Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Ρώσοι και Αλβανοί επενδύουν στην Ελλάδα

Εύποροι Ρώσοι έχουν προχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες σε αγορές πολυτελών κατοικιών ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, ενώ και Αλβανοί οι οποίοι έχουν συγκεντρώσει οικονομίες από την εργασία τους, αγοράζουν μικρά σπίτια και αγροτεμάχια, την ίδια ώρα που οι Ελληνες αδυνατούν να πληρώσουν τα χαράτσια της ΔΕΗ.



"Εκεί έχουμε φτάσει, να αγοράζουν οι Αλβανοί πληρώνοντας μετρητά και να μην μπορούν να κάνουν καμία επένδυση οι Έλληνες", ήταν το σχόλιο που έκανε η πρόεδρος των κτηματομεσιτών Αρτεμις Μαυράκη, η οποία σημείωσε ότι αρκετοί πελάτες των κτηματομεσιτικών γραφείων του Ηρακλείου είναι Αλβανικής υπηκοότητας.

Η ίδια ανέφερε ότι το γενικότερο ενδιαφέρον για αγοραπωλησίες ακινήτων έχει παγώσει, αφού υπάρχει κλίμα ανασφάλειας στη χώρα μας που απειλείται συνεχώς με έξοδο από το ευρώ.

Αγόρασαν πολυτελείας βίλες
Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ολοκληρωθεί τουλάχιστον δύο πωλήσεις πολυτελών κατοικιών ύψους άνω του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ σε Ρώσους πολίτες, ενώ Αλβανοί έχουν προχωρήσει στην αγορά μικρών σπιτιών και αγροτεμαχίων.

Παζαρεύουν ξενοδοχεία πάνω στο κύμα
Πληροφορίες αναφέρουν ότι εδώ και μήνες, εταιρείες ρώσικων και γερμανικών συμφερόντων, αναζητούν για αγορά ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων "πάνω στο κύμα" σε όλη την Κρήτη.

Μέχρι τώρα έχουν εντοπίσει συγκροτήματα που έχουν τις προδιαγραφές που ζητούν και βρίσκονται σε σκληρές διαπραγματεύσεις με τους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι πάντως μέχρι τώρα δεν έχουν καταλήξει σε κάποια συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: