροδικαστής Σαμουήλ Ντούγκου, δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφιβολίας.

Ο 29χρονος είχε αυτοπυροβοληθεί με το υπηρεσιακό του περίστροφο. Η είσοδος της σφαίρας έγινε από το στόμα του και η έξοδος από το πίσω μέρος του κρανίου. Σήμερα θα γίνει η νεκροψία?νεκροτομή στη σορό του άτυχου αστυνομικού.

Το τραγικό περιστατικό συγκλόνισε τους συναδέλφους του στα ΜΑΤ, και όχι μόνο, ενώ στο κτίριο των ΜΑΤ μετέβη και ο γενικός επιθεωρητής Βόρειας Ελλάδας της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρης Παπαδόπουλος για να ενημερωθεί για το συμβάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός αστυνομικός επρόκειτο σύντομα να παντρευτεί.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: