Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου!


Πληροφορίες θέλουν το ΠΑΣΟΚ να προχωρά σε νέα αλλαγή του εκλογικού νόμου και το Μέγαρο Μαξίμου να βρίσκεται σε πυρετό εργασιών προς αυτή την κατεύθυνση!


Μάλιστα υπάρχει πιθανότητα να έρθει προς ψήφιση ακόμα και εν μέσω καλοκαιριού! Μια πρώτη προεργασία έχει γίνει από τον κ. Γιάννη Ραγκούση, αλλά τώρα πια κρίνεται απαραίτητη η επιτάχυνση των διαδικασιών, καθώς τα περιθώρια στενεύουν, και είναι πολύ πιθανό να οδηγηθούμε σε εκλογές το Φθινόπωρο.

Άλλωστε η πιθανότητα μη ψήφισης του νέου μνημονίου που θα απαιτεί 180 θετικές ψήφους θα οδηγήσει σχεδόν σίγουρα σε ... εκλογές!  Ακριβώς αυτό το ενδεχόμενο θέλει να προλάβει ο Γ. Παπανδρέου και στοχεύει να ψηφιστεί ο νέος εκλογικός νόμος πριν το Σεπτέμβρη.

Έμπνευση έχουν πάρει οι υπεύθυνοι από το γερμανικό μοντέλο, για το οποίο έχουν σοβαρές διαφωνίες και επιφυλάξεις κορυφαίοι Υπουργοί, ανάμεσά τους και ο κ. Χάρης Καστανίδης. Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις για το θέμα και πιθανολογείται ότι δεν θα μπει καν στην διαδικασία της διαβούλευσης, αφού δεν υπάρχει ο χρόνος για κάτι τέτοιο.

Ακόμα πιο πιθανό είναι το νέο νομοσχέδιο να περάσει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: