Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Χιλιάδες αιτήσεις για εργασία στοv Πυρηνικό εργοστάσιο του Ακουγιου


Ρεκόρ συμμετοχής στο πρόγραμμα εκπαίδευσης υπαλλήλων για το πυρηνικό εργοστάσιο Ακουγιου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 9.000.


Η Ρωσική εταιρεία που θα κατασκευάσει το εργοστάσιο ήδη έχει προκηρύξει πρόγραμμα εκπαίδευσης 50 ατόμων με υποτροφία στη Μόσχα. Συνολικά 9000 άτομα κατέθεσαν αιτήσεις για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Ηδη ξεκίνησαν συνεντεύξεις  των φοιτητών που θα ταξιδέψουν για Μόσχα και θα εκπαιδευτούν. Όλο το πρόγραμμα έχει διάρκεια 6.5 ετών. Τον πρώτο χρόνο θα μάθουν τούρκικα τα επόμενα 5.5 χρόνια τον τρόπο λειτουργίας πυρηνικών σταθμών.
Συνολικά τα επόμενα χρόνια θα εκπαιδευτούν 400 άτομα με έξοδα της ρωσικης εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη περιοχή που θα χτιστεί το εργοστάσιο είναι ιδιαίτερα σεισμογενής. Το εργοστάσιο θα βρίσκεται περίπου 25 χμ. μακριά από ρήγμα. Και πολύ κοντά στη Ρόδο και την Κύπρο
Μάλιστα όταν έγινε ο πολύ μεγάλος σεισμός στην Ιαπωνία άρχισαν να δημοσιεύονται σενάρια για πιθανούς σεισμούς σε άλλες περιοχές που υπάρχουν η θα υπάρξουν πυρηνικά εργοστάσια!
Όσον αφορά στο συγκεκριμένο που θα βρίσκεται και απέναντι από τη Ρόδο... έρευνα έλληνα πληροφορεί ότι στην περίπτωση που γίνει σεισμός εκεί η Τουρκία θα είναι η χώρα που θα επηρεαστεί λιγότερο από όλες τις άλλες γειτονικές της χώρας... κυρίως λόγο των καιρικών συνθηκών... Έξυπνοι οι Τούρκοι που επέλεξαν ένα τόσο "στρατηγικό" σημείο. Οι Ελληνες όμως ... δεν κάνουν τίποτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: