Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Ιδιώτες στην είσπραξη φόρων


Το "Έθνος της Κυριακής" μας πληροφορεί για τις αλλαγές και το τι μας περιμένει! "Τσιφλικάδες" λοιπόν θα έχουμε για να είναι σίγουρο το κράτος ότι θα παραλαμβάνει τους φόρους! Τι άλλο ακόμα πρέπει να δούμε για να πειστούμε ότι έχουμε φτάσει να ζούμε σε "συνθήκες τουρκοκρατίας" του 1821!


Πρόσχημα η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης λοιπόν θα προχωρήσει σε στοχευμένους ελέγχους από ειδικές ομάδες κρούσης με σύγχρονα μέσα, διαδικασίες-εξπρές για ποινές και διώξεις και καθιέρωση γρήγορων ηλεκτρονικών συναλλαγών με τους πολίτες.

Το σχέδιο της πλήρους ανατροπής του ισχύοντος φορολογικού συστήματος περιλαμβάνει ακόμη την καθιέρωση νέων αντικειμενικών κριτηρίων και τεκμηρίων για τον προσδιορισμό του εισοδήματος των....... ελευθέρων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κλείσιμο των παραθύρων στο πόθεν έσχες και περιορισμό ή και κατάργηση δεκάδων εξαιρέσεων και φοροαπαλλαγών χωρίς κοινωνικό και οικονομικό αντίκρισμα σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.
Η αρχή θα γίνει τον Σεπτέμβριο με την συγχώνευση και κατάργηση πάνω από 200 από τις 289 εφορίες που υπάρχουν σε ολόκληρη τη χώρα, με στόχο την εξοικονόμηση περίπου 3.000 υπαλλήλων και την αξιοποίησή τους στο ελεγκτικό έργο.

Την ίδια στιγμή θα ακολουθήσουν οι ελεγκτικές εταιρείες. Το πρότυπο της Πορτογαλίας φαίνεται ότι είναι αυτό που εμπνέει τους αρμοδίους του υπουργείου Οικονομικών. Λογιστές και φοροτεχνικά γραφεία αναμένεται να ενταχθούν σε έναν φοροελεγκτικός και εισπρακτικό μηχανισμό με ειδική σύμβαση με το Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: