Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Τα 10 πράγματα που αρνούμαστε να πετάξουμε, ακόμα και αν δεν μας χρειάζονται πια!

Στη Μεγάλη Βρετανία είναι συνηθισμένη πρακτική η ενοικίαση αποθηκευτικού χώρου για τη φύλαξη πραγμάτων, μιας και η πλειοψηφία των σπιτιών δεν διαθέτει αποθήκες όπως τις ξέρουμε στην Ελλάδα. 



Μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενοικίασης τέτοιων χώρων, η Access Self Storage, παρήγγειλε μια έρευνα σε 1.000 νοικοκυριά αναζητώντας τα αντικείμενα εκείνα που οι Βρετανοί αρνούνται να πετάξουν, παρότι δεν τα χρειάζονται πια. 

Όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα, οι Βρετανοί αρνούνται να ξεφορτωθούν (ή να ακόμα και να πουλήσουν στο eBay) μια πληθώρα από αντικείμενα, κυρίως λόγω της συναισθηματικής τους αξίας...


H πρώτη δεκάδα στη λίστα που δημιουργήθηκε έχει ως εξής:

10. Ευχετήριες κάρτες Χριστουγέννων και γενεθλίων.
9. Αλληλογραφία και ερωτικά γράμματα από πρώην συντρόφους.
8. Ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές (το πρώτο κινητό τηλέφωνο, παλιά PC και Walkman)
7. Κασέτες με τραγούδια, βιντεοκασέτες και δίσκους βινυλίου.
6. Νυφικά φορέματα.
5. Ειδικές εκδόσεις εφημερίδων και περιοδικών (π.χ. από σημαδιακά γεγονότα και περιστατικά)
4. Αναμνηστικά από τη βασιλική οικογένεια (no comment).
3. Φωτογραφίες με την οικογένεια και φίλους, από γιορτές και καλοκαιρινές διακοπές.
2. Αγαπημένα ρούχα (ακόμα και αν δεν είναι πια το κατάλληλο μέγεθος)
1. Παλιά παιχνίδια, παλιά κόμικς και αναμνηστικά. Ανάμεσά τους μικροαντικείμενα Harry Potter, συλλεκτικά αντικείμενα Star Wars, αυτοκινητόδρομους και αυτοκινητάκια καθώς και κύβους του Ρούμπικ.
Ο Kevin Pratt, μιλώντας για λογαριασμό της Access Self Storage, δήλωσε ότι «Το να κρατάμε αντικείμενα λόγω της νοσταλγίας που τα συνοδεύει είναι ένα φαινόμενο που μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο» και συμπλήρωσε «το φαινόμενο ξεκίνησε με τους χομπίστες και τους συλλέκτες, αρκετοί από τους οποίους στους αποθηκευτικούς χώρους που νοικιάζουν έχουν μαζέψει τόσα αντικείμενα που θα γέμιζαν πολλά μουσεία του μέλλοντος».

akous.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: