Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

2011: 53.000 αιτήσεις από Έλληνες για μετανάστευση στις ΗΠΑ



Τα ρεμπέτικα τραγούδια της ξενιτιάς θα θυμηθούν όπως φαίνεται πολλές οικογένειες αφού όλο και περισσότεροι πολίτες ψάχνουν το όνειρό τους στην Αμερική!


Κοινός στόχος όλων όσοι προσανατολίζονται στη μετανάστευση, εν έτει 2011, είναι η αναζήτηση της ελπίδας που χάθηκε στις σελίδες του μνημονίου και η εξασφάλιση της οικονομικής επιβίωσής τους όσο πιο μακριά γίνεται από τον βρόχο των δανειστών μας.

Την ώρα που η πολιτική ζωή του τόπου κινούνταν στον αστερισμό της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, 53.000 συμπατριώτες μας έψαχναν με χτυποκάρδι στην αλληλογραφία τους την πολυπόθητη επιστολή του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, με την οποία θα τους δοθεί η ευκαιρία να κυνηγήσουν το δικό τους αμερικάνικο όνειρο.
Η λίστα του αμερικανικού μεταναστευτικού προγράμματος αναρτάται ως τις 15 Ιουλίου το αργότερο, με τη συμμετοχή από την Ελλάδα να έχει φτάσει σε επίπεδο ρεκόρ.
Πρόκειται για το θεσμοθετημένο από το Κονγκρέσο μέτρο της αμερικανικής κυβέρνησης, με το οποίο κάθε χρόνο δίνονται ύστερα από κλήρωση 50.000 άδειες μόνιμης διαμονής, από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου.

Το πρόγραμμα “Ποικιλία” τρέχει μέσω Διαδικτύου και οι αιτήσεις άρχισαν να υποβάλλονται από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν τα πράγματα ήταν λιγότερο σκούρα. Με το δεδομένο αυτό θεωρείται βέβαιο ότι το ενδιαφέρον των συμπατριωτών μας για μετανάστευση στις ΗΠΑ θα αυξηθεί.

Η πληθώρα της ζήτησης ωστόσο είναι αντιστρόφως ανάλογη της προσφοράς. Ενδεικτικά στο πρόγραμμα του 2011, κληρώθηκαν από το προξενικό κέντρο του Κεντάκι 62 Έλληνες, ενώ ο τυχερός αριθμός των ελληνικών πράσινων καρτών έναν χρόνο νωρίτερα ανήλθε στις 48.

Η πιθανότητα να επιλεχθεί κάποιος για την ακρίβεια, είναι μία στις 1.000.
Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι το "ευρωπαϊκό βιογραφικό" έχουν συπληρώσει μέχρι στιγμής 35.349 Έλληνες.


Πηγή: Πρώτο Θέμα


Δεν υπάρχουν σχόλια: