Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Βενιζέλος: "Μεγάλος φιλέλληνας ο Γιούνκερ"


Τι ακριβώς σημαίνει για τον κ. Βενιζέλο ο όρος φιλέλληνας; Πως μπορεί να χαρακτηρίζει κάποιον που μιλά για απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας με αυτόν τον όρο;


«Μεγάλο φιλέλληνα» χαρακτήρισε τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλος, κληθείς να σχολιάσει την δήλωση ότι «η κυριαρχία των Ελλήνων θα μειωθεί δραστικά». Αδιαμφισβήτητα συμπλήρωσε ο κ. Γιούνκερ θέλει να μας βοηθήσει!

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε επίσης ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει επειδή αυτό είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο για την ίδια αλλά και για τη σταθερότητα ολόκληρης της ευρωζώνης και της παγκόσμιας οικονομίας.(Κάτι το οποίο βέβαια το ξέχασε και δεν το χρησιμοποίησε έτσι ώστε να μην ληφθούν τόσο επώδυνα μέτρα για τον ελληνικό λαό!)

Σχολιάζοντας τώρα την αποστολή εμπειρογνωμόνων από την Ευρώπη στην Ελλάδα, είπε ότι δεν θα τοποθετηθούν ξένοι επιθεωρητές στα υπουργεία για να ελέγχουν την πρόοδο της ελληνικής κυβέρνησης, ούτε θα αφαιρεθούν αρμοδιότητες από την ελληνική βουλή, την κυβέρνηση ή τη δημόσια διοίκηση. Μάλλον ούτε αυτός έχει διαβάσει καλά το μεσοπρόθεσμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: