Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Στον τελικό η Εθνική

Ποιος να συγκριθεί μαζί τους... Η Εθνική πόλο των γυναικών επιβεβαίωσε για μια ακόμη


φορά τη δυναμική της και με 14-12 κόντρα στην Ουγγαρία πέρασε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Αϊντχόφεν!

Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση έκαναν πάλι το θαύμα τους. Δύο χρόνια μετά τη συμμετοχή τους στον τελικό του Ζάγκρεμπ και το ασημένιο μετάλλιο και λίγους μόλις μήνες μετά την κατάκτηση της κορυφής του κόσμου στο Παγκόσμιο της Σανγκάης βρίσκονται στο Αϊντχόφεν για να επιβεβαιώσουν ότι αυτή τη στιγμή είναι η πρώτη δύναμη στη γυναικεία υδατοσφαίριση.

Συγκλονιστικός ο ημιτελικός με τις Μαγυάρες να προηγούνται μόλις μία φορά στο ματς, χωρίς να υπολογίζουμε την έναρξη του αγώνα, όταν άνοιξαν το σκορ. Με πολύ καλά ποσοστά στην παίκτρια παραπάνω, γρανιτένια άμυνα και την Έλενα Κούβδου να κάνει εξαιρετική δουλειά κάτω από τα δοκάρια η Εθνική μας είχε τον έλεγχο του ματς και μια διαφορά της τάξης των τριών τερμάτων (4-2, 6-3, 4-7), πριν η Ουγγαρία μειώσει στο γκολ (7-6) στην ανάπαυλα.

Λίγες ήταν οι στιγμές που οι αθλήτριές μας επέτρεψαν στις Ουγγαρέζες να απειλήσουν, είχαν όμως πάντα τις λύσεις και ήξεραν πώς να διαχειριστούν τον αγώνα και το σκληρό παιχνίδι του αντιπάλου. Όπως ακριβώς συνέβη στην επανάληψη, με την ελληνική ομάδα να μπαίνει δυναμικά φτάνοντας στο 9-6 και τις Μαγυάρες εκμεταλλευόμενες την ολιγωρία των διεθνών μας στην άμυνα και την αδυναμία τους να ελέγξουν την περιφέρεια να ισοφαρίζουν σε 10-10. Μάλιστα πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά με 11-10, αλλά μέχρις εκεί.

Δύο τέρματα από τη Ρουμπέση, η οποία ήταν η πρωταγωνίστρια του ημιτελικού με πέντε συνολικά γκολ και άλλα δύο από τις Τσουκαλά και Λιόση δεν άφησαν περιθώρια στην Ουγγαρία, η οποία πλησίασε στο 13-12, όμως η Έλενα Κούβδου με δύο συγκλονιστικές αποκρούσεις έβαλε τέλος σε όποια όνειρα υπήρχαν για τελικό, μέχρι να διαμορφωθεί το 14-12!

Πλέον τα «χρυσά» μας κορίτσια περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους στον τελικό του Σαββάτου (28/1, 17:00) που θα προκύψει από τον δεύτερο ημιτελικό μεταξύ της Ρωσίας και της Ιταλίας.

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 4-3, 4-3, 2-4.
ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Άντρας Μέρεζ): Μπολονάι, Τσαμπάι, Άνταλ 1, Κιστελέκι, Σουτς 3, Τάκατς, Ντράβουτζ 2, Κέστχεϊ 2, Τοτ 1, Μπούικα 3, Ιλλές, Μέντσινγκερ, Γκάνγκλ.
2/8 π/π, 2 κόντρα, 2 φουνταριστός, 2 5μ., 4 περιφέρεια
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 2, Μελιδόνη, Ψούνη 1, Λιόση 2, Αβραμίδου, Ασημάκη, Ρουμπέση 5, Γερόλυμου 2, Μανωλιουδάκη, Αντωνάκου 2, Λαρά, Διαμαντοπούλου Χρ.
10/16 π/π, 1/1 πέναλτι, 1 φουνταριστός, 2 περιφέρεια

Δεν υπάρχουν σχόλια: